Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretet vagy szerelem, melyiket választanád?
Ha lenne egy biztos, kiegyensúlyozott szereteten alapuló kapcsolatod, ami tényleg jó, de már nem vagy szerelmes a párodba, és nem izgalmas már a kapcsolat. De ő nagyon szeret téged és mindent megtesz érted. Ennyi elég lenne? Mikor tudod azt, hogy lehetnél szerelmes is újra valaki másba? (persze megint csak időlegesen mivel a szerelem elmúlik) de elég a szeretet, hogy együtt maradjon két ember? Persze ott a megcsalás is, de én sosem csaltam meg senkit és nem hiszem, hogy az lenne a helyes döntés.
És ha közben szerelmes is leszel valakibe? Te mit tennél? Eldobnál mindent.. lehet, hogy a semmiért mert lehet, hogy nem is működne a másikkal?
Egyértelmű: szerelem.
Nálam sem múlik el hamar, sőt. (:
Akárhogy csűröd-csavarod, akkor sem elég a szeretet egy egészséges kapcsolathoz, kell a szerelem. Normál esetben egyszerre van jelen egy kapcsolatban a szenvedély és a mély, megértésre alapuló lelki kötelék. Egy idő után csitul a szenvedély, de ha tényleg igazi volt a szerelem az elején, akkor később újból lehetnek olyan időszakok, amikor fellángol. Ilyen a szüleim házassága. Szerelemre alapult, és 30 éve működik, és még most is aktívan él bennük a szenvedély pár éves ciklusokban, amikor pedig épp nem, akkor is ott a szeretet.
Szerencsére nekem nem kell választanom, mert a kapcsolatomban a szenvedély, az intimitás és az elkötelezettség egyaránt jelen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!