Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nektek mi a véleményetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mi a véleményetek arról, ha valaki naponta akár három-négyszer is beszél telefonon a párjával?

Figyelt kérdés
Az egyik fiatal kolléga (srác) napjában vagy háromszor hívja a barátnőjét, meg az is hívja őt, és állandóan az a téma, hogy "most hazaértem", "most mit csinálsz?" stb. Szerintetek nem túl sok ez? Tudom, hogy semmi közöm a dolgaikhoz, és nem is akarok beleszólni, csak számomra ez már a gusztustalan tapadás kategóriája, mint amikor a gyerek és a szülő majomszeretettel lóg egymáson. Én tutira úgy érezném ilyen helyzetben, hogy fojtogató ez az egész, és hogy már túl sok, mintha nem lehetne saját életem, és a másik folyton ellenőrizni akarna, meg túlságosan is körém építené az életét. Oké, hogy nyilván szeretik egymást, meg valószínűleg mindkettőnek jó így, ha ez rendszeres náluk, csak számomra túlzottan negédesnek és frusztrálónak tűnik. Szerintetek ez még belefér egy "átlagos" kapcsolatba, vagy már túl sok? Mit gondoltok erről a dologról? Nem ítélkezni akarok fölöttük, és ha nekik ez így oké, akkor nyilván nem fogok beleavatkozni a magánéletükbe, csupán kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok.

2013. júl. 31. 21:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk munka közben nem kéne.

Egyébként normális. Mi is, volt h 2 órán át telefonoztunk. Semmi értelmesről nem beszéltünk, csak annyira jó hallani egymás hangját!

2013. júl. 31. 21:50
 12/21 A kérdező kommentje:
#9: Én akkor se hívogatnék valakit folyamatosan, ha nagyon szeretném őt. Tudomásul venném, hogy pl. dolgozik, és nem akaszkodnék rá, és ezt tőle is elvárnám cserébe. Én ilyen típus vagyok, de attól még nem szeretném őt kevésbé, hogy nem lógok folyton a nyakán. Amúgy meg furcsa, mert pont azt olvastam sok helyen, hogy a nők nem szeretik, ha egy srác állandóan rajtuk lóg. A szeretet/szerelem az én értelmezésemben nem azt jelenti, hogy szinte megfojtok valakit, és nem tudok leszakadni róla. Amúgy meg nem tudom, mi lenne velük, ha olyan munkahelyen lennének, ahol korlátozzák a magánjellegű beszélgetéseket, és mondjuk net sem lenne. Nem lehet állandóan azt tenni, amit akarunk, még ha mondjuk szeretjük is a másikat, és szeretjük hallani a hangját. Egy vállalkozó már valószínűleg rég p*csán rúgta volna mindkettőt, ha állandóan telefonálni látja őket (esetleg netezni, ha van net).
2013. júl. 31. 22:00
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem féltékeny vagy...hisz mi másért foglalkoznál a sráccal ennyit, ha nem érdekelne?! Gondolkozz el...még azt is számon tartod, hogy a csaj milyen gyakran, hányszor hívja és állandóan mentegetőzöl hogy "nem érdekel" a dolog és "nem akarsz beleszólni"...ugyan már ;)
2013. júl. 31. 22:17
 14/21 anonim ***** válasza:
60%

Attól h neked nem ez a normális attól még nem kell őket leszólni. Ez nekik nem tapadás meg a másik megfojtása. Nekik ez a normális. Nem tudom neked hogy esne ha valaki azért ítélkezne feletted mert te meg nem hívod minden nap a párod??? Mert neki meg az nem lenne normális. Azt gondolná h nem érdekel téged h mi van a pároddal meg h csak úgy vagy vele. Annyira rossz májú vagy hogy hihetetlen. Miért fáj az neked ha ez nekik így jó??? Neked meg máshogy jó. Ennyi.

Am he nem tudnának valamiért beszélni akkor is meglennének, csak ha megtehetik akkor miért ne. Jól esik nekik. Ennyi. Ne velük foglalkozz hanem magaddal.

