Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerelmi probléma. Mit kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmi probléma. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
4 éve vagyok együtt a párommal, ő 21 éves, én 22. Nagy szerelem volt az elején, bár már akkor is voltak problémák, amiket a fiatal kora számlájára írtam, de ezek csak nem akarnak elmúlni, ill. mindig vannak újabbak. Pl. mivel továbbtanul egy másik városban, csak hétvégén találkozunk. Esténként a facebook-on szoktunk beszélgetni, de van, h órákig görnyedek a gép előtt, és nem lép be. Ilyenkor fel szoktam hívni, h mi lesz, várjak-e, és általában az a válasz, h tanul, nem ér rá netezni. Csak azt nem értem, h ezt előre miért nem tudja megmondani, h ne várjak feleslegesen. Ha meg nem hívom, akkor neki esze ágában nem lenne telefonálni. Volt, h két napig nem beszéltünk, mert kíváncsi voltam, h mennyi idő után jutna eszébe felhívni, de persze akkor is én kerestem. Gyakran van rossz kedve, mert az egyetem nagyon megviseli, folyton depis a vizsgák miatt. Ilyenkor bezárkózik a szobájába hétvégén, és max. a szombat éjszakát tölti nálam, de reggel már "rohan" is haza. Szinte sehova nem járunk, mert neki se pénze, se kedve, de hétköznap a haverokkal eljár piálni. Én hétköznap dolgozom, és hétvégén lenne lehetőségem kimozdulni, de ő nem akar. Hiába kérem, h kössünk kompromisszumot, nem hajlandó, mert ha megígéri, h pl. kéthetente elmegyünk vhova, akkor azt be kell tartania, és mi van, ha vmi közbejön (bár 99%-ban nem szokott semmi közbejönni), vagy épp még sincs kedve elmenni. És még sorolhatnám a hasonló dolgokat, amik szerintem könnyen megoldhatóak lennének, ha hajlandó lenne figyelembe venni az én kéréseimet, de mintha csak a saját baja érdekelné. Én kérek túl sokat? Velem van a baj? Segítsetek, légyszi!

2014. jan. 16. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nem szerelmi probléma, hanem életviteli. Talán nem kellett volna 17 évesen kezdeni az elkötelezett párkapcsolatot, vagy megérteni kellene azt, hogy a másiknak jelenleg más az életvitele. Megbeszélni és el-vagy nem elfogadni ezt a helyzetet. Te csak ne irj semmit "fiatal kora számlájára". Vagy probáld megérteni, vagy ne fogadd el! Ö tanul, te dolgozol, elvárod töle, hogy igazodjon hozzád, de te mit teszel érte? (most nem olyanra gondolok, hogy felhivod telefonon!!) Probálod megértöen elfogadni? Probálod magadhoz kötni pl azzal, hogy feleségül kéred?
2014. jan. 16. 09:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Én vagyok a lány, szóval nem kérem feleségül. Igenis, próbálok megértő lenni. De az az érzésem, h mindig csak én vagyok a megértő, és én semmit nem kapok érte cserébe. De egyébként más is jött már ezzel, h értsem meg szegényt, meg stb. De engem mikor ért meg ő? Oké, nehéz a suli, de én is jártam, járok most is, és dolgozom mellette, nekem sem könnyű, mégis jut időm őrá. Ő meg hazajön, begubózik a szobájába, én meg egész héten vártam, h haza jöjjön, és tojik a fejemre. Mit kéne még tennem? Akkor adj tanácsot, ÉN mit tudok még tenni?
2014. jan. 16. 09:36
 3/8 WheneverYouWant ***** válasza:
Nem sok ez. Velem is volt hasonló probléma, mi jól megvoltunk nem volt semmi kommunikációs probléma. Viszont amit a végén írtál, abban érzek hasonlóságot. Volt sokszor olyan hogy tök egyszerüen meg lehetett volna oldani szituációkat és ő mégis hajtott a nehezebb út felé. Később rájöttem hogy mindennek megvolt az oka csak nekem nem akarta mindíg magyarázgatni. Vagy ahogy a végén játszotta már hogy nem tudhattam róla... Titkolózott előttem így nem állt össze a fejemben a kép hogy mit miért csinál... Ezért teljesen hülyének néztem...
2014. jan. 16. 09:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem nézem hülyének, csak nem értem, h miért az a fontos csak, amit ő akar? Erre céloz az első is. Oké, h más az életvitelünk, de ha szeretjük egymást, akkor miért nem lehet ezt megoldani, kompromisszumot kötni? Ha ő nem akar elmenni sehova hétvégén, akkor minden hétvégét töltsünk otthon, mert ő úgy akarja? És ha én mást szeretnék, akkor fogjam be, az nem érdekel senkit?
2014. jan. 16. 09:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is egyetemista vagyok, és mi se beszélünk minden nap. Sőt, már 3 napja nem beszéltünk, és? Jön a hétvége, majd találkozunk. Nem kell felfújni a dolgokat....
2014. jan. 16. 10:24
 6/8 PearlDiver ***** válasza:

Van az úgy, hogy nem illetek össze.

Nálam a szerelem úgy megy, hogy akibe szerelmes vagyok, az érdekel, szeretek vele lenni és sokszor a saját érdekeim elé helyezem az övét. Oké, hogy 4 év után a szerelem is másképp működik, de attól még ezeknek a dolgoknak működnie kell, különben miért is vagyunk együtt? A párom azért a párom, mert számíthatunk egymásra, ha nem tudok önzetlen lenni, ne legyen párom.

Az egy dolog, hogy le van terhelve, de ezt is lehet jól kommunikálni, és nem szabad nullára csökkenteni a kapcsolatért tett erőfeszítéseket. Neked is el kell tudni viselni, ha alig ér rád, de neki az lenne a dolga, hogy a lehetőségeihez mérten így is kifejezze a ragaszkodását, szeretetét feléd.

Azt javaslom, hozz vele össze egy olyan beszélgetést, ahol mindezt fel tudod vetni neki, türelmesen, pozitívan hozzáállva, de úgy, hogy érzékelje a helyzet fontosságát.

Ha ettől sem változik a hozzáállása, fontolóra kéne venni a szakítást.

24F

2014. jan. 16. 10:27
 7/8 anonim ***** válasza:
"Én vagyok a lány,..." No azért ez elgondolkoztato. Az egész hosszu TÖRTÉNETBÖL ez miért nem jött le nekem? Határozottan F hozzáállást éreztem. Hmmm. A másik tényleg az, hogy nem kellett volna 17 éves fiucskával kezdened.
2014. jan. 16. 10:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Vagy melletted, vagy úgy általánosságban nem boldog a párod. Azt megértem, hogy a vizsgaidőszak és a fősuli/egyetem megviseli...én is átéltem. Viszont próbálj vele leülni személyesen beszélni(hagyd a sz*ros f*cebookot!). Szemtől szemben mond el neki, hogy ő fontos neked, szereted, és szeretnéd,ha jobb lenne a kapcsolatotok, és hogy rád bármiben számíthat. Ha eztán sem változik semmi, akkor az érzelmek hiányáról van szó és bizony ő nem tesz a kapcsolatért eleget....
2014. jan. 16. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!