Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen a kapcsolatod 10-20 év után a pároddal / feleságeddel? Mi tart életben egy kapcsolatot?
Mindig is úgy gondoltam, hogy amikor egy kapcsolat elején tapasztalható "fellegekben járunk", lilaködös szerelmem elmúlik, akkor utána is,5,10,20..stb év múlva is szükség van arra, hogy a szeretet mellett legyen valami olyan apró szerelmi érzés, ami motivál. Egy kis szikra, bizsergés, ami periodikusan előtör...
Lehetséges ez? Ilyen létezik? Vagy tényleg elmúlik minden ilyen szerelemi érzés, és csak a szeretet, a megszokás, a gyerekek nevelése iránti kötelességtudat marad meg?
Te miért vagy együtt a pároddal?
Én 29F
Bocs az offért, én 24 vagyok, és lehet pesszimista, (vagy realista), de ez a sírig tartó dolog nekem már-már egyre hihetetlenebbnek tűnik.
De én reménykedem...:)
Lehet butaság, de szerintem ez azzal az emberrel lehetséges, akivel teljesen összhangban vagytok...hiszek benne, hogy valahol van egy olyan ember, akivel egy életen át boldog lehetünk. Viszont tuti van olyan is, hogy nem lehettek együtt valami miatt, de tudod, hogy Ő az aki a másik feled.
Ha olyasvalakivel élsz együtt tizen-huszonévig, akivel jól elvagytok egymás mellett, de már kihűlt a dolog, ott becsúszik egy harmadik, mert nem ő az akire szükséged van, bármennyire is jól éltek együtt.
Azt hiszem vannak azok a házasságok amik azonosságra és lelki kötelékre épülnek, és vannak azok melyekre szerelemre. Talán igen ritka az, amikor ez a két dolog együtt van. Ilyenkor, ha a szerelem elmúlik, akkor sem hiányoljuk, mert van valami más, ami több, mint szerelem.
Talán csak akkor érdemes két életet öszsekötni, ha azonosak is vagyunk, mert akkor később is fogunk tudni miről beszélgetni. Azonos értékrend, felfogás, szokások...
Csak szerelemre alapozni talán butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!