Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hagynátok emiatt veszendőbe menni ezt a kapcsolatot?
Próbálom minél korrektebben leírni.
Párommal 2 éve vagyunk együtt, mind a ketten huszonévesek vagyunk (mindkettő fél szűz).
Szeretjük egymást, de egyes múltbéli problémáim miatt nehezen ismerem fel az érzéseimet, és nehezen élem meg őket. Párom nagyon toleránsan viselkedett velem az elmúlt 2 évben, szeretett, tisztelt, becsült. Én 'cserébe' vállaltam, hogy nem élünk szexuális életet házasságig (vallási okokból az ő részéről, illetve orális szex van). Ezt mostanában nehezemre esett betartani, ennek oka, hogy egyre fontosabbá válik az életemben, és el kell döntenem, hogy mit kezdjek ezzel a kapcsolattal, ehhez viszont nekem hiányzik a szexuális része. Majdnem teljesen egyértelmű, hogy csak az én részemről történnének változások.
Nagyon szeretjük egymást, fontosak vagyunk egymásnak, de most bukkanóhoz érkeztünk.
Úgy hiszem ennek a bukkanónak a kezelésén múlik a további kapcsolatunk, ez nem (teljesen) a szexről szól az én részemről, inkább a kapcsolatunk átalakulásáról, fejlődéséről. Az ő részéről meg a szeretem mércéje, és az eddigi tolerancia fizetsége, valamint az elvei. (Amiket nem szeretném, ha megszegne, ugyanakkor mégis...)
Ha van ötletetek, elképzelésetek, véleményetek kérlek osszátok meg. Ha lehet, ne a párom vallásossága legyen a téma, ne szeretném, ha ilyen irányba mennénk el.
21/L
Köszönöm!
Csak egy kérdést kell feltenni magadban: szeretnél-e életed végéig vele lenni,vagy sem?
Picit is aggódsz ezen,akkor lépj ki a kapcsolatodból,mert csak az idődet vesztegeted.
Ha már 2 éve együtt vagytok, akkor akár össze is házasodhattok (bár nagyon fiatalok vagytok még, de ez talán nem korfüggő.) Mit jelent az, hogy a kapcsolat fejlődése, átalakulása? Mi változott? A körülmények, az érzések? Ezt neked kell eldöntened, hogy szereted e őt annyira, hogy kitartasz még, vagy neked ez így nem megy (nem a szex miatt, hanem bármi egyéb okból), és úgy érzed, hogy nem tudnál örökre vele maradni, nem erre vágysz.
Mondtad hogy a vallásra ne térjünk ki, de azért arra kíváncsi lennék, úgy tudom a vallásosaknál a házasság egy szent dolog, hogy akkor tényleg miért nem léptek tovább ez ügyben? Két év az már szerintem elég idő ehhez.
29n
Én nem szeretnék mostanában házasodni, az meg azt jelenti, hogy annyival több év, amit 'ki kell bírni' szex nélkül. Igazából nem ebbe a topikba szántam a kérdésem, utólag nézve a vallásnál jobb helyen lenne, illetve teljesen a páromat se értem, hogy miért éri meg kockáztatnia a kapcsolatunkat (ugyanakkor én is kockáztatom azzal, hogy most elégedetlenkedek, mikor korábban elfogadtam).
Azt, hogy mennyire szeretem nehezemre esik felmérni, talán most mutatkozik meg legjobban.
A kapcsolat érése pont ezt jelenti számomra, hogy kellett egy ilyen probléma, hogy kiderüljön, hogy mennyire vagyunk jók hosszú távon, mennyire gondoljuk komolyan, meg a saját érzéseim miatt is (nehezen ismerem fel, hogy érzelmi függőségről vagy odaadó szeretetről van-e szó), azután magáról a szexuális vágyról még nem is esett szó.
Én sosem egy partnerrel terveztem, viszont úgy alakult, hogy az elsővel (a párommal) szinte azonnal egymásra találtunk, egymásra hangolódtunk.
Tény hogy nem lehet egyszerű így, két különböző szemlélettel. Bevallom, én nem bírnám ki. Talán ha nekem is első szerelem lett volna... Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de ha maga a közösülés bűn, akkor egymásénak a szájba vétele az hogy nem az? Szerintem az "mocskosabb". De ehhez mondjuk nem értek, nem vagyok vallásos, csak van egy vallásos barátom, akivel régen jártam is. Mondjuk nála a szex belefért.
Talán tényleg próbáld meg a vallás, vagy az emberek, ill család topikba is megkérdezni, hátha ott kapsz okos válaszokat...
Nem hiszem, hogy együtt tudnék lenni egy olyan emberrel, aki bűnként gondol a szexre:) Itt inkább van szó, hogy a lelki része miatt (pl. életen át tartó hűség) akarja ezt a párom.
Nem egyszerű, és szerintem pont azért nem, mert első kapcsolat, előtte csak "plátói" szerelmeim voltak, meg egy-két randi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!