Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés ilyen alapon? (anyagi szempontok) Mi a véleményetek?
Ha munkát találok ott, ahol a barátom dolgozik és él, szeretnénk összeköltözni. Olyan a gondolkodásmódja, hogy ha anyukája anyagilag nehéz helyzetbe kerül, segítene neki pénzzel. Szerintem, ha közös életet kezdünk, akkor mi ne adagoljuk hazafelé a pénzünket, hanem lakásra, autóra, a későbbiekben gyerekvállalásra gyűjtsünk.
Előfordult egyébként, hogy olyat mondott, hogy én vendég vagyok nála, meg megengedi, hogy ott legyek, míg ő dolgozik. Csak mert egyszer felkaptam valamin a vizet, és "viselkednem" kellett volna szerinte.
Egyébként ha az anyagiakat nézzük, egy számlára kellene pakolni amink van? Legalábbis én így tartanám logikusnak, ha ennyire komolyan gondoljuk.
1. bekezdés: Én is támogatnám a helyébe, de igen, akkor nehéz elindulni az életben, nehéz gyűjtögetni....:/
2.: ez elég paraszt dolog tőle
3.: Szerintem lehet külön számlán is, esetleg megbeszélitek, hogy egyikőtök a számlákat fizeti, a másik a bevásárlást, de persze "kisegítitek" egymást, ha úgy van. Meg persze a nagyobb "beruházásokat" meg kell beszélni :)
Nem illetek össze!
Lenne valami más hóbortja, ami neked nem tetszik pl. a peca, az is gond lenne neked, mint az anyja támogatása...
Engedd el, ha szereted...
A közösködés sokba tud kerülni később. Max akkor talán ha már gyerek is van.
Anyukámat én is kisegíteném ha valami átmeneti gondja akad, nem hagynám éhen halni. Persze ő nem is élne vissza ezzel. Ha mondjuk például visszaélne vele (hülyeségekre költene, pia stb) akkor én se adnék egy fityinget sem.
A legjobb tanács amit adhatok az, hogy úgy intézd az életed, hogy baj esetén önállóan is talpon maradj. Legyen saját megtakarításod, saját számlád stb. Ettől még adhatsz a "közösbe" kaja rezsi stb. De legyen sajátod az a lényeg.
Az, ha rászorul az édesanyja, támogatná őt, és nem hagyná éhen halni, szerintem inkább dicsérendő, mint elítélendő.
Ez a vendég vagy nála, elég gáz...
A közös számla bizalom kérdése. Még nem vagytok házasok, és élettársi kapcsolatban a közös vagyon a fizetések arányában oszlik. Másrészről bizalom kérdése is.
Mióta vagytok együtt? Hány évesek vagytok?
Egy éve vagyunk együtt, ő 29 én 25 vagyok.
Az anyukája megsegítéséről én úgy gondolkodok, hogy ha megszorul akkor igen, adjon KÖLCSÖN. Majd egyszer megadja. Nincs rászorulva, van állása, nem romos házban él, és mellesleg a barátom testvére is vele él, aki szintén dolgozik. Múltkori eset a következő volt: lakáson belüli kisebb átépítés miatt kértek pénzt a barátomtól, emelett az anyukája elment nyaralni a barátjával. Ez nekem furcsa.
A közös számla meg, hát nem tudom, én megbízom benne. Az is igaz, hogy ha netán valami okból mégis külön kellene válni, akkor hogy szedjük szét.
A második hozzászólónak üzenem, hogy itt nem hóbortról van szó, hanem közös jövőről.
Semmiképp!
Mindenkinek legyen külön számlája a költségeket felezzétek! Semmit nem tudsz még a vele való együttélésről! Apránként nézzétek meg hogy működne-e különben nagy lesz a pofáraesés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!