Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megfogja érteni a párom ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megfogja érteni a párom ha szeret, hogy nálam házasságig nincs szex és ezért nem fog elhagyni?

Figyelt kérdés

Ismerkedek egy csinos aranyos lánnyal, már több mint 3 hónapja járunk, de ugye még szex nem volt, ezt ő nagyon nem érti és már teszi a jeleket, de sajnos nem is lehet mert vallásunk tiltja ezt a fajta szemléletet, hogy házasság előtt szexuális kapcsolat. Még ezt nem mondtam el neki, de tudom valahogy el kell majd. Nem tudom mit csináljak, mert nem tehetem meg sajnos, de azért kívánom nagyon. Nagyon nem szeretném, ha ezért hagyna el, mert nagyon megszerettem már, most mit tudok csinálni :(

" Mint más szexuális bűnök, a házasság előtti szex is többször meg van tiltva az Igében (Apostolok Cselekedetei 15:20; Róma 1:29; 1 Korinthus 5:1; 6:13, 18; 7:2; 10:8; 2 Korinthus 12:21; Galata 5:19; Efézus 5:3; Kolossé 3:5; 1 Thesszalonika 4:3; Júdás 7). A Biblia a házasság előtti önmegtartóztatást mondja helyesnek. A házasság előtti szex éppen olyan rossz, mint a házasságtörés és más erkölcstelenségek, hiszen szex olyasvalakivel, aki nem házastárs. A férj és feleség közötti szex az egyetlen szexuális kapcsolat, amit Isten jóváhagy (Zsidók 13:4)."

2013. júl. 23. 22:49
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
17%
kedves 18-as, a szent könyveket tartsd tiszteletben.
2013. júl. 23. 23:01
 22/41 anonim ***** válasza:

21

lehet, hogy neked vagy nekem szent, de neki semmit sem jelent

2013. júl. 23. 23:03
 23/41 anonim ***** válasza:
76%
Max szexel mással ha te nem adod meg neki amire vágyik !
2013. júl. 23. 23:04
 24/41 anonim ***** válasza:
83%

Mitől szent?

Mert tele van fantasy-val és mert az isten szó szerepel benne?

2013. júl. 23. 23:06
 25/41 anonim ***** válasza:
76%

És, hogy állsz a masztizással? az is bűn. az se volt soha? nagyon fain életed lehetett idáig, de nyugtasson a tudat, hogy nem égsz el a pokol tüzén.

Nekem egy életem van, utána..............a nagy semmi.

Biztos nem pocsékolom ilyen marhaságokra az időmet, hogy egy könyvnek megfeleljek. Katolikus vagyok, megkereszteltek de bizony én paráználkodtam eleget :)

De majd ha egyedül maradsz hatvan éves korodra, gyerek és nő nélkül, akkor is gondolj arra, hogy megfeleltél egy olyan valakinek akit még soha senki nem látott és nem is bizonyították, hogy létezik.

2013. júl. 23. 23:10
 26/41 anonim ***** válasza:

Ha nagyon nagyon szeret, és nem egy kifejezetten bővérű lány, akkor van rá esélyed.

Hozzáteszem sok ilyen szemléletű embert ismerek, és nehéz elfogadni ezt az álláspontot.

Én hívőként személy szerint hülyeségnek tartom, irreálisnak, ráadásul a házasságtöréshez hasonlítani kifejezetten hazug, igaztalan, és szerintem ostoba dolog is. De meggyőzni sem akarlak a saját véleményemről... Kívánok hozzá kitartást mindkettőtöknek!

2013. júl. 23. 23:11
 27/41 A kérdező kommentje:
Soha nem végeztem önkielégítést
2013. júl. 23. 23:14
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem. Normális esetben a párok 2-3 évet is várnak ha nem többet a házassággal, na ezt az időt szerencsétlen nem hiszem, hogy kibírja. Főleg hogy nem szűzről van szó, aki azt sem tudja mi az a szeretkezés/orgazmus stb.

Most tekintsünk el attól, hogy vallásosok többnyire pont emiatt 1 év alatt már házasodni szoktak.