2013. júl. 31. 22:25
 15/21 A kérdező kommentje:
Hogyne tartanám számon, amikor naponta x alkalommal ki kell vonulnom, mert "illik", vagy nem szabad odafigyelnem (egyébként csak hozzávetőleges adatokat mondtam). És persze próbálom megérteni a dolog miértjét, de én akkor sem tudok azonosulni ezzel a hozzáállással. Egyszerűen másabb típus vagyok, és engem zavar ez az állandó enyelgés. Próbálom elfogadni magamban a hozzáállásukat, próbálom legyűrni magamban azt, hogy ez számomra már visszataszítóan sok, forgatom az agyamban, hogy mások máshogyan gondolják, de nem tudom normálisnak tartani az ilyesmit, sajnálom. Egyébként ha mondjuk engem egy csaj akarna naponta akárhányszor hívogatni, leépíteném, megmondanám neki, hogy ez engem frusztrál.
2013. júl. 31. 22:26
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Engem is zavar az enyelgés, úgyh megértelek.:)
2013. júl. 31. 22:28
 17/21 A kérdező kommentje:
#14: Nem leszólom őket, csak nem tudom megérteni, mert ez nekem sok, ennyi. (Amúgy a rosszmájú egy szó.) Plusz munkahelyen vagyunk, aminek elvileg nem az enyelgésről kellene szólnia, és őszintén szólva már nekem kínos, amikor mondjuk dolgoznék, de ott csivitelnek mellettem, vagy ki kell mennem, mert ott intézik a magánjellegű dolgaikat. Őszintén szólva szerintem nem mások szeme és füle előtt kellene ilyesmit folytatni, mert lehet, hogy mást esetleg zavar. De persze megint én leszek a bunkó és gonosz, mert irritál a folytonos "szijjja, mizu, mit csinálsz, puszika" stb. És ahogy látom, nem állok egyedül a véleményemmel, és nem feltétlenül ítélkezés az, ha kifejtem a gondolataimat, vagy ha nem értek egyet másokkal. Bár nyilván még sose fordult veled elő olyan, hogy te "ítélkeztél" volna mások fölött, vagy neked "fájt" az, hogy másoknál máshogyan megy valami, mint ami számodra elfogadott.
2013. júl. 31. 22:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem leszólod meg nem ítélkezel, de ilyeneket írsz:

gusztustalan, az én szememben hányinger, visszataszítóan sok

"Amúgy a rosszmájú egy szó."

Na az ilyen embereket utálom még akik nyelvtan tanárt játszanak a neten. Sztem rohadtul nem az volt a lényeg h egyben van v külön.

"Bár nyilván még sose fordult veled elő olyan, hogy te "ítélkeztél" volna mások fölött, vagy neked "fájt" az, hogy másoknál máshogyan megy valami, mint ami számodra elfogadott."

De igen előfordult, de nem kattogtam rajta ennyit, hanem lezártam azzal h ha nekik így a jó akkor egészségükre. Hülye lennék ilyen baromságokon kattogni egész nap, meg azt elemezgetni h ki mit miért csinál.

2013. júl. 31. 22:57
 19/21 anonim válasza:
szerintem egy szerelmespárnál ez normális..
2013. aug. 1. 14:58
 20/21 A kérdező kommentje:

#18: Nem az embereket ítélem meg, hanem a helyzetet. És igen, az én szememben visszataszítóan sok, amikor már számomra kínos a helyzet, hogy mindig vonuljak félre, vagy amikor akaratom ellenére is kénytelen vagyok fültanúja lenni mások magánéletének. Ha annyira enyelegni akarnak, akkor legalább vonuljon külön az illető, és máshol telefonálgasson, mert nekem semmi közöm az ő dolgaikhoz, tehát legyen szíves tiszteletben tartani ő is az én magánszférámat. És hát azért ha bennem van annyi illem, hogy kivonulok, ha lehet, akkor ő is megtehetné. Az édeskés bájcsevej pedig azért is visszataszító, mert képtelen vagyok felfogni, miért nem lehet normális hangon beszélni másokkal, miért kell nyávogó-nyefegő hanghordozással telefonálni. Attól, hogy szeretünk valakit, még nem kellene visszamenni gyerekbe, és gügyögni meg nyávogni. (És ugyanez a véleményem azokról, akik pl. buszon, vonaton tárgyalják ki a magánéletüket, utastársaik füle hallatára. Nem tartom szerencsésnek másokat is bevonni ilyen dolgokba, mert ez azoknak a magánszférájába való betolakodás, akik esetleg ott utaznak.) De téged biztosan nem idegesítene ez sem.

A nyelvtant csak azért hoztam fel, mert gondoltam, hogy ha te kioktathatsz másokat, akkor nyilván te is el fogod viselni, ha téged kioktatnak.

Amúgy meg nyilván kattogni fog az agyam, ha naponta többször is akaratlanul fültanúja vagyok a bájolgásnak, meg azért kell kivonulnom, mert a másik ember nem hajlandó erre. Plusz kíváncsi voltam mások véleményére, gondolataira, így törvényszerű, hogy elemezgetjük a dolgokat. De bocs, hogy vannak kérdéseim, gondolataim, van véleményem. Még annyit tennék hozzá, hogy én többször alátámasztottam érvekkel, számomra miért sok ez az egész, te viszont szinte semmi érvet nem hoztál arra, hogy miért is lehetne ezt normálisnak tartani, miért normális az, hogy mást kényszerítenek végighallgatni mindent, miért normális nyávogó hangon kommunikálni a telefonban stb. Csupán kíváncsi voltam pár dologra, és gondoltam, meg lehet vitatni a témát. Viszont senkinek sem kötelező hozzászólnia, neked sem lett volna az, ha téged irritált ez az egész, akkor minek foglalkoztál ennyit velem? Ugyanazt kéred tőlem számon, amit te is csinálsz, mert itt rugózol azon, hogy bizonyos dolgokra kíváncsi vagyok, illetve másképpen látok.

2013. aug. 1. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!