Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, hogy megértesse...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, hogy megértessem a pasimmal, hogy szakadjon már el otthonról?

Figyelt kérdés
Mindketten 24évesek vagyunk,én albiban lakok,a pasim pedig a szüleivel él (egy városban lakunk).Igazából nem úgy él ott,hogy csak külön szoba,hanem egy külön lakrész fürdővel meg egy nagy és kisebb szobával,de akkor is ott vannak a szülei. Ő kijelentette,hogy nem fog albérletbe menni ,mert bár mindketten dolgozunk,annyi pénzt nem keresünk,hogy külön albérletben kényelmesen meglegyünk.Ezt a kényelem szót a barátom emelte ki,mert neki fontosabb a jóléte meg a kényelme otthon,mint hogy velem albiban lakjon,mondta,hogy költözzek oda hozzájuk,ez így is volt pár hónapig,de én nem bírtam,hogy nincs külön terünk a szüleitől,mindig ott vannak,olyan,hogy kettesben legyünk,nem sokszor fordult elő.Persze ez hatalalmas lehetőség volt szerinte,amit eldobtam magamtól,csakhogy nekem fontosabb a szabadságom és a független élet,illetve hogy ketten legyünk csak,mint a kényelmem.Hiszen már nem 16 évesek vagyunk! Megértem az ő szempontjait is,én eljöttem külön albiba,sajnos valóban nem jó az anyagi helyzetem,sokszor kajára sincs pénzem,de ha náluk laknék megint,kiidegelném magam teljesen.Ketten meg csak jobban ellennénk,ő többet keres mondjuk,csak ő inkább költ kocsira meg edzésre,mint kajára...Azt úgyis a szülei veszik meg.Most meg olyan helyzet van,hogy én eldöntöttem,nem sokat megyek már hozzájuk,így is mindig én kellett kigyalogoljak,pedig neki kocsija is van,ő alig jött az albimba mostanában.Mindig azt mondja,én menjek hozzá,legyünk náluk.Egyszerűen nem fogja fel,hogy azt akarom,szakadjon már el egy kicsit otthonról,ne költözzön el,de akkor legyen nálam többet.Mondtam már neki vagy 50x ezeket a dolgokat,de ugyanaz a helyzet mindig.Szakítani is akartam vele,persze arról hallani sem akart.Neki így tök kényelmes,én meg úgy érzem,tök egyedül vagyok nélküle.Szeretem őt,de nagyon makacs és a szülei se biztatják,hogy menjen,sőt..Nekik teljesen természetes,hogy a felnőtt fiacskájuk velük él.Ti mit tennétek? Adjak neki ultimátumot,várjak a csodára? Költözzek vissza? Vagy hagyjam őt a fenébe,és keressek olyan pasit,aki hajlandó velem együtt élni?
2013. aug. 18. 12:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ismerős vagy..,

legalábbis kísértetiesen hasonlít a sztori egy lányéra aki után sokáig "futottam" (nem véletlenül)..

Nos csak annyit tudok mondani, hogy egy ilyen "egyoldalú" kapcsolattal messzire nem lehet szaladni.

Hiába is adnál neki ultimátumot mivel szereted.

Nehéz döntés, de neked kell tudnod, hogy tudsz e így boldog lenni.

2013. aug. 19. 01:58
 22/26 anonim ***** válasza:
És még valami nekem biztos nem kéne kétszer felajánlani az összeköltözést..., és nem papucs-ságból..!
2013. aug. 19. 02:59
 23/26 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy két tábor válaszolt neked. Én az önálló életre szavaztam és inkább béreltünk egy lakást, Anyagilag bizony nehéz volt egy darabig, de mi döntöttünk a sorsunk felől, Nem a nagy döntések azok, amik egy együtt élésből bajt okozhatnak, hanem az apró pici alkalmazkodást kívánó elvárások keseríthetik meg a fiatalok sorsát. A pici szurkálások, amit mondjuk a szülő nem is érez szurkálásnak, a fiatal lány vagy fiú már annak érezhet.

Miért mondja mindig, hogy itt mindig fel szoktuk törölni a padlót, vagy mi mindig rendet szoktunk tenni az íróasztalon. Ugye hülyeség ilyenen vitatkozni, de ha nekem úgy jó, hogy az íróasztalom úgy néz ki ahogy, hát ne szóljanak mindig bele. Ezek az apróságok a fiatalok szemében bizony dühítőek lesznek egy idő után. Ha külön élünk, sokkal kevesebb a mindennapi konfliktus, ami sok esetben a fiatal pár közti viták melegágya is tus lenni. Ezért azt gondolom, hogy egy új család, élje a maga életét szabadon, a saját elképzelése szerint. Magd összegyúrják a kettejük szokásait, amiből kialakul a saját életvitelük.

Van a másik oldal, aki a szülők lakásában képzeli el az életét, praktikussági okok miatt. Ez a praktika bizony főleg az anyagi szempontok miatt praktikus. Könnyebb az élet, mert ezt sem, meg azt sem kell fizetni, hát valóban könnyebb az élet. Nem hiszem, hogy ez az idő alatt a fiatal pár arra fordítaná az energiáját, hogy az új, saját lakás megvásárlására gyűjtsön. Szórakoznak, könnyen élnek. és sok esetben kialakul egy függőség a szülőktől. Ez azt a személyt hozhatja hátrányos helyzetbe, aki beköltözött a családba. Sokszor hallottam a barátnőmtől, hogy a fejéhez vágták, hogy amíg az én házamban laktok, addig ez így, megy így lesz. Persze nem általánosítok, nem minden szülő ilyen, de ha nem együtt laknak, ki sem alakul az ilyen alárendelt helyzet. Annak a fiatalnak, aki a szülői házban lakik, könnyebb, de aki beköltözött, egy állandó megalkuvás az élete. Sokkal járhatóbbnak érzem a különélést még akkor is, ha nehezebb anyagilag. Egy szerető párnak ki kell bírni a rosszabb anyagi helyzetet is, mert ha nem bírják együtt, akkor sok más is szétválaszthatja őket, még a szülői házban is.

A különélés egy szabad, megalkuvás nélküli saját életet jelent.

Tehát a sok más vélemény ellenére is , ha most kezdenénk, akkor is a lavórt és a tükröt vennénk a hónunk alá, és mennénk a magunk útján.

Én erre szavazok.

2013. aug. 19. 09:54
 24/26 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigieket.Én most úgy döntöttem,hogy jobb lesz,ha szakítunk,mert ezen kívül is van más konfliktus köztünk.Ő sose fog elmenni onnan,azt hiszem,erről kár is beszélnem vele.Én pedig nem szeretnék alárendelt,kiszolgáltatott helyzetben lenni,a különálló életet választom megalkuvások nélkül,bízva abban,hogy egyszer majd lesz egy olyan párom,aki úgy gondolkozik,ahogy én.
2013. aug. 19. 13:01
 25/26 anonim ***** válasza:
Sajnállak, de jól döntesz!
2013. aug. 19. 14:17
 26/26 anonim ***** válasza:
Azért remélem megpróbáltad elmagyarázni neki, h mi a szitu, s legalább tudja, h miért hagyod ott. Azt szemét lenne, ha el se mondanád neki sztem. S így, ha elmondod, s ezután se akar változni/változtatni, akkor egyértelműen jól döntesz, mert ha vmennyire fontos lennél neki, akkor sztem legalább egy kicsit igyekezne. Húú, de csajos szöveg lett, de ez így van sztem.
2013. aug. 19. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!