Ha pl a párom elmenne 1 év külföldi munkára akkor természetesen várnék rá ilyen értelemben is, de más 2-3-4 évet várni úgy hogy nincs is igazi akadály, meg egymás mellett vagytok.

19/N

29/41 anonim ***** válasza:

A keresztény magyarok amúgy sem tartották ezt szigorúan be, mert több eszük volt:

próbaházasság

a közösség és család tudatával létrejött, a törvényes házasság előtti szexuális viszony, amely nem ellentétes a bevett erkölcsi normákkal. Néhol egymásnak elkötelezett „szeretőknél” természetes állapot. Ahol ezek a szokások uralkodnak, a törvénytelen gyermek sem olyan nagy szégyen, házasságnál – ha nem a vőlegény a természetes apa – nem nagy akadály, a menyasszony termékenységének biztosítéka. Ennek a házasságon kívüli szexuális kapcsolatnak egyik elfogadott formája az ún. próbaházasság, amely elsősorban Erdélyben (pl. Gyimes), ill. a Fekete-Körös völgyében ismeretes. A házasságot megkötni akaró fiatal pár, rendszerint a legény szüleinél, bizonyos ideig, 1–2 hónapig, 1 évig együtt él, az együtt töltött idő alatt kiismerik egymást, s ha a leány teherben marad, megesküsznek. Szétválásuk egyik személyre sem vet rossz fényt, legfeljebb a leánynak meddőség gyanúja miatt van kevesebb esélye a férjhezmenetelre. (→ még: vadházasság, → házasságon kívül elismert nemi kapcsolat)

[link]

30/41 anonim ***** válasza:

házasságon kívül elismert nemi kapcsolat

1. próbaházasság, ha a fiatalok azzal a feltétellel élnek együtt, hogy ha meghatározott időn belül (rendszerint egy év) a leánynak gyermeke születik, házasságot kötnek, egyébként pedig szétválnak. Egyszerűbb formája a szeretőtartás, amely korábban nálunk ugyancsak elterjedt volt. Házasulási időszaka elkövetkezvén, a fiú kiválasztott magának egy leányt, és közös megegyezéssel éjszakánként rendszeresen együtt háltak. Ha a lánynál a fogamzás jelei mutatkoztak, vagy ha az első gyermek megszületett, házasságot kötöttek. Ez a szokás előfordult nálunk a Bakony környékén néhány faluban, az Ormánságban, a Fekete-Körös völgyében, Erdélyben Kalotaszegen, Gyimesben és a Mezőségen, továbbá környezetünkben az erdélyi szászoknál és románoknál, a felvidéki németség és szlovákság körében. A bukovinai székelyeknél és Kalotaszegen hasonló célt szolgált a – 2. leányszöktetés, leánylopás, nőrablás; a legény barátai segítségével elcsalta a leányt és 3–4 napig titokban együtt élt vele, majd így kényszerítette a leány szüleit a házasságba való beleegyezésre. Ha a hozzájárulást még így sem tudták megszerezni, tovább is együtt maradtak. A „lopás” történhetett a leánnyal egyetértve, de szándéka ellenére is. Sokszor csak azért történt, hogy elkerüljék a költséges lakodalmat, vagy hogy az → endogámia szabályait kijátszva, más faluba is nőül mehessen a lány. Az ellenérdekű legény vagy a lány hozzátartozói sokszor megneszelték a tervet, és ilyenkor vasvillával útját állták a lopásnak, ebből sokszor véres verekedés is keletkezett. Ez az ősi szokás Erdélyben még ma is előfordul (pl. Kalotaszeg). A földesúri rendtartások általában tilalmazták, sőt pénzbírsággal sújtották a cselekmény elkövetőit. Egyes helyeken házasságon kívül elismert nemi kapcsolatnak tekintették az egybekelésnek egyházi szertartás nélküli módját is, és ilyen esetben a kiszabott bírság célja, az egyházi esketés szokásának fenntartása volt. Ha a „rablás” a leány akarata szerint, de szülei ellenére történt, ugyancsak bírság kirovásával járt.

2013. júl. 23. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!