Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kimaradok valamiből, ha nem tanulom a barátom anyanyelvét, hanem csak a közös 3. megtanultat használjuk?
mi az anyanyelve?
várj kitalálom...arab?
Tesómék is eleinte angolul társalogtak, azóta tesóm beszéli a spanyolt és a franciát most tanulja, illetve nagyon szépen beszél bengáliul is, így nincs ilyen gondja.
Ha nincs kedved megtanulni, ne tedd, mert úgy nem lehet hozzáállni a tanuláshoz, de egy újabb nyelv mindig hasznos lehet.
orosz
és csak azért nincs kedvem megtanulni, mert ugye ők anyanyelvin nyomják és szerintem akármennyire tanulnám meg, úgy is simán beszélhetnek mást egymás között mint amit mondanak, ha érthető.
egy példa: ha mi azt mondjuk hogy valakinek mákja van, vagy olyan izé valaki, szóval millió meg egy dolog úgy sem megy át szószerinti fordításban egy nem anyanyelvűnek. szóval úgy is simán palira vehetnének(na ezt a kifejezést sem értené egy más anyanyelvű) ha akarnak. tehát így nincs ambícióm sem hozzá.
az való igaz, hogy nem érzem, hogy a személyiségből minden átmenne, de azt viszont érzem, hogy speciel őt én ismerem 100% ban, tehát én gondolatban is tudok olvasni, de ez csupán emberismeret a részemről.
de tényleg ezt is észrevettem hogy külföldi külföldinél sokkallta jobban figyel a metakommunikációs jelekre, mi több, mindent észrevesznek, azt is amit takarnék :(
nem Viki :)
de van egy Viki orosz baráttal? ő hogy boldogul?
Szerintem, ha komolyan gondolod a sráccal, érdemes tanulni az ő nyelvét. Én is hasonló helyzetben vagyok, de nekem igenis van kedvem nyelvet tanulni, főleg az övét (szintén rohadt nehéz szláv nyelv amúgy).
Ha meg egyszer gyerekeitek lesznek, akkor sem árt;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!