Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Csak engem zavarnak ezek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak engem zavarnak ezek a kifejezések, hogy "pasi", "pasim" és egyéb ragozásai?

Figyelt kérdés
Állandóan ezt hallom/olvasom mindenkitől, de kb úgy érzem, mintha leribiztek volna... Miért nem mást mondanak az emberek? Pl: barátom, párom, férjem, fiúm, kedvesem stb annyi variáció létezik... miért kell mindenkinek ezt a trendi hüleséget tolni?

2013. dec. 2. 08:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
engem is nagyon zavar. ha engem a barátom 'csajom'-nak hívna, biztos kioktatnám. :D
2013. dec. 2. 09:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez szerintem attól is függ, ki és kire mondja.

Én szeretem ezt mondani - számomra inkább könnyedséget, szabadságot sugall, mintsemhogy degradáló lenne (és így is használom). "Párom" az irritál , "szerelmem, kedvesem" az egy merő nyál, a "barátom"ból pedig már kinőttem.

2013. dec. 2. 09:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, hogy a "csaj" az a cigánylány.

A párja mondjuk nem a "pasi", hanem a "csávó"...

tényleg nem tudják az emberek, hogy mit beszélnek.

2013. dec. 2. 09:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem használnám soha a "pasim" kifejezést. Nekem az személytelen... ugyanúgy, mint a "csajom".

Már csak az életkoromból és a felfogásomból adódóan sem szimpatikus, mert nem kis tinilány vagyok már.

Én általában ha másoknak beszélek róla, akkor a párom vagy a barátom. Ha ő rólam, akkor kedvesem, barátnőm.

27N

2013. dec. 2. 09:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a pasi szót úgy általában a korombeli (korai huszonéves) hímnemű emberekre használom, mert nem érzem úgy legtöbbjéről, hogy minden joggal férfinak lehetne őket nevezni, de a kifejezés, hogy "pasim" engem is kifejezetten irritál. A "csajom" szintúgy. A csaj szóval annyira nincs bajom, de mondjuk arról is inkább a 20 év alatti korosztály egyes ledér hölgyeményei jutnak eszembe.
2013. dec. 2. 10:37
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem is zavar. No meg a "párom". Párja a cipőnek meg zokninak van...
2013. dec. 2. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kivagyok tőle.Az a benyomásom,hogy az illetőre (,,csajom/pasim''),csak státuszszimbólumként tekintenek. Valamint ez a birtoklósdi sem bejövős.
2013. dec. 2. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!