Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van ebben valami? Ezért érdemes kerülni a vallásos pasikat/csajokat?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésnél olvastam.

Van benne igazság?

2013. júl. 9. 00:16
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

"És ez egy elég összetett dolog. Mert az, hogy valakinek adsz a kezébe egy erkölcsi, életviteli iránytűt, az eleve nem lenne egy utolsó dolog.

Én mondhatom ezerrel, hogy ne legyen valaki qrva, ha az akar lenni, tőlem nem fog meg változni.

Egy pap, vagy rabbi talán más véleményre tudja bízni az embereket.

Persze ők azért öregebbek, és tapasztaltabbak...

De sajnos a vallások nem erről szólnak.

A vallásban be raknak egy vasketrecbe, hogy ezek köz a korlátok közt kell leélned az életed, mert ha nem, jövök, és jól megbüntetlek. De nem csak egy kicsit, hanem örökké, tovább, mint amíg az életed tartott.

A többi, (nem csak a keresztény vallás) is hasonló elven működik.

Van egy rendszer, amihez ha nem tartod magad, szörnyű dolgok fognak bekövetezni.

Na meg a szabad akarat látszata marad csak meg.

Hiszen mindenről pontosan le van írva, mit kell gondolnod, kivel hogy kell viselkedned, hogy kit kell seretned, utálnod.

Számomra az egész undorító, és agyromboló.

Egy pár szép gondolatra olyan borzalmakat építettek, hogy nem is érdemes ecsetelni.

Ezért nem tudom tisztelni, szeretni, és okos embernek tartani azt, aki vallásos."

2013. júl. 9. 00:16
 2/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek.
2013. júl. 9. 00:17
 3/19 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan gondolkodom, valamiféle rendszer az emberek megfékezésére.Alapjáraton a törvények nem lennének rosszak, mert nem olyanokat hirdetnek amik hülyeségek, de büntetéssel félemlíteni már más.

És ez már rég nem arról szól, hogy erkölcsösebbek, vagy jobb emberek legyünk.

Nézd mennyi pénze van az egyháznak, mégsem adakozik olyan szorgalmasan mint ahogyan azt elvárja másoktól.

De nem minden vallásos ember elvakult birka, kinek mit jelent a vallás.

2013. júl. 9. 00:20
 4/19 anonim ***** válasza:
76%

Milyen "vasketrec"? Kit kell utálni? Nem értem...

Pont az a jó a vallásban, hogy nem raknak vasketrecbe.... Nincsenek semmilyen "szörnyű dolgok". :) Nincs pontosan leírva, hogy mit kell tenned, vagy kit kell utálnod, ezt honnan veszed?!

Kifordítanak mindent. Aki ezt írta, vagy ezzel egyetért, fogalma sincs, miről beszél.... 28F

2013. júl. 9. 00:22
 5/19 anonim ***** válasza:
77%
Ha ezt gondolod, akkor tényleg jobb, ha kerülöd a vallásos embereket. Ez végül is nem baj, hiosz mindenki azt gondol, amit akar, de ha ennyire nagyok az ellentétek, csak baj lenne egy párkapcsolatban, vagy bármilyen egyéb kapcsolatban. Én vallásos vagyok, és most abba nem megyek bele, amit leírtál, nem akarok veszekedni, de nem vettem magamra, mert nem érzem, hogy ez jellemezne engem. Mindenesetre én se nagyon tudom elképzelni az életemet egy ateistával-főleg egy olyannal nem, aki így gondolkodik. ĺgy talán jobb, ha mindenki a saját "fajtáját" keresi.
2013. júl. 9. 00:25
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy konkrétan kerülni kéne őket, maximum legtöbbször arrol hallani dolgokat, hogy a vallásos félnek a nemi életben vannak " korlátai ", nem annyira nyitottak, de ez is függ sok mindentől.
2013. júl. 9. 00:30
 7/19 anonim ***** válasza:

Hát, én jobban félek attól, akinek semmilyen erkölcsi fékrendszere sincs. Persze, nem azt mondom, hogy aki nem hívő, netán ateista, az nem lehet rendes - sok ilyen barátom van. Ismerek olyan vallásos személyeket is, akik meg nem valami jó emberek. Előfordul. Viszont ebben a korban, amikor a vallásosság egyre inkább "maradi" dolognak számít, és nem igazán divatos, csak azok maradnak hívők, akik tényleg komolyan is gondolják. Aki komolyan gondolja, az pedig megtartja az erkölcsi normákat.

Alapvetően nem a hite határozza meg az ember értékét, hanem a személyisége, ami viszont szintén független a hittől.

Én elfogadom a másik hitét, amíg ő is elfogadja az enyémet. Anti-teistával viszont nem jönnék össze.

2013. júl. 9. 00:30
 8/19 anonim ***** válasza:
77%
Van benne igazság, de a vallásosok ezt nem fogják elismerni úgysem (lásd #4 & #5), viszont értelmesen megmagyarázni, hogy miért nekik van igazuk azt sosem tudják érdekes módon.
2013. júl. 9. 00:33
 9/19 anonim ***** válasza:
Miért kéne megmagyarázni? Ez nem egy vita, ahol magyarázkodni kell. A hit az ismeretlen kitöltése. Mivel ismeretünk a világegyetemről és annak keletkezéséről igencsak korlátozott, ki-ki a maga módján tölti ki a sötét foltokat. Egyesek Istent látják benne, mások szellemeket, megint mások pedig a véletlent. Nem is értem, hogy ez miért olyan nagy dolog: mindenki lehetne egy kicsit toleránsabb - emberek vagyunk mindannyian.
2013. júl. 9. 00:37
 10/19 anonim ***** válasza:

Hát nézd, az én szememben meg neked/ a kérdezőnek nincs igaza, akkor most mi az igazság? Ja, hogy ez elég objektív.

Én nem bizonygattam az igazam (csak megjegyeztem, hogy nem érzem, hogy rám illik a leírás), te viszont igen.

KOmolyan nem értem, miért kell más dolgával foglalkozni, és erőnek erejével bizonyítani az igazunkat. Mindenki azt gondol, amit akar. Én sem megyek téríteni, ezért elvárom, hogy az ateisták se akarjanak "téríteni" engem. Ez ilyen egyszerű.

2013. júl. 9. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!