Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan küzdhetném le a beteges...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan küzdhetném le a beteges FÜGGŐSÉGET a barátomtól?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Lassan két éve vagyok együtt a barátommal.

Általában mindig, ha tetszett egy fiú(a barátomnál is így volt), eleinte tudtam önálló döntéseket hozni, eldönteni, mikor mit lépjek az adott fiúnál. A későbbiekben mindig elborult az agyam, és sose láttam tisztán, tőlük függöt minden napom.

A barátomnál nagyon jól megvoltunk, majd egy fél év után átváltottam függésbe. Minden napomat Ő határozta meg fejben, a barátokat szépen elkezdtem elmarni, úgy éreztem, nem szabad barátokkal lennem(pedig sose tiltotta meg a barátom). Kb. másfél évesek lehettünk, mikor történt valami, aminek következtében egy hétig pánikrohamot kaptam, és azóta betegesen félek a barátom elvesztésétől. Olyan szinten meghatározza a gondolataimat, hogy nem merek elmenni sehova, mert nincs kedvem! Nem merek neki írni, mert félek, hogy rosszat írok. Magyarul az alapdolgok.

Egy hétig elment nyaralni, és kénytelen voltam meglenni nélküle. Így, hogy nyaralt, vissza jött az életkedvem, és volt kedvem elmenni ide-oda, és, bár erőltetnem kellett, vártam, megcsináltam! Amint visszajött, megint visszajött a függőség, és SEMMI nem okoz örömet. Hiába megyek el, alig várom, hogy hazaérjek, és vele beszéljek. Ma elmennénk nyaralni csak egy napra, és nem akarok, mert Ő jár a fejembe, hogy este beszélgetni szeretnék vele. És ez már beteges. Ha arra gondolok, hogy holnap beszélgetek vele, attólmég ugyanúgy nincs kedvem menni, tehát ez ilyen tudatalatti függőség! Járok pszichológushoz, de látom rajta, hogy ez hatalmas fejtörés Neki is. Főleg, hogy az összes többi boldogságérzet kilett ölve belőlem. Semmi nem okoz örömet, csak a barátom. Ha nincs itt, akkor emg tud más is.

Szakítani nem fogok, mert Ő az életem.

Úgy érzem süppedek le, és nem is akarok kimászni, mert nem látok motivációt, ugyanakkor kikellene! MI a megoldás? magamra erőltetem a dolgokat, ma is elmegyek nyaralni, de nem belső indíttatásból, nem érzem belülről az örömöt, izgalmat..az kihalt.

2013. aug. 3. 08:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor legyen az a motivációd, hogy így el fogod veszíteni a pasid rövid úton (tényleg!). Senki sem szeretne egy érzelmi piócát, egy kiskutyát, akiről _mindig_ gondoskodni kell.

Légy önálló és erős személyiség, akire a pasid felnézhet.

2013. aug. 3. 08:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Szerencsére a barátom ezt nem veszi észre, vagyis annyira nem, sőt, azt mondta, hogy rengeteget javultam, és így tetszem neki! Mert Ő lazábbnak lát. Ezek belül folynak, meg a többiek felé.

Igen igazad van erre kell gondolnom. De a belső motiváció így is nehezen jön. :( Ráadásul olyan bűntudatom van, hogy kitudnék jönni ebből de nincs elég akaraterőm(mármint a negatív állapotból). Magamat nyomtam le, és most iszo a levét.

2013. aug. 3. 08:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti hogy szereted őt. Már csak azt nem értem,hogyha nem volt okod rá miért lett pánik rohamod?Hiszen nem írtad hogy bármikor megcsalt volna vagy esetleg szünetet kért volna.Tehát nincsen okod a bizonytalanságra.Másrészt ha ilyen hosszú idelyig együtt voltatok,bízhatnál benne hisz szerintem úgy szeret ahogy vagy.Próbáljál meg vele eggyütt kimozdulni és meghívni egy-két barátot vagy amikor ott van vegyél erőt magadon és mozdulj ki.Nem szabad magadba fordulnod és félned hogy elveszted a barátod.
2013. aug. 3. 08:44
 4/8 A kérdező kommentje:
2. válaszoló! Igen, körülbelül onnan indult az egész. Attól lett pánikrohamom, hogy rengeteget hisztiztem a barátomnak(elégedetlen voltam, sose találkoztunk annyit, ami az én igényeimet kielégítette volna, volt, hogy nem vette észre, hogy aznap bent voltama suliban-egy iskolába jártunk). Míg végül a sok hiszti következtében kiderült, hogy Ő már nem meri elmondani nekem a véleményét, amit gondol. Azt mondta neem egy felnőtt nő, hogy a hisztikkel elveszíthetem. Én aznap elkezdtem sírni, hogy milyen buta vagyok, mindent elrontok, belehalok, ha elvesztem, és azóta tart ez az állapot. De előtte is függtem tőle, csak nem ilyen mértékben.
2013. aug. 3. 08:49
 5/8 anonim ***** válasza:

ugyanígy vagyok, csak pasiban...:/

én a baránőmtől függök/ függtem. nagyon rossz a kapcsolatunk most, de vissza szeretném hódítani!

2013. aug. 3. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Ismerős! Én is ennyi idős voltam,mikor 2 év szerelem után elveszítettem a szerelmemet..pont ez miatt. Azóta megváltoztam,de már hiába. Ez legyen a szemed előtt! Most van esélyed,most van melletted,most változtass,bármennyire nehéz! Nyugodtan írj Nekem levelet!:)

21/L

2013. aug. 3. 09:32
 7/8 Pendulum92 ***** válasza:

Amitől félsz, azt erősíted. Közvetetten, de így van.

Én is hasonlóan viselkedtem, de csak rövidtávú kapcsolataim voltak.

Neked is az önértékeléseddel van baj. Úgy érzed, hogy csak valakivel lehetsz teljes, nélküle nem tudnál élni.

Pedig ez nem így van, mindenki egyedülálló, életképes lény önmagában is.

Neked egy kicsit lazítani kéne, és fejleszteni önmagadat, hogy ne függj másoktól.

Kezdetben annyit tudsz tenni, hogy ha érzed a pánikrohamot, vagy bármi rossz érzést, veszel 3 lassú és mély levegőt, miközben a légzésedre figyelsz. Ez egy meditációs technika, kicsit lenyugtat.

2013. aug. 3. 10:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze, biztos nagy fejtörés a pszichológusnak :D
2013. aug. 3. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!