Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszólhatok abba, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszólhatok abba, hogy a barátnőm mennyi alkoholt dönt magába?

Figyelt kérdés
Elmentem a barátnőmmel az ő családjának körében tartott esküvőre. Megérkeztünk az étterembe, éhgyomorra lehúzott egy felest a tesója barátnőjével, amitől elkezdett össze-vissza beszélni, meg vihorászni. Én nem akartam belecsapni a lecsóba, fröccsöztem csak. Aztán ő ivott még egy felest. Utána otthagyott engem, elment az egyik idős rokonnal beszélgetni, amiből görcsösen sírva jött vissza mellém. Mikor kérdeztem, hogy mi baja, akkor kb. összeakadó nyelvvel kinyögte, hogy a 2 éve meghalt nagyanyjáról volt szó, meg megütötte a pia és eltört a mécses. Nagyon megharagudtam rá, szóltam, hogy ne igyon többet és lassítson, mert leégeti saját magát. Elvettem előle a poharat, mire ő kiakadt, hogy ne mondjam meg neki mennyit igyon a saját családjának az esküvőjén, ráadásul egy esküvőn, ahol mindenki iszik, az apja ott ül mellette és ő se szól, nehogy már a pasija fegyelmezze, mint egy óvodást. Egyébként ritkán iszik, de akkor szerintem sokat és nem tud mértéket tartani. Ő azzal védekezik, hogy sosincs rosszul alkoholtól, tehát majd ha annyit ivott, hogy rosszul van, akkor szóljak, hogy az utolsó nem kellett volna már. De mivel ő nincs rosszul tőle, ezért kuss a nevem. Kérdezem, kuss a nevem? 29 évesek vagyunk, 2 éve élünk együtt..

2013. júl. 25. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Néha neki is kell egy kis lazítás. Amúgy, ha ilyen hatást vált ki belőle a pia, hogy zokog, akkor sok mindent elfolyt magában.
2013. júl. 25. 15:43
 2/7 A kérdező kommentje:
De én megkértem, hogy ne igyon többet és ő csak azért is ivott még..
2013. júl. 25. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ritkán iszik, és ereszti ki a gőzt, akkor általában az ilyen típusú emberek nem tudnak mértéket tartani (szerintem azért, mert azt mondja magában: ritkán iszom, ha lúd, legyen kövér)...

Hagyd, az emberi kapcsolatait majd rendezi (nem számít, ha leégeti magát, majd ha kialudta magát, megbeszéli az emberrel).

Inkább szoktasd rá arra, hogy "többször" igyon, de keveset...például hétvégi bulin, és mondjuk egy sör, két feles...érezze jól magát!

Nem vagy az anyukája/apukája, hogy megszabd, mit csináljon!

Viszont, ha nem tetszik, nem is kell elviselned :D

2013. júl. 25. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
nem volt jogod beleszólni, hiszen az ő szervezete, az ő családja, stb.. neked hogy esne ha ő szólna bele amikor jól akarod érezni magad?
2013. júl. 25. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nem egyformák részegen... Aki kötekedő és agresszív lesz az ciki tud lenni, de aki csak nevet, nagy dumás lesz, vagy beálmosodik az kezelhető és ennyit néha megtehet érte a párja, hogy figyel/vigyáz rá.
2013. júl. 25. 16:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Az az igazság, hogy pont erre számítottam, én vagyok a lány. Direkt a barátom szemszögéből tettem fel a kérdést, mert egyszerűen nem tudom meggyőzni semmivel sem, hogy lehet, hogy hülyén viselkedtem, de egy társnak az lenne a feladata, hogy segítsen, ne pedig megmondja hogyan viselkedjek. Ő mindig meg akarja mondani a tutit és szarrá olt, hogy nem úgy élek, mint ő. Szerintem sem az apám, ráadásul az apám mellettem ült és ő egy szót se szólt. Sajnos a barátom látja másképp a világot. Legalább ha egy válasz jött volna, aki leszid, de csak olyanokat írtatok, hogy ezt igazán megérthetné. Hát sajna nem fogja.
2013. júl. 25. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk úgy, hogy én a barátnőd mellett állok. Én nőként elég sokat iszom, de csak hétvégente, vagy alkalom adtán. Viszont bírom is az alkoholt. Töményt iszom szinte mindig, néha bort is és pezsgőt is. Az ex barátom folyton szekált, pedig azon kívül, hogy hülyéskedek (józanon is folyton poénkodok), meg röhögünk, nem történik semmi. Tudni kell a családomról azt, hogy mindannyian magas iskolai végzettségűek (én két egyetemre járok párhuzamosan) és jellemző a nagy mennyiségű alkohol fogyasztás mindenkire. A barátaim is nagy ivósok. Az ex barátom ezt sosem értette, mert ő nem ivott. Jobb is, hogy szakítottunk, mert gyűlölöm, ha bárki is beleszól a dolgaimba. És főleg az ilyen felfogást nem szeretem, ha valaki azt mondja, hogy egy nőnek nem illik az ivás. Befájdul a micsodám, hogy illik -e, vagy sem. Szeretek inni és ezt valaki vagy elfogadja, vagy nem. Természetesen mindennek megvan a helye és tudni kell tartani a mértéket. Nyilván egy hivatalos összejövetelen (pl. céges bulik) nem isszuk le magunkat, de privát ünnepségeken, szűk körben szerintem oké.
2013. júl. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!