Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges, hogy egyedül fogok maradni?
Sziasztok!
Remélem, hogy jó kategóriába tettem a kérdést. :S
Megpróbálom rövidre fogni a mondandómat:
21 éves srác vagyok, 3 és fél évvel ezelőtt elvesztettem a barátnőmet, balesetben. Természetesen padlóra kerültem, ahonnan csak fokozatosan tudtam nagyjából felkelni, persze gyakran 1 lépést tettem előre, 2-t hátra. Már nem vagyok egy zombi, de még van hová fejlődnöm. A lényeg, hogy nagyjából 2 évig bele sem tudtam gondolni, hogy újra legyen barátnőm, a közeledőket sorra elutasítottam. Aztán az utóbbi kb. másfél évben kezdtem érezni valami kis javulást, majd ez szépen erősödött és örültem. Megpróbáltam egy új kapcsolatot, de kudarcba fulladt, még mindig nem álltam készen. Most megint itt tartok. Ismerkedem egy lánnyal, az első napokban azt éreztem, hogy menni fog, örültem, viszont most megint ugyanazt érzem, hogy nem megy, nem engedtem még mindig el a barátnőmet! Meghallottam egy zenét, ami Rá emlékeztet és nem sok kellett, hogy elgyengüljek. Szerintem ha elengedtem volna, ha már túltettem volna magam a történteken, akkor nem fordulnának elő ilyen megingások, igaz? Tudom, hogy teljesen nem lehet és nem is szabad elengedni, de úgy érzem, hogy még mindig kötődöm hozzá, így pedig nem lehet új kapcsolatot