Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Maradjon az én titkom?
tobb mint egy éve vagyok egyutt a párommal.nagyon szeretem.csak tortént egy dolog kb.fél évvel ezelott..az,hogy megcsaltam ot.fogalmam sincs mi vezetett erre mert az a pasi még csak meg sem kozeliti a páromat.azota teljesen kivagyok készulve lelkileg.minden nap ez jár a fejemben,hogy hogy lehettem ilyen idiota,hulye,szemét.nemtudom elmondjam e a páromnak.beszeltem rola egy barátommal,aki pszichologiát tanult.o azt mondta,vannak dolgok amiket jobb ha megtartunk saját magunknak.lépjek tovább és szeressem tovább a barátomat,és idovel elmulik(hát fél év ota még nem mult el) majd ez a lelki teher.
én ugy érzem ha elmondanám,olyan nagyot csalodna bennem,hogy talán orokre eldobna magátol,amit nem élnék tul.most nagyon jo a kapcsolatunk,és ezzel ez is tonkremenne.szoval ha elmondanám mindketten szenvednék,saját magam nem érdekelne,csak az o szenvedése...ha meg nem mondom el,és hagyom,hátha az ido eltemeti,akkor legalább csak én szenvedek.
Én lehet, hogy kicsit máshonnan közelítem meg a dolgot. Te tettél rosszat, nem ő. Nem akarod, hogy fájjon neki, igaz? Akkor ne mondd el. Hogy akkor szenvedsz? Mivel Te tettél rosszat, inkább te szenvedj, nem?
Na jó, nem akarok nagyon durva lenni, megértelek, tényleg, de szerintem sem vezet semmi jóra, ha elmondod.
Egyrészt nyilván nagyon fájna neki. Másrészt lehet, hoyg egy életre benne maradna a gondolat, hogy egyszer megtetted, máskor is lehet... és akkor oda a bizalom. Lehet, hogy többet nem bízna benned. Végülis dönteni úgyis te fogsz, de szerintem igaza volt a pszichológus barátodnak, van, ami jobb, ha megmarad titoknak. Neked meg örök leckének.
Mi lehet, ha elmondod?
1. Lehet, hogy semmi. Fájdalmas vallomás, aztán megbékélés, összeborulás, megbocsájtás, és további boldog kapcsolat.
2. Fájdalmas valloomás, elveszített bizalom, megromlott kapcsolat.
3. Szakítás.
Véleményem: Az első esetben te megkönnyebbülsz, neki fájdalmat okozol, de túlléptek rajta, ha ez történik, tulajdonképpen jó.
A másik két esetben viszont olyan a vallomás kimenetele, ami mindkettőtöknek fájdalmas.
A döntés a tiéd, de én nem mondanám el.
Általába minden titok kiderül egyszer. Szerintem nem kellene megvárni. A párom engem is megcsalt. Nem mondta el, mert tudta, hogy szakítok vele. Ő is szenvedett egy fél évig, éreztem, hogy baj van, de erre nem gondoltam. Aztán kiderült minden. Bennem egy világ omlott össze. Sokáig tartott míg megbocsátottam, de megbékéltem a dologgal. Tudtam, hogy szeret és már ezerszer megbánta. Ha hamarabb elmondja akkor sokkal könnyebb lett volna minden. Nekem nem az fájt, hogy megcsalt (jó azért az is rossz volt), hanem az, hogy hazudott fél éven keresztül. Azt hittem évekig, hogy a mi kapcsolatunk a teljes bizalmon és őszinteségen alapult és nagyon rossz volt mikor ráébredtem, hogy hazugságba éltem hosszú ideig.
Szóval ha akkor bátor voltál, amikor megtetted, akkor légy most is az és vállald a következményeket. Ülj le vele és mondd el neki, azelőtt minthogy valahonnan megtudja. Így téged se hagy nyugodni a dolog, és vállalni kell a tetteidért a felelőséget.Ha szerencséd van akkor megbocsájt idővel, ha nem akkor szakít. Egy kapcsoltot nem lehet úgy csinálni, ha közbe hazudsz. Őszintének kell lenni és harcolni azért, hogy visszanyerd a bizalmát. Ez nem lesz könnyű, de ha szereted akkor légy őszinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!