Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én gondolom úgy, hogy sokan alulértékelik a szerencsefaktor szerepét az interperszonális kapcsolatok, meg általában az élet legtöbb területén?
AZ egész életet a szerencse befolyásolja.
Most nézzünk két példát.
József és János mindetten ugyanolyan szorgalmas emberek. Élnék a kis életüket. De Jánosnak szerencséje van, mert olyan főnöke lett aki ezt értékeli és folyamatosan lépdel előre a cégben. József viszont ráqrt mert őt csak kihasználják és kiröhögik a többiek.
Kettő:
Sándor és Géza egypetéjű ikrek. Vagyis ugyanúgy néznek ki, de tegyük fel még a személyiségük is majdnem azonos. Sándor jó házasságban él, mert találkozott egy okos nővel addig Gézának egy számító ribi jutott aki kikészítette. Géza ma csövesként vegetál.
Vagy három: Minden tök jó az életedben... NE SZOKJ HOZZÁ! mert akkor fog beütni a crah. Valaki meghal, leég a házad stb. A szerencse nagyon utáltatos dolog, mert csak keveseknek kedvez. Én meg extra szerencsétlen vagyok szóval tudom milyen az amikor nincs szerencséd.
Nem értek egyet ezzel. A szerencse nyilván jelen van, de nagymértékben befolyásolható, ha az ember nem csak sodortatja magát az árral.
A második példái tipikusan ezt mutatják. Ha Józsefnek rossz a munkahelye, akkor vagy azt mondja, hogy "szerencsétlen vagyok", és éli tovább a pocsék életét, vagy elkezd új helyet keresni, és amint talál, vált. És ugyanolyan sikeres lehet, mint János.
A másik példa meg a no comment kategória, számító ribit nem veszünk el. A társkeresés nem úgy működik, hogy valahol fent kiosztják, hogy tiéd a jó nő, tiéd az okos nő , neked meg csak egy számító ribi jut :)
A mindennapokban szerintem a szerencse szerepe a passzív embereknél meghatározó, aki aktívn éli az életét, azt csak minimális mértékben befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!