Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennétek a helyemben? Túl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben? Túl mélyek az érzéseim

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a szerelmet és az életcéljaimat idealizálom. Család centrikus és érzelem vezérelt ember vagyok. Sokat jelent nálam a szerelem de ezt a kapcsolataimban ritkán érzem viszont. Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen érzékeny és. Nem szeretem de két lábbal a levegőben járok, de nekem jó így. Mások viszont kritizálnak miatta. A nők mit gondolnak arról ha egy pasi hosszú évekre előre tervez és úgy is cselekszik hogy az meg is valósuljon, nem csak a szája jár. A nőknek miért ijesztő ha a párjuk komoly és tervezi a jövőt?

A jelenlegi párom kedvéért 180 fokban változtam meg és mindent hanyagolok. Fordítva viszont ez nem igaz.

2009. nov. 9. 22:59
 1/10 anonim válasza:
74%
Nem vagy te egy kicsit homár? :D
2009. nov. 9. 23:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem, de a faszomat leszophatod tesó...
2009. nov. 9. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy túl fiatal hozzád a párod?

Szerintem értékelni kell az ilyen hozzáállást.

2009. nov. 9. 23:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó a hozzá állásod. Nem mindenkinek jönnek be ezek a "csak úgy legyünk" kapcsolatok. Egy olyan lánnyal aki tényleg szeret értékelni fogja ezt:)
2009. nov. 9. 23:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Egy idősek vagyunk ( 20 év fölött) és értékeli amilyen vagyok, csak kevésnek érzi magát néha emiatt, hogy túl erősek az érzéseim. Mondhatni szentimentális vagyok. Engem ez bánt, mert nem azt akarom vele éreztetni hogy kevés lenne.
2009. nov. 9. 23:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Talán azt kellene elmagyarázni neki, hogy mindannyian másfélék vagyunk.

Te ilyen romantikus, érzelmes, ő pedig eszerint kicsit zárkózottabb, v. racionálisabb ( nem tudom, te ismered), de attól még ugyanúgy szerethetitek egymást, csak másképp fejezitek ki.

És lehet, hogy ő is hosszú távra tervez veled, csak ő nem köti állandóan az orrodra :)

2009. nov. 10. 00:01
 7/10 A kérdező kommentje:

00:01

Ezt próbálom vele éreztetni, de a sulija és az én munkám miatt ritkán tudunk hosszan elbeszélgetni és sokszor feszültek vagyunk. A jövőben is iskolát tervez én viszont már megszeretném alapozni a jövőnket. HA ő tanul én nem tudom eltartani(nem is várná el de a rezsit akkor is ki kell fizetni)-> nem tudunk összeköltözni és emiatt az én céljaim eltolódnak amíg ő mellettem megvalósítja a sajátjait. Úgy gondolom hazugság lenne ha nem mondanám el amit és amilyen mértékben érzek. Az se jó ha rázúdítom ezt tudom és tényleg igyekszem változni. A gyakorlatiassága azonban nem engedi neki észrevenni a kis változásokat. Azonban úgy érzem, hogy ha a terveimet félreteszem csak azért hogy neki ne okozzak fejtörést magamnak fordítok hátat... Nem szeretnék még egyszer csalódni az életben és úgy érzem nem is nagyon tudnám feldolgozni. Muszáj magamat adnom és muszáj, hogy végre legalább a párom megértsen. Nehéz ezt elmondani...

2009. nov. 10. 00:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy párkapcsolat valóban kétoldalú dolog. Mindkét félnek szükséges alkalmazkodni.

Az már más kérdés, h. valóban arról van-e szó, hogy csak te alkalmazkodsz, lehet, hogy ugyanezt mondaná ha megkérdeznénk. Hidd el, valóban nehéz észrevenni az apróbb dolgokat, néha nekem is kell egy felrázás, hogy rájöjjek, a párom mennyi mindent megtesz értem, hisz ezek fölött a "kis apróságok" felett oly könnyen átsiklik az ember akaratlanul.

