Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért az a válasz minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért az a válasz minden párkapcsolati problémára, hogy "Menekülj! "?

Figyelt kérdés
Ez csak szerintem túl drámai? Kicsit olyan mintha, itt egy csomó válaszoló valami szappanoperában élne. Nem igazán értem, lehet csak egymástól veszik, de szerintem egy kapcsolatot fel lehet bontani menekülés nélkül is. Nyilván ha az adott felet naponta kétszer laposra veri a másik, akkor menekülni kell, pl. éjszaka kiosonni. Viszont ha nem ez a helyzet, akkor miért kell ennyire drámaian előadni? Tényleg nem lehet egy hosszú kapcsolatot úgy befejezni, hogy nyugodtan közöljük a másikkal hogy vége, aztán normálisan szétköltözünk?
2013. okt. 6. 22:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Drága kérdező! Ne sértődj meg, de lényegében egy sz.ros szón lovagolsz... :)

Nekem jó a kapcsolatom, pont ezért látom, hogy milyen az, amikor nem jó valami, már az elejétől kezdve. Mint amikor két nem összeillő puzzle darabkát akarnak mindenáron összeilleszteni. Lehet csiszolgatni, meg beszélgetni, meg terápiára járni, de ott, ahol alapvetően két teljesen eltérő felfogású és habitusú ember erőlködik egymással és próbál "nyerni" teret/vitát/érzelmi javakat, ott ez az egész "javítsuk meg" nem működik. Újra kellene születni a két félnek ahhoz, hogy a teljes gondolkodását és viselkedését megváltoztassa. Ha mindent meg lehetne javítani, akkor mindenki az ifjúkori szerelmével élné le az életét.

Legszerencsésebb persze az lenne, ha az emberek tudnának párt VÁLASZTANI, nemcsak random beleesni valakibe, aki a rózsaszín köd felszállta után már nem is olyan daliás herceg, aki akkor is anyuka szoknyáját fogja, vagy aki akkor is más pasikkal flörtöl, ha 23.-jára kérjük, hogy ne tegye. (Csak hogy az uraknak is "kedvezzek" :) )

Ilyenkor azt mondják, hogy menekülj: menj el, gyorsan, mert veszélyben az életed nyugalma/boldogsága, veszélyben a testi/lelki egészséged. Ennyi. Nincs ebben semmi drámai, szimplán szomorú, hogy sokan évekre benneragadnak egy olyan kapcsolatban, amit el se kellett volna kezdeni. Egy jó kapcsolat ismérve, hogy a két fél anélkül is képes ketten, közösen megoldani a gondjait, hogy ahhoz idegenektől várna segítséget. Pusztán azért, mert mindketten akarják, és egy irányba tartanak.

Ha feltesz itt valaki egy kérdést, mindig arra vagyok kíváncsi, hogy ugyan, beszélt-e már erről a párjával? Aztán kiderül, hogy nem. Amíg nem beszélt vele, tényleg szemétség "menekülni", hisz néma gyereknek anyja se érti a szavát. De ha túl vannak a 45. nagybeszélgetésen, és még mindig nem változott semmi, akkor külön lehet menni. És mindegy, hogy "menekülni" vagy "csendesen elköltözni", itt a szakítás a lényeg, egyszóval tök mindegy, ki hogyan nevezi, a tett a fontos, az elhatározás, amihez tartani kell magunkat a saját érdekünkben.

2013. okt. 7. 07:14
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
De egyébként azt is kétlem, hogy minden boldogtalan, egyedülálló anya azért írja ezt, mert egy kis öröm a szutyok életében, ha másnak sem jön össze. Nyilván, akinek voltak párkapcsolati zűrjei, utólag látja, mire kellett volna az elején figyelnie, hogy elkerülje a totális katasztrófát. Most ha egy fiatalabb lány kérdez valamit a barátjáról, és az a viselkedés nagyon hajaz az exférj viselkedésére, nyilván a válaszadó azt fogja mondani, hogy meneküljön, mert később rosszabb lesz. És tényleg: idővel a rossz tulajdonságok többnyire felerősödnek, épp ezért kell idejében észbekapni, nem két-három gyerek, és közösen felvett hitel után. Ennyi. nem mindenkiből csak a rosszindulat süt, de jó helyen papolok erről :D itt, ahol egy félmondat után felkötnék az emberek egymást. :)
2013. okt. 7. 07:19
 13/18 anonim ***** válasza:
Eleve hülyeség párkapcsolati kérdést feltenni. Egy szakképzett párterápeuta sem adhatna választ rá. A kérdező leírja 1 mondatban a kínját, nulla háttér információval, aztán elvárja hogy te dönts egy olyan fontos kérdésben, hogy ő most mit kezdjen az életével. Igazából te azt sem tudod mi a kérdés, mert nem ismered a hátterét, de azért adsz neki hasznos tanácsokat. Ezen jókat mosolygok és azért járok ide, hogy szórakoztassam magam. Szerintem tökmindegy mit válaszolok, bár olyat még sosem írtam, hogy menekülj.
2013. okt. 7. 08:52
 14/18 anonim ***** válasza:
18%
Mert ez a trendi. Az párok nem kommunikálnak, nem törekednek a megoldás keresésére. Egyszerűbb eldobni, majd keresni egy újat. Ezért végződik szinte minden második házasság válással. Ezért nincs értéke a család fogalmának! És jönnek a magyarázatok, hogy mert nagyanyáink boldogtalan házasságban kénytelenek voltak leélni az életet. Lehet, így meg gyerekeink élnek boldogtalanul csonka családban, holott sok esetben lett volna megoldás a házasság és a család egyben tartására.
2013. okt. 7. 09:06
 15/18 anonim ***** válasza:

De nemtudom, nekem fura erre kérdést feltenni, mert általában el tudom dönteni saját magam, hogy mit tegyek.

Habár olyan kérdést már írtam, hogy mit egyek ma. Erre jól le csesztek, hogy mi az hogy még azt sem tudom eldönteni. Pedig gondoltam írnak majd pár variációt, amiből választok. Ennyire egyszerű lett volna a dolog, de valahogy nem fogták fel. Namost szerintem a többi kérdés is ilyen, hogy úgysem fogadja meg a tanácsodat, csak egyszerűen kíváncsi néhány véleményre és választ egyet ami szimpi, aztán úgyis tuti hogy megbeszéli otthon és nem azt fogja csinálni amit itt tanácsolsz neki, de legalább nincs annyira egyedül a bánatával, vagy legalább foglalkoztak vele egy kicsit. Ad neki némi erőt, hogy gondolkodni tudjon. Olyan hülye ember nincs aki annyira majom, hogy azt veszi alapul, amit itt mondanak neki. Meg ugye szerencsére nem csak 1 ember válaszol, és van sok eltérő vélemény.

2013. okt. 7. 09:23
 16/18 anonim ***** válasza:
2013. okt. 7. 13:34
 17/18 anonim ***** válasza:

"Habár olyan kérdést már írtam, hogy mit egyek ma. Erre jól le csesztek, hogy mi az hogy még azt sem tudom eldönteni. Pedig gondoltam írnak majd pár variációt, amiből választok. Ennyire egyszerű lett volna a dolog, de valahogy nem fogták fel. "

Nulla háttérinformációval, azt se tudjuk mi van otthon nálad, mennyire tudsz főzni, mennyi időt szánsz rá, van-e valami, amit egyáltalán nem szeretsz, vagy amit nem ehetsz, vagy allergiás vagy rá, vagy mi van, ha diétázol, vagy cukorbeteg vagy, vagy akármi? Nem sokkal jobb a te kérdésed se az általad lefikázott kérdéseknél sem.

2013. okt. 7. 15:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha valaki megkérdezi, hogy mit csináljon a párkapcsolatában, akkor valószínűleg kívülállók véleményére kíváncsi. Már megkérdezte, vagy meg sem kérdezné a szüleit, barátait, mert tudja, mit monda(ná)nak. Sok vélemény, sok szempont.

A "mit egyek ma" kicsit úri probléma. Megkérdezhetnéd a veled egy háztartásban élőket, barátokat, kollégákat, de ami a legegyszerűbb, fellapozhatsz egy szakácskönyvet, újságot, böngészhetsz a neten. Felesleges kérdés.

2013. okt. 7. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!