Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehetséges, hogy egyedül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges, hogy egyedül fogok maradni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Remélem, hogy jó kategóriába tettem a kérdést. :S

Megpróbálom rövidre fogni a mondandómat:

21 éves srác vagyok, 3 és fél évvel ezelőtt elvesztettem a barátnőmet, balesetben. Természetesen padlóra kerültem, ahonnan csak fokozatosan tudtam nagyjából felkelni, persze gyakran 1 lépést tettem előre, 2-t hátra. Már nem vagyok egy zombi, de még van hová fejlődnöm. A lényeg, hogy nagyjából 2 évig bele sem tudtam gondolni, hogy újra legyen barátnőm, a közeledőket sorra elutasítottam. Aztán az utóbbi kb. másfél évben kezdtem érezni valami kis javulást, majd ez szépen erősödött és örültem. Megpróbáltam egy új kapcsolatot, de kudarcba fulladt, még mindig nem álltam készen. Most megint itt tartok. Ismerkedem egy lánnyal, az első napokban azt éreztem, hogy menni fog, örültem, viszont most megint ugyanazt érzem, hogy nem megy, nem engedtem még mindig el a barátnőmet! Meghallottam egy zenét, ami Rá emlékeztet és nem sok kellett, hogy elgyengüljek. Szerintem ha elengedtem volna, ha már túltettem volna magam a történteken, akkor nem fordulnának elő ilyen megingások, igaz? Tudom, hogy teljesen nem lehet és nem is szabad elengedni, de úgy érzem, hogy még mindig kötődöm hozzá, így pedig nem lehet új kapcsolatot kezdeni. Becsapnám a lányt is és magamat is. De inkább az izgat, hogy a lánynak rossz lenne. Az első nagy szerelem nyilván nyomot hagy az emberben, a szakítás is rossz tud lenni, de gondolom az lehet itt a gond, hogy ez egy baleset volt, hirtelen vesztettem el, egyáltalán nem voltam rá felkészülve. A környezetem most örül, hogy végre próbálkozom, de közben meginogtam, érzem, hogy még mindig nem megy.

Állítólag 1 év a gyászidő - de szerintem mindenkinél más - viszont szerintem ez a 3 és fél év már bőven túl megy minden egészséges határon.

Ismertek olyasvalakit, aki sosem tudott túllépni a társa elvesztésén?

2013. jún. 22. 23:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

egyébként az már egy nagyon jó lépés hogy mersz erröl beszélni.

ha kibeszéled egyre jobb lesz.

ha már ugy érzed hogy elégszer elmondtad akkor elkezdesz majd más dolgokkal is foglalkozni és egyre ritkábban fog eszedbe jutni. és egyszer csak elfog telni 1 nap amikor nem gondolsz rá.. majd ujra pár nap amikor igen. és utána majd 2-3nap majd ujra hetekig megint eszetbe jut majd.. és egyszer csak hónapok fognak eltelni. és ha eszedbe jut akkor is már csak egy szép emlék és mult lesz.

2013. jún. 22. 23:57
 12/17 A kérdező kommentje:

Már egy ideje tudok/merek beszélni Róla. Jó lenne tudni, hogy mikor lesz már az, hogy elégszer elmondtam, már sokszor elmondtam Barátoknak is, szakembernek is és mégis mindig kikívánkozik. Illetve vannak jobb időszakaim, de mikor megint elkap a gépszíj, jön, hogy beszéljek róla.

Szép emlékek már most is jönnek és már mosolyogni is tudok, bár még nem teljesen szívből, mármint a mosolyban fájdalom is van.

Vihar készül, le kell kapcsolnom a gépet, de ha még valaki ír, holnap reagálok. Köszönöm az eddigi válaszokat!

2013. jún. 23. 00:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz, és szörnyű helyzet ez. Itt, a baráti körödben, családodban bárki mondhatja, hogy tedd magad túl rajta, az nem megy olyan könnyen. De lehet érte tenni. Nagyon fiatal vagy, próbálj minden napot a lehető legpozitívabban megélni, kihasználva minden szép pillanatot, azzal a lánnyal is. Neki is nehéz lehet, de ha megértő, türelmes és segítőkész, úgy gondolom eljöhetett az idő, mikor sikeres lennél egy új kapcsolatban. Nagyon sok sikert kívánok, és minden jót!
2013. jún. 23. 11:27
 14/17 A kérdező kommentje:

8.-as válaszadó: Igen, ez az, hogy mondani mindig könnyebb a dolgokat, mint megtenni. Pedig igyekszem. Még ha nem így látják is... Mindegy, még nem adom fel, hátha sikerül ezzel a lánnyal. Igen, megértő. ...de nem szeretném bizonytalanságban tartani sokáig. Szóval igyekeznem kell dönteni.

Köszönöm a jókívánságokat!

2013. jún. 23. 12:55
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem 8-as, hanem 13-as válaszadónak szólt a hsz.-om. :D Honnan vettem a 8-ast...? :D :D
2013. jún. 23. 12:57
 16/17 anonim ***** válasza:
:) (a nem 8-as, hanem a 13-as válaszolótól :D)
2013. jún. 23. 13:01
 17/17 A kérdező kommentje:
A memóriám nem túl jó, de hogy ennyire...? :D Pedig megnéztem a válaszírás előtt, hogy hányas hsz.-re kell reagálnom. :D
2013. jún. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!