Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem most mondta, hogy szeret, de már nem szerelmes belém! Mit kéne tennem, mit tanácsoltok?
A kialakult helyzet nemcsak az ő hibája. Mostanában nagyon sokat vitáztunk, elég féltékeny és bizalmatlan típus vagyok. nyílván erre ő is ad okot. Nagyon sokat veszekedtünk és eljutottunk odáig, hogy az iwiwen megismerkedett egy nővel. nincs köztük semmi, nem is találkoztak, csak beszéltek. Persze rájöttem és rohadt nagy balhé volt. Nekem is nagyon sok hibám van, amit ő egyre nehezebben visel, és én ugyanígy vagyok ezzel. Már egy ideje, kb 1hónapja érzem azt, hogy nem minden a régi. tudom, hogy szeret, mert azért csak a felesége vagyok és együtt vagyunk 5éve, de nem szerelmes belém. Elválni nem akar. Nincs gyerekünk, se közös ház, se semmi, ami miatt problémás lenne egy válás. De azt mondta nem akar elválni, hanem este leülünk őszintén beszélgetni. Csak én nem tudom, hogy ennek van e értelme...
Ha nem szerelmes, úgysem fog változni semmi, én meg nem akarok látszat házasságot. jobban szeretem, mint bárki mást az életemben, de nem akarok minden áron vele maradni. Félek attól, hogy mivel már nincs szerelem, ezért ismerkedni fog, flörtölgetni, és majd pár hónap múlva mondja azt, h vége, amikor talált vkit. Én ezt nem akarom végigasszisztálni.
A másik lehetőség, hogy tényleg őszintén megbeszélünk mindent és megváltozunk és jó lesz minden, mert harcolunk a házasságunkért. Van esély arra, hogy újra belémszeret? Hogy újra elnyerem a szívét??? tudtok ilyenről? van értelme ezt még így folytatni, vgay ha már elmúlt a szerelem akkor örökre vége??? Én megmondtam neki, hogy nekem nem elég az, hogy szeret, és legszívesebben összepakolnék és elmennék meg sem akarom várni az estét. nem akarok vele beszélni. Nem tudom helyrehozható e ez még. Csak annyira fáj! Mintha a szívemet tépnék ki a helyéről. Az az egy éltet, hogy talán még ő is lát esélyt a szerelemre azért nem akar elválni.
Bocsánat, hogy hosszú lett, de segítsetek, mit tegyek??????
Mindenképpen beszélj vele. Gáz lenne, ha csak úgy lelépnél, anélkül hogy normálisan leülnétek.
A szerelem csak akkor tud újból feléledni, ha el tudod fogadni a férjedet olyannak amilyen, és félreteszed az ítéleteidet vele kapcsolatban. Ha képes vagy friss szemmel ránézni, ahelyett, hogy azt vizsgálnád, hogy ki mit tett a múltban.
a férjed az okos. h le akar ülni beszélgetni. ez nagyon fontos amikor kialakul egy ilyesmi helyzet. beszélgetéssel nagyon sokminden javítható.
ami pedig a szerelmet illeti.....nemtart örökké, gondolom tudod. ha most elválnátok, találnál egy másik pasast, ő sem lenne beléd szerelmes a halálodig. ez sajnos nemígy működik. a szerelem egyidő után átalakul nagyonerős szeretetté és kötődésé. ésha ilyenkoris képesek az emberek együtt maradni, és szeretni egymást (mert ugye a szerelmben ott a rózsaszín felhő, ami eltakar egysmást), akkor az becsülendő, és pozitív dolog. h a szerelem elmúltával és ugyanúgy szeretitek egymást.
a férjed biztos h szeret téged, mivel válni nemakar.....az a kilengése meg valszeg azért volt, mert írtad h sokat veszekedtetek. hidd el, a beszélgetés sokat fog segíteni ezen a dolgon.
Szerintem egy kapcsolat ebben a fázisban még megmenthető, de CSAK akkor, ha mindketten akarják.
Vannak lehetőségek a szerelem újraélesztésére.
