Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom lebeszélni a menyasszonyom erről?
Nagyon fiatal, nagyon állatszerető de ez már több a soknál.
Elviseltem hogy ha láttunk egy kóbor macskát kutyát,megálltunk, meg simogattuk, meg etettük, de az hogy ő most már kis tányérkat rakott az autóba, vízzel, hogy ő majd minden állatot nem csak megetet de meg is itat elkezdett idegesíteni!
Nem csak a kis pinci pincsiket, hanem teljesen a nagy kutyákat is akiktől féltem, egy kutyában nem lehet megbízni, bármikor meg haraphatja de ő ezt nem fogja fel és zavar!
Nagyon helyesen cselekszik! Én is ilyen vagyok, de a férjem is. Ezért működik a kapcsolatunk, nekem nagyon fontos az állatmentés, a segítés, ha a férjem ebben nem támogatna a kezdetektől, akkor nem maradtam volna vele.
ui: a kutyákban meg lehet bízni annak, aki ismeri őket.
Szerintem meg legyél rá nagyon büszke, bár az is igaz, hogy ezzel annyira nem segít szegény állatokon :(
Mondd meg neki, hogy járjon inkább el egy állatmentő alapítványhoz (én csak a Noét ismerem, de biztos van sok), és segítsen ott, amiben tud.
A nagy kutyáktól való félelmed amúgy jogos, de próbáld meg rávenni, hogy csak akkor adjon enni/inni, ha te is ott vagy, és akkor se menjetek közel, hanem az autóvak távolabb álljatok meg picit, és tegyétek le az ételt/italt, úgy, hogy az állat is lássa azért. De ezzel tényleg csak az érzékeny lelkének tesz jót a barátnőd, mert komoly segítség nélkül ezekre az állatokra nem sok jó vár...
az az alapvető baj, hogy a kérdező fél az állatoktól, teljesen más a szemlélete, mint a menyasszonynak. Ebből lesz még galiba.
Javaslom a menyasszonyodnak, hogy folytassa, amit csinál, de írjon össze néhány alapítványi menhely telszámot, és, ha lát kóbor ebet, akkor őket értesítse, ne a gyepisek találják meg az ebet.
Mi 4 kutyát már befogadtunk, akikkel összehozott a Jósors az utakon, átmenetileg ti is elszállásolhatnátok néhányat, míg gazdit nem találtok nekik.
A menyasszonyod pedig lelkiekben gazdag, ne változtasd meg, inkább próbálj meg hasonlítani hozzá.
Kérdező, valszeg sehogy... egyébként meg egy párkapcsolatban kifejezetten rossz ómen, ha valamelyik a másik megváltoztatásában hajt.
És hát persze, az állatokkal való foglalkozásnak is vannak veszélyei - ahogy az életben minden másnak is, az autóvezetéstől az ablakpucolásig. (nekem legutóbb a kukta kirobbanó fedele vitte le majdnem a fejem, szerencsére 10 másodperccel később lőtt ki, mint ahogy fölé hajoltam, így a páraelszívót szanálta az arcszerkezetem helyett... ettől még főzök azóta is) - mert hát tudod, nincs örömtelenebb dolog a mindenben a biztonságra optimalizált langyos létezésnél...
Egyébként én legutóbb egy farkasfalkához mentem be a kifutójukba a vakargatás szándékával... na erre varrj gombot:) És nem, nem lettem préda:)
Lehet hivatásszerűen is dolgozni állatmentő helyeken. Kérd meg, hogy ehelyett inkább menjen be egy ilyen helyre és kérdezze meg mik a feltételek, hogy állatmentőként dolgozzon! És az biztonságos is!
Amúgy ez egy teljesen jó gesztus. Itt is rengeteg lakó eteti a cicákat meg kutyákat. (Még 1-2 leánycica fogamzásgátlót is kap). :)
Szerintem ne csinálj ebből nagy ügyet. Egy palack víz és néhány kistálka a kocsiban nem lehet zavaró. Inkább örülj neki, hogy a párod ennyire szereti az állatokat és ilyen gondoskodó. Ritka nagy kincs ő, hidd el nekem. Ne akard megakadályozni ezt a nemes cselekedetet.
Amúgy tévhit, hogy a nagytestű kutyától jobban kell félni, a kistestűek agresszívebbek, és bár igaz, hogy egy idegen kutyában nem kell megbízni, de azért nem törvényszerű, hogy megtámadja bármelyik is. Ha ennyire odavan a kutyákért, akkor valószínűleg tudja őket kezelni. Ha nem, akkor vegyél neki egy könyvet kutyapszichológiáról, hogy megtanuljon olvasni a jelzéseikben és akkor nagyobb biztonságban tudhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!