Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdemes mélyen vallásos...

Érdemes mélyen vallásos lánynak udvarolni annak ellenére hogy tudjuk h van barátja? (én nem vagyok vallásos) Mik az esélyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Külföldön élő fiú vagyok. Az angol nyelvet tanulom, még kezdő szinten vagyok.Van egy lány a osztályomban aki Eritreai és Keresztény.Próbáltam vele összejönni, volt is egy kis félreértés és kiderült hogy van barátja, de a fiú nem költözött ki ide a lánnyal.

Olyasmit mondott a lány hogy tett a fiúnak valami ígéretet.

Az lenne a kérdés hogy a keresztény vallásban van vmi ilyesmi, hogy örök hűséget fogadok, (akár 17évesen is)?

Szerintetek meg próbáljam magamra hangolni a lányt? Érdemes mélyen vallásos lánynak udvarolni annak ellenére hogy tudjuk h van barátja?(én nem vagyok vallásos)

2011. jan. 7. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Hogy van-e ilyen a kereszténységben, hogy örök hűséget fogadsz? Ezt a kérdést nem gondolhatod komolyan. A hét szentség közül ez az egyik, házasságnak hívják. Na most az más kérdés, ha őket nem adta össze pap (bár ez sem a szentség lényegi eleme, kivételes esetben lehet alóla felmentés), de a 17 év nem kizáró tényező (a katolikus egyház törvényei szerint leányok 14 év felett házasodhatnak).

Persze az is lehet, hogy ők ezt az örök hűséget csak így egymásnak megfogadták, és meg is tartják, és ez becsülendő. Sajnos eléggé megfogytak azok az emberek, akik mindig megtartják, amit ígérnek.

2011. jan. 7. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vallasossag ide, vallasossag oda, ha tisztesseges ember vagy, nem fogsz mas baratnojevel kikezdeni. Persze ha ki lehet vele, akkor o sem az, akinek mondja magat. Sok no van a vilagon. Miert kell ez az extra drama neked meg mas kapcsolatanak szetrombolasa, esetleges rossz erzes keltese masban es magadban?

(nokent kerdezem es nekem sosem kellett volna olyan ferfi, aki ilyen gatlastalan)

2011. jan. 7. 21:42
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

21:42:

egyetértek azzal, hogy nem helyén való dolog két ˝szerelmes˝ ember közé állni, ebbe bele se gondoltam.

csak a lány járt a fejemben és hogy mennyire tudnám szeretni.

de mennyire működhet nekik egy ilyen távkapcsolat és mennyit érhet az ilyen fiatalok szerelmi fogadalma...

2011. jan. 7. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
bocsi de a hűség szerintem a legtöbb ember számára egy ismert fogalom.felejtsd el a lányt.undorító dolog,ha egy kapcsolatba vmi be akar férkőzni.tudod a szerelmi ígéret ha vallásos vagy ha nem akkor is becsülendő dolog.ha 5 évesek lennének akkor is képesek lennének egymásnak társai lenni és így 17 évesen is képesek lesznek rá :)
2011. jan. 8. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Remélem egyszer rátalálsz arra a lányra, aki neked ígér örök hűséget, te meg neki, és kívánom, hogy mindketten meg is tartsátok a fogadalmatokat. Sose tudd meg, milyen érzés az, mikor elhagy valaki, aki pedig nem ezt ígérte. 17 évesen volt "szerencsém" átélni ezt, azt hittem, nem élem túl.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2011. jan. 8. 19:30
 6/6 anonim ***** válasza:

egyetértek azzal, hogy nem helyén való dolog két ˝szerelmes˝ ember közé állni, ebbe bele se gondoltam.

csak a lány járt a fejemben és hogy mennyire tudnám szeretni.

Ezt nevezik onzosegnek, mert csak a sajat szemszogedbol nezed a dolgot. A masiknak okozott fajdalommal mi van?

de mennyire működhet nekik egy ilyen távkapcsolat és mennyit érhet az ilyen fiatalok szerelmi fogadalma...

En is eltem tavkapcsolatban, amig ossze nem hazasodtunk a ferjemmel. Aki komolyan gondolja, ki lehet birni. Van, hogy 1 evre el kell mennie kulfoldre dolgozni, nem is jon haza, de az igazi szerelem, szeretet kibirja ezt is...bar szemely fuggo, de nem lehetetlen.

Ha ez a lany akar toled valamit, majd tudtod adja vmilyen formaban. Amugy azt nem irod, hogy hany evesek vagytok. Igy meg nehez megirni, hogy ez a kapcsolat mennyire komoly (lehet-e hazassag, komoly parkapcsolat belole).

2011. jan. 8. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!