Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi nem jó? Miért nem érzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi nem jó? Miért nem érzem mindig azt, hogy őt szeretem?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, már lassan egy éve, 18 évesek vagyunk... kisebb-nagyobb veszekedések kivételével megvagyunk, de sajnos, nekem van valami hülye érzelmi labilitásom, vagy valami hasonló, ezért folyton ingadozik, az iránta érzett szeretetem. gyakran nem is tudom, hogy mit érzek. amikor azt érzem, hogy nem úgy szeretem, akkor nem más miatt van, leginkább úgy érzem, hogy senkit nem szeretnék. de ezt leszámítva szeretem, és akarom, hogy azt akarjam, hogy őt érezzem az igazinak. még, mielőtt összejöttünk, 2szer utasított el, tudom, hogy akkor is szeretett, de félt, hogy csak kihasználnám... lehetséges, hogy az a két csalódás okozott bennem ekkora lelki, vagy szellemi sérülést(kérdőjel) csak értelmes válaszolók írjanak, mindenki csak magát jellemzi az írásával. segítség kell, aki járt már hasonló cipőben, jó lenne, ha írna. (ha valakinek nem világos, miért nem értem magam: egyszerűen olyan problémám van, ami miatt, alig fogom fel az érzelmeim

2013. szept. 16. 18:38
 1/8 A kérdező kommentje:
olvastam itt-ott egy kérdésnél, hogy a szerelem elgyengülése még nem jelenti a kapcsolat végét. és én nem is akarom, hogy vége legyen, csak egyszerűen nem akarom rosszul érezni magam, ha arra gondolok, hogy nem mindig szeretem annyira.
2013. szept. 16. 18:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Első komolyabb kapcsolatom, vele történt minden meg először, nem tudok magam mellé mást elképzelni, nem is akarok. csak bizonytalan vagyok. nem csak benne, hanem mindenben
2013. szept. 16. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez egy Óvodába való történet... sajnálom, nem tudok segíteni!
2013. szept. 16. 18:55
 4/8 A kérdező kommentje:
azért kösz. óvoda, nem óvoda, tény, hogy éretlenek vagyunk, de ami igaz, az igaz
2013. szept. 16. 19:01
 5/8 anonim válasza:

Nem tudom, hogy normális-e, amit érzel, de annyit mondhatok, hogy nem vagy vele egyedül.

Én alapvetően nagyon szeretem a barátomat, de vannak olyan időszakok, (általában konfliktusok után), amikor érzéketlen leszek, és..pillanatnyilag olyna, mintha nem érzenék semmit iránta. Szerintem ez valami lelki védekező mechanizmus lehet..Vagy csak valahol mélyen félsz szeretni, és ez abban nyilvánul meg, hogy időnként sikerül elnyomnod magadban ezt az érzést..persze ez hosszútávon már nem menne. 22/l

2013. szept. 16. 20:34
 6/8 A kérdező kommentje:
igen, valahogy néha úgy érzem, hogy teljesen szerelmes nem leszek többé, mert valami olyasmi érzésem van, mintha már kihalt volna belőlem minden érzelem. persze tudom, hogy ez hülyeség, meg lehetetlen, csak az az érzet mégis ott van...
2013. szept. 17. 19:28
 7/8 anonim válasza:

Előző válaszoló vagyok.

Szerintem a szerelem is egy olyan dolog, amit mindenki másképp él meg, attól, hogy nem lángolsz, és nem lebegsz 10 méterrel a föld felett, attól még lehetsz szerelmes, tehát nem feltétlenül "szeretetté szelídült szerelemről" van szó, ha nem érzed magad olyan elvarázsoltnak..Lehet, hogy Te "higgadtabb" típus vagy, és nem éled meg olyan intenzíven, ami egyáltalán nem baj. Mondjuk ha az a helyzet, hogy voltál már igazán "tipikusan" szerelmes, és azt az állapotot szeretnéd újra megtapasztalni, akkor elhiszem, hogy hiányérzeted van, de minden szerelem más..

Szerintem próbáld meg mérlegelni a dolgokat, gondolkozz el rajta, hogy mit éreznél, ha elszakadnátok egymástól..Szimplán a megszokás miatt hiányozna, vagy azért, mert szereted, és azt érzed, hogy egymáshoz tartoztok, és senki más nem tudná őt pótolni? Tudom, ez nehéz megállapítani, de ha igazán őszinte vagy magadhoz, tudni fogod a választ.

És ha arra jutsz, hogy tényleg szereted, akkor próbáld meg picit tudatosan jobban értékelni őt. Sajnos ilyen az emberi természet- szerintem ezt mindenki megtapasztalja a saját bőrén, előbb, vagy utóbb-, hogy csak akkor kezdjük el igazán megbecsülni a fontos dolgokat, amikor elveszítjük őket..Ha visszakapjuk, megint jön a hamis biztonságérzet, és az elégedetlenkedés, amitől ő, és mi is boldogtalanok leszünk..ezért kell tudatosan odafigyelni, és próbálni változtatni ezen, mielőtt egy olyan ember hagyna el minket végleg, aki nélkül nem tudunk élni. Bocsi, ha nyálas lettem így a végére:D

2013. szept. 20. 22:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Már csak azt nem értem, hogy jön itt a borderline a kulcsszavak közé... elmagyarázod?
2013. szept. 24. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!