Régebben én olyan voltam, hogy vágyakoztam, bárcsak ilyen, vagy olyan lenne a barátom, aztán persze senki sem változott meg és vége is lett a kapcsolatnak.

Most a párommal már megtanultam, hogy elfogadja őt olyannak amilyen. Más, mint én ez természetes, vannak dolgok amiben máshogy gondolkodik ( nálunk pl. ő a szentimentális :D ), de nem célom megváltoztatni, hisz nem egy magam képére formált bábot szeretnék, hanem őt magát úgy ahogy van. Persze fejlődik ő is, én is, de ez a belső igényeink mértékében és irányába történik. És ha közös az utunk akkor a fejlődés mindkettőnk számára kielégítő lesz. Ha nem, akkor elválunk ( bár szerencsére itt erről nincs szó).

Haladj te is az utadon, mert jó amit csinálsz és adj időt neki. Bár azt nem írtad, ő is komolyan tervez-e veled és majdan szeretne-e családot. Mert ha igen és nem csak "múlatja az időt", akkor semmi gond.

Örülj, hogy meg meri valósítani az álmait, tedd meg te is azokat amit már most megtehetsz a te álmodból.

Ha ez az összeköltözés, akkor nem azt mondom, hogy mindjárt vegyél házat, de gyűjthetsz rá (biztos ezt teszed már :D )és tervezgethetsz, hisz az olyan jó, erőt ad a folytatáshoz.

Azt pedig ne mondd,h. túl sem élnéd az esetleges szakítást, mert ez nem így van, ezt csak hiszi az ember ( tudom ám ).

Erősebb vagy, mint gondolnád!

2009. nov. 10. 10:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a 10:19-es választ, igazán sokat segített!! Úgy gondolom, hogy Ő is komolyan tervez csak korábbi csalódások miatt nem meri beleélni magát a kapcsolatba. Mindig retteg hogy úgy lesz, mint régen a volt pasijaival. Most mondta hogy én is annyi idő után sokallok be mint a volt pasik stb stb... Ő természetesen rosszul van, ha a volt barátnők rigolyáit hozom fel vele kapcsolatban, mert Őt ne hasonlítsam senkihez, mert Ő más .. Mindig rettentő nyomás alatt van ezt többször a tudtomra adja úgy hogy észre sem veszi. Én emiatt nagyon féltem a kapcsolatunkat, viszont ha én mondom hogy ne hajszolja magát akkor azt hiszi hogy a céljaiban akadályozom :)

Amikor azt mondtam neki hogy tanuljon egyszerűbb, kevésbé stresszes dolgot ezután, amiből megél és keresettebb, mint amit most tanul (persze csak ha a mostanit befejezte), az volt a reakció hogy én nem akarom hogy tanuljon és engem az nyugtatna meg ha feladná az álmait miattam. Sajnos mindig a szar msn-en jönnek ezek elő, mert amikor velem van nem szenvedünk hiányt sem szeretetben sem megértésben és akkor rendszerint minden klappol. Viszont msnen rendszeresen félreértjük egymást mert ingerszegény kommunikáció.

2009. nov. 10. 13:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Hja, az a vacak msn! Sok félreértés oka volt már nálam is a szemkontaktus hiánya. Mostanában bőszen írogatom a viccesnek szánt mondatok után a szmájlit, de azért az mégsem ugyanaz.

A párodnak ( és talán neked is ) pedig azt üzenem, hogy kockázat nélkül nincs nyereség.

Ez a szerelemben is éppúgy igaz és ezt én is most tanultam meg.

Akármennyit is csalódtatok már, a mostani párod nem tehet arról, hogy előtte X alkalommal megbántottak, kihasználtak stb.

Én (talán mások szemében naivan) újra és újra tudok bizalmat szavazni az embereknek és eddig az élet engem igazolt.

Sok sikert nektek!

2009. nov. 10. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!