Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire kéne toleránsnak lennem a párom "szenvedélyét", hobbiját illetően?
Csak azért kérdezem, mert a párommal eléggé különbözik az érdeklődési körünk. A munkáján kívül számára két dolog van ami nagyon leköti, ez pedig a futás és a biciklizés, valamint minden ami ezekkel kapcsolatos. Persze tudom, alapvetően jó, hogy szeret mozogni, nem tunya, de már az agyamra megy ez a futás/ biciklizés mániája. Régebben versenyzett és azóta is igyekszik fenntartani a korábbi szintet. Minden nap munka után elmegy sportolni, van, hogy külön elutazik egy sportpályára. Minden futóversenyre kimegy (már jó ideje nem indul ezeken, csak néző), minden összejövetelre elmegy, amit a futóbarátai szerveznek. Ha boltba megy, az az első, hogy megnézi a sportfelszereléseket és ruházatot, hátha van valami akció ezekre vagy az interneten böngészi ezeket az árukat. Tagja egy futószövetségnek is, ott is néha szerveznek gyűléseket, amire kimegy. Általában ő szokta a futóbarátainak külföldön megszervezni a szállást, étkeztetést.
Már beszéltem vele, de szerinte örüljek, hogy nem káros szenvedélyekre tölti az idejét.
Lehet én reagálom túl, de nekem ez már kicsit sok.
szia,ezt neked kell eldöntened,de ha számodra sok,akkor válassz más partnert,nekem is sok lenne.
de az elejen nem tudtad?vagy mióta vagytok együtt?
és a futás mellé beférsz te is az idejebe?vagy hanyagol?te nem tudnal elmenni vele?h együtt menjetek?
Ha az ő szemszögéből nézzük, valóban jobb, mintha a kocsmában ülne és minden sör mellé cigit szívna. Viszont téged is meg lehet érteni, ha túl soknak érzed ezt. Nem hinném, hogy aki ennyire szeret valamit, az tudna ezen változtatni, ezért én azt gondolom, hogy nem tudsz mást csinálni, csak megszokni ezt; amennyiben vele szeretnéd leélni az életed.
Gondolom, ezekre az összejövetelekre nem kíséred el, ilyenkor mit csinálsz? Neked is van hobbid?
Gondolom te semmit sem csinálsz a munkán meg a párodon kívül...
Ez egy szenvedély, egy életforma, akinek nincs semmi ilyenje az nem értheti. Vagy elfogadod, vagy keress mást. Én biztos nem lennék olyannal, aki azt latolgatja, hogy mennyire kéne toleránsnak lenni a hobbimmal.
Amikor megismerkedtünk, pont volt egy sérülése és hetekig kiesett ebből meg nem éreztem akkora problémának, meg ott volt még "a rózsaszín köd". Aztán idővel egyre inkább kijöttek ezek.
Egyébként nem azt várom, hogy mindig mindent együtt csináljunk, én is szeretek néha egyedül lenni, de nem ennyiszer. Szoktunk amúgy olyat is csinálni, amit én szeretek, pl. mozi, kiállítás, étterem. Én is szoktam edzeni, de munka után letudom 30-45p alatt és ennyi. Utána nem foglalkozom vele.
Ja meg azt kifelejtettem, hogy minden délután-estefele valaki felhívja, egy edző, futótárs stb. Meg minden hétvégén elmegy valakivel reggel futni. Lehet önző vagyok, de hétvégén pont jó lenne együtt lustálkodni kicsit, nyugodtan közösen reggelizni és együtt tölteni pár órát.
3-as vagyok ismét.
Abszolút megértelek, nálunk majdnem ugyanez a helyzet annyi különbséggel, hogy az én páromat hidegen hagyják a sportok, ő "haverozik". Nem szeretem ezt a szót, de elég sűrűn együtt van velük és sokszor felhívják telefonon minden csacskaságért. Ez akkor a legzavaróbb, ha pl. épp filmet nézünk. Nagyon keveset ugyan, de javult a helyzet. Kapcsolatunk elején volt olyan is, hogy épp szeretkeztünk, neki megcsörrent a telefonja és szó szerint lepattant rólam, mert a haverjának éppen valami lelki gondja volt és pátyolgatni kellett. Kevés ember van, aki a párjának az ilyen szinten művelt "szenvedélyét" tolerálni tudja, szerintem. Itt tényleg arról van szó, hogy vagy elfogadod, vagy inkább tovább keresel, hátha találsz egy jobban hozzád illő embert. :-( Persze könnyű ezt mondani, ha szerelmes az illető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!