Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem fogadja el a családom, hogy én így vagyok boldog? Mit tegyek, hogy ne mindig rontsák el a kedvem, és ne vegyem fel? :/
Majdnem egy éve vagyok együtt a barátommal, és nagyon nagyon szeretjük egymást mindketten. Beszéltük, hogy majd sokat fogunk tanulni mindketten(ő egy évvel nagyobb) és majd közös jövőnk lesz stb. Mindketten elhatároztuk magunkat, és bizunk benne, hogy így lesz.
Nemrég jött haza külföldről elég hosszú idő után, így most minden percet együtt töltenénk, voltunk kirándulni, és néha jött hozzám. (együtt alvást még nem lehet, viszont ha lejön egy nap hozzám, az itteniek rossz szemmel nézik.)azt mondta nagymamám is, azzal beszéli tele a fejét anyának, hogy jaj ez hova fog vezetni, mi lesz így, hogy már ennyire szerelmes vagyok, hogy fogok tanulni, elvégezni a sulit, túl komoly a kapcsolat már, hogy már 'jár hozzám a fiú, pedig még nem is vőlegény' Mivel itt azt tartja mindenki, hogy csak akkor lehet ilyen komoly egy kapcsolat.
Ma is együtt voltunk szinte egész nap, sétáltunk, cukrászdáztunk a közeli városban, és mire hazajöttem mondta anya, hogy néném meg mamám mondta neki, hogy miért enged el ennyi időre, jaj mi lesz, és hogy már az ő rokonjai is mondják, hogy mennyire egy szerelmes lány vagyok.Ez annyira szíven ütött, hogy elkezdtem a sírást is, nagyon rosszul esett, hogy mind ellenem lennének,és nem fogadják el, hogy vele vagyok boldog és szeretjük egymást? Olyan nehéz elhinni, hogy ilyenkor is lehet már komolyabb egy kapcsolat? Már 14 évesek is járnak mikor ezzel, mikor azzal, nekem ez az első komolyabb, és 16 múltam júliusban, ő pedig februárban lesz 18.
Egy bátorító szó, vagy tanács kellene most, mert ez nagyon letört:( Mit csináljak, hogy ne vegyem ennyire szívre, amit rólam/rólunk mondanak? Miért kell kibeszélni, hisz nem is az ő életük:( Valaki segítene?:(
Örülnék neki, ha később lenne egy lányom, akkor olyan lenne ennyi idősen, mint Te.
Sokkal-sokkal jobb ez, mint, ha 16 évesen részegen járna haza hétvégenként, vagy legalább a hatodik pasival feküdt volna le.
Jó lenne, ha belátnák, hogy komolyan örülhetnének annak, hogy ilyen jó lelkű lányuk van. És remélem vagy annyira okos is, ha már éltek szexuális életet, akkor megfelelően védekeztek!
Nincsen semmi gond veled, kitartás! A rokonok is lassan elfogadják majd, hogy te is felnősz idővel!
ti vagytok egymásnak a jövő
a többiek meg a múlt
ne foglalkozz velük meg a véleményükkel akár egy próbának is felfoghatod
akár irigyek is lehetnek,mert nektek összejött a szerelem nekik meg nem
xard le a többieket csak a barátoddal foglalkozz
Ez nekem kicsit olyan falusi mentalitásra hajaz. Legalábbis ott szokott ekkora katasztrófa lenni, hogy "mindenki tudja, hogy húdeszerelmes, pedig nem is vőlegény".
De nem élnék városon kívül, ez halál irritáló lehet.
Amúgy vonj vállat, hogy te boldog vagy, és nem hanyagolod el a tanulmányokat miatta, törődjenek bele. Ha jól értettem, anyukád nem tilt el direkt, csak károg a téma fölött, de hadd csinálja.
Köszi a válaszokat.
Anyum nem tilt el, vele már megbeszéltem ezt,és egy rossz szót nem szól, csak ma ők próbálták telebeszélni a fejét, hogy miért 'hagy utánam' és mikor ezt meghallottam, teljesen elfogott a sírógörcs. Még most is, ahogy ez eszembe jut,hogy így beszélnek rólam, hogy "ennyire szerelmes lányt még nem látott a világ stb":( Nagyon rossz érzés fog el, nem tudom hogyan fojtsam el és ne érdekeljen.
Bulikba sem jártam, sosem voltam részeg, cigit nem vettem magamhoz, semmi rosszat nem csináltam, mégis kötődnek, ha szeretem a barátom,és kimutatom :((
Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet!
Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így működnek, de téged ez ne zavarjon!Ne ők határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul.
Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket.
Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedről csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tőlük.
Megérted, hogy ők a saját beidegződéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni.
Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerűen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam!
Így megtudod őrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani.
Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az ő működésüket tükrözi.
Az ő gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni.
Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó.
És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!!
Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól,gondolataitól,amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet!
És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond,az az ő gondolat és érzésvilágát tükrözi.
Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit.
A tiszteletet tartsd meg, légy megértő, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!