Gondoljátok át, és írjátok le papírra, hogy mik azok a dolgok, ami miatt egymásba szerettetek. Mik azok, ami miatt szexi volt a másik stb. Mi az, amit szerettetek a közös hétköznapokban a házasság alatt.
Majd, hogy mi változott az utóbb időben.
Milyen közös programokat élveztek, hogy lehetne ezekből többet csinálni.
Végül, mi az ami zavaró, idegesítő a másikban. (Itt nem a vádaskodás a lényeg!) Majd hogy a másik kedvéért min tudnátok változtatni.
Stb. stb. Szóval lehet dolgozni, de tényleg, csak ha mindkettőtökben ott a szándék. Talán első beszélgetés alkalmával ezt kéne kideríteni..
Minden jót!
(Ajánlom nektek Gary Chapman: EGYMÁSRA HANGOLVA A szeretet 5 nyelve c. könyvét, amennyiben elkezdtek majd dolgozni a kapcsolaton)
Szerintem ez azért nem olyan nagy probléma..
Úgy gondolom azért, hogy egy párkapcsolatban vannak kiemelkedően jó pillanatok, de mély völgyek is, amin át kell lendülni.
Sok veszekedés után az ember nem érzi általában úgy, hogy ő most olyan-de olyan szerelmes. Ahhoz kell valami közös, jó program, valami ami újjá éleszti az egészet.
Sokat beszélgettem erről Anyuval, (a szüleim 25 éve házasok és nagyon jól élnek) ő azt mondta, hogy egy idő után a szerelem mély szeretet lesz és ezt el kell tudni fogadni. Nem rosszabb a másiknál, csak más.
Ha átlépsz egy másik kapcsolatba, szerintem akkor is előbb-utóbb erre a szintre fogsz érni a kapcsolatoddal. A mindent elsöprő szerelem nem lángol örökké.
Attól, hogy nem szerelemnek hívja még kívánhat és szerethet Téged. Nagyon jó jel, hogy meg akarja beszélni, szerintem még ezt rendbe lehet hozni, ha Te is akarod.
15:09
A problémára tényleg nehéz helyes megoldást találni de szerintem nem kell feladni senkinek sem a reményt aki ezzel küzd ha még mindig ott vannak egymásnak. Vannak gondok amiket le kell küzdeni és ez is ebbe tartozik. A szerelem tényleg átalakul és ezt sok mindennek köszönhetjük. A mai életmód nem teszi lehetővé a meghitt együttléteket és tevékenységeket azt a törődést amit megérdemelne a másik. Lehet ez munka vagy bármilyen mellékes körülmény. Ha ilyennel találkozunk akkor tenni kell valamit. Visszahozni a gyengéd törődést és odafigyelést a másik iránt ami az eltelt évek alatt elvesztette a jelentőségét. Csináljatok olyan dolgokat amiket élveztek. Próbáljatok meg nevetni és kikapcsolódni. Persze nem megy egyből ilyen veszekedések után mert... újra meg kell találni az értékeket a másikban. Mindenki nyomasztóan érzi magát a viták után és ilyenkor természetes hogy erre gondolunk hogy elveszett a szerelem de oda kell figyelni a fogalmazásra: szeretlek de nem vagyok szerelmes... szeret téged azaz szerintem ő is bánja hogy ezt ki kellett mondania. Szedd össze magad és állj fel ezután a lejtő után. Próbáljátok meg kijavítani azt amiért mindketten felelősek vagytok mert mindenkiben vannak hibák. Ezt el kell fogadni de most a feladatotok azt megerősíteni a lelketek mélyén hogy ez után is képesek vagytok felállni. Neked egy jobb feleségnek kell lenned a férjednek meg jobb férjnek kell lennie. Fontos hogy elismerjétek a hibáitokat és ezekre oda kell figyelni. Enélkül nem fog menni. Ez KETTŐTÖKÖN múlik szóval egyedül nem fog menni. Költöztessétek vissza azt ami elveszett ebben az időszakban. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!