Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők miért mennek vissza egy rossz kapcsolatba?
várják a változást. az ember olyan, hogy mindig az kell neki ami nem az övé, vagy nem lehet. ilyen pl a tisztelet, ha nem kapta meg vágyhatott rá. vagy pl a szerelemre.
a fejlődött ember az, aki a boldogságát keresi, és nem pedig azt akitől még nem kapta meg.
20N
na erre én is kíváncsi vagyok
nekem is az egyik ismim ilyen
Mifelénk a pasik is a legszemetebb nők mellett tartanak ki, aki tízszer megcsalja, kihasználja, stb. Hiába van ott a sok rendes nő, a legjobb pasik ezek után futnak.
Aztán ha a nő néha lelép egy jobb pasival, addig jó a rendes csaj is, de ha a "szemetebb" nő visszafogadja nagy kegyesen, azonnal rohan hozzá. Most nem magamról írtam, egyiket se, de a baráti körben nagyon sok az ilyen eset.
Kapcsolaton belüli erőszak hármas számú tévhite: Ha kapcsolaton belüli erőszak átélője visszatér a bántalmazójához, akkor biztos kívánja, hogy bántalmazzák.
Ez a legnagyobb és legelítélendőbb tévhit az összes közül, mert áthárítja a felelősséget az áldozatra.
A valóság az, hogy nagyon sok okot lehet felmutatni, hogy a túlélőknek miért kell visszatérniük a bántalmazóikhoz.
- a bántalmazó irányítja a pénzügyeket
- a bántalmazó nem engedi a másikat dolgozni
- próbálnak a gyerekek előtt "normálisnak" tűnni.
- a bántalmazó gyilkossággal vagy öngyilkossággal fenyegetőzik, amennyiben elhagyják őt.
- nincs máshol lakni
- nincs pénz és jármű, amivel megszökhetne
- tagadják, hogy még egyszer elő fog fordulni
- a vallás és a kultúra nem engedi őket elválni
- az áldozat nincs tisztában a választási lehetőségeivel
- a barátok és a családok nem támogatják a különválást (a bántalmazó legtöbbször szimpatikus a harmadik félnek)
- inkább maradnak a bántalmazóval, minthogy hajléktalanak legyenek.
- a bántalmazó mentálisan és fizikailag megakadályozhatja a gyerekek elhelyezésének kimenetelét.
A kutatások azt is kimutatták, hogy az áldozat akkor van a legnagyobb veszélyben, miután elhagy egy ilyen kapcsolatot. Ilyenkor történik a legtöbb gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!