Akiknek a párja/házastársa nem magyar, megtanultátok egymás anyanyelvét?
Szerintem semmi hátrányotok nem származik abból, ha megtanuljátok egymás nyelvét. És főleg a gyereknek nem lesz gond, hogy alapból 2 (3?) nyelven fog már tudni. :P
Szóval ja, nem elvárás, hanem praktikus.
Én beszélem a párom nyelvét, de ő nem tud magyarul. Nem is várom el, hogy megtanuljon, mert minek? Mi tudunk beszélgetni, az ő hazájában élünk, a magyar egyébként is nehéz, és semmi szüksége rá. Akkor csupán gesztusból ne akarja megtanulni a magyart.
A családommal angolul tud kommunikálni.
Terhes vagyok, a baba kettőnk anyanyelvét fogja megtanulni.
Persze, hogy működik.
Az ismerősi körömben is van ilyen helyzet. Náluk teljesen folyamatosan beszélik a másik nyelvét, meg a gyerekek is mindkettőt.
Náluk úgy van, hogy a férfi angol a csaj magyar és Angliában nőttek fel a gyerekek.
A gyerekek az utcán kinn Angliába angolul beszélnek ha hazajönnek Magyarországra akkor itt mindenkivel magyarul. Esetleg ha tudják, hogy van aki jobban beszél angolul akkor velük angolul. /kicsit könnyebb nekik az angol/
Egymásközött meg ilyen kevert nyelvet beszél a két gyerek. /ún. hunglisht :D/
Egyik rokonomnál is hasonló volt a helyzet. Ott a pasi olasz, a csaj meg magyar. A közös nyelvük a német volt, bár a csaj magyarul se tud nem hogy német vagy olasz^^" (jó ne olyan komolyan vegyétek, de nem az okosokhoz tartozik).
A lényeg, hogy született egy gyerekük, aki most kb 11-12 éves, úgy 2 évvel ezelőttig, a gyerek fordított a szüleinek, de mostanra a csaj megtanult olaszul, bár hogy mennyire megy neki, azt most nem tudom.
Én úgy vélem, hogy valamelyikőtök tanulja meg a másik nyelvét. Ez esetben szerintem neked kéne a svédet:)
A gyereknek mindenképp előny,ha tud majd svédül meg magyarul is anyanyelvi szinten.Szerintem ez egy elég különleges és hasznos dolog.
Én nem lettem 2nyelvű,mert sajnos csak egy nyelvet tanítottak meg nekem.(ennek ellenére tudom,hogy még nem futottam ki annyira az időből,szóval majd igyekszek bepótolni)
De egyébként apukám tud magyarul,anyukám nyelvét,és magyarul beszélnek.Anyukám is tanulta apukám nyelvét,de sose használja.
Szóval meg lehet tanulni a másik anyanyelvét.
Én is megtenném,ha úgy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!