Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekünk miért ne lehetnének "valódi" érzéseink?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy miért nem tudják a felnőttek elhinni, hogy 15-6 éves korosztályban is vannak kivételek, vannak akik tényleg szerelmesek, és nem csak holmi fellángolás, vagy hiszti az egész, mint ahogy ők azt gondolják. Lassan egy éve van barátom, és akárhányszor szóba hozom anyának vagy találkozik vele és beszélgetünk együtt, leint egy minket olyan mondattal, hogy "aha, gyerekszerelem, majd elmúlik".
Megértem, hogy a 15-6 évesek 90%-a egy évnél nem jár tovább egymással..stb. De attól még nem kell leinteni minket ilyenekkel, meg egy kalap alá venni.
Nem mindennapi de azért vannak kivételek, nem egy olyan idős házaspárról tudok, akik 16 évesen ismerték meg egymást, és azóta együtt vannak.. nyilván erre, nincsen sok esély, de akkor sem lehetetlen.
Igen, én elhiszem, hogy a felnőttek másképp választanak párt maguknak, más szempontok alapján, és hogy náluk komolyak az érzések. De a mi korunkban, nekünk ezek ugyanolyan érzések, ugyanolyan komolynak gondoljuk, és egy szakítás is ugyanúgy tud fájni... biztos, ha egyszer én is 30 éves leszek, visszagondolva máshogy látom majd, "gyerekszerelem"-ként, de most jelen pillanatban, van olyan komoly nekem/nekünk, mint egy felnőttnek az övé.
Ti mit gondoltok erről? A lányatok/fiatok szerelmi életéhez mit szóltok?
Először is azért mondja, mert ő is volt gyerek és most felnőttként rájött arra hogy amit akkor érzett, nem is volt valós csak képzelt.
De az hogy gyerekszerelem kicsit fura, mert a felnőttek szerelme sem több a gyerekekénél, és náluk sem komolyabbak az érzelmek.
És jobb ha tudod hogy a szerelem csak egy fellángolás és semmi több.
Az érzéseitek valódiak, és nagyon erősek is lehetnek. De nem kiforrottak. Attól lesz kiforrott, hogy elég idő és persze lehetőség is állt rendelkezésre ahhoz, hogy az a teljesen új világ, ami érzelmileg beköszönt ebben a korban, stabilizálódjon.
Ettől függetlenül igazad van abban, hogy egy kis hányad valóban érettebb lehet érzelmileg, és hogy így akár épp Te is közéjük tartozhatsz. :) Viszont sokat fogsz is még változni. Anyukád legyintésével ne törődj, legfeljebb arra használd föl, hogy legyen mire rácáfolni (talán épp ezért is mondja ;) ).
Első.. nem értek veled egyet, de nem fogok veszekedni.
Második, köszönöm. :)
Hát vannak nagyon nagy kivételek! Nagyszüleim 16 évesen találkoztak elösször egymással 2 évre össze házasodtak!
És tavaly szakadtak ketté! Hogy miért? Nagyapám elhunyt...
Pontosan, ebben igazad van. Valahol még gyerek vagyok.
Én azzal nem tudok egyet érteni, hogy miért mondják, hogy "jaj ez csak egy fellángolás" valamire, és miért az másra, hogy "szerelem", ha szerinted a kettő ugyanaz?
Azért amiért anyukád amikor olyan idős volt mint, az érzelmeit szerelemnek definiálta, most meg a tieidet csak fellángolásnak, míg az ő mostani érzelmeit szerelemnek.
Vagy amiért az emberek azt hiszik hogy a szerelem és a szeretet azonos.
És amikor valaki szerelmes valakibe rögtön könnyelműen kijelenti hogy szereti az illetőt, pedig csak szerelmes belé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!