Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Összeköltözés ilyen alapon?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés ilyen alapon? (anyagi szempontok) Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Ha munkát találok ott, ahol a barátom dolgozik és él, szeretnénk összeköltözni. Olyan a gondolkodásmódja, hogy ha anyukája anyagilag nehéz helyzetbe kerül, segítene neki pénzzel. Szerintem, ha közös életet kezdünk, akkor mi ne adagoljuk hazafelé a pénzünket, hanem lakásra, autóra, a későbbiekben gyerekvállalásra gyűjtsünk.

Előfordult egyébként, hogy olyat mondott, hogy én vendég vagyok nála, meg megengedi, hogy ott legyek, míg ő dolgozik. Csak mert egyszer felkaptam valamin a vizet, és "viselkednem" kellett volna szerinte.

Egyébként ha az anyagiakat nézzük, egy számlára kellene pakolni amink van? Legalábbis én így tartanám logikusnak, ha ennyire komolyan gondoljuk.

2013. júl. 10. 11:46
 1/9 Amélia:) ***** válasza:

1. bekezdés: Én is támogatnám a helyébe, de igen, akkor nehéz elindulni az életben, nehéz gyűjtögetni....:/

2.: ez elég paraszt dolog tőle

3.: Szerintem lehet külön számlán is, esetleg megbeszélitek, hogy egyikőtök a számlákat fizeti, a másik a bevásárlást, de persze "kisegítitek" egymást, ha úgy van. Meg persze a nagyobb "beruházásokat" meg kell beszélni :)

2013. júl. 10. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem illetek össze!

Lenne valami más hóbortja, ami neked nem tetszik pl. a peca, az is gond lenne neked, mint az anyja támogatása...

Engedd el, ha szereted...

2013. júl. 10. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:

A közösködés sokba tud kerülni később. Max akkor talán ha már gyerek is van.

Anyukámat én is kisegíteném ha valami átmeneti gondja akad, nem hagynám éhen halni. Persze ő nem is élne vissza ezzel. Ha mondjuk például visszaélne vele (hülyeségekre költene, pia stb) akkor én se adnék egy fityinget sem.

A legjobb tanács amit adhatok az, hogy úgy intézd az életed, hogy baj esetén önállóan is talpon maradj. Legyen saját megtakarításod, saját számlád stb. Ettől még adhatsz a "közösbe" kaja rezsi stb. De legyen sajátod az a lényeg.

2013. júl. 10. 11:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Az, ha rászorul az édesanyja, támogatná őt, és nem hagyná éhen halni, szerintem inkább dicsérendő, mint elítélendő.

Ez a vendég vagy nála, elég gáz...

A közös számla bizalom kérdése. Még nem vagytok házasok, és élettársi kapcsolatban a közös vagyon a fizetések arányában oszlik. Másrészről bizalom kérdése is.

Mióta vagytok együtt? Hány évesek vagytok?

2013. júl. 10. 11:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Egy éve vagyunk együtt, ő 29 én 25 vagyok.

Az anyukája megsegítéséről én úgy gondolkodok, hogy ha megszorul akkor igen, adjon KÖLCSÖN. Majd egyszer megadja. Nincs rászorulva, van állása, nem romos házban él, és mellesleg a barátom testvére is vele él, aki szintén dolgozik. Múltkori eset a következő volt: lakáson belüli kisebb átépítés miatt kértek pénzt a barátomtól, emelett az anyukája elment nyaralni a barátjával. Ez nekem furcsa.

A közös számla meg, hát nem tudom, én megbízom benne. Az is igaz, hogy ha netán valami okból mégis külön kellene válni, akkor hogy szedjük szét.

A második hozzászólónak üzenem, hogy itt nem hóbortról van szó, hanem közös jövőről.

2013. júl. 10. 12:10
 6/9 anonim ***** válasza:
A bizalomról annyit, hogy a legeslegjobb kapcsolat is tönkremehet egyszer. Egyetlen éjszaka alatt is.
2013. júl. 10. 12:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, volt ilyenben részem, pl megcsalás
2013. júl. 10. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Semmiképp!

Mindenkinek legyen külön számlája a költségeket felezzétek! Semmit nem tudsz még a vele való együttélésről! Apránként nézzétek meg hogy működne-e különben nagy lesz a pofáraesés.

2013. júl. 10. 15:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez igaz, talán ha közösbe teszünk bele pénzt amelett megmarad a saját számlánk is.
2013. júl. 10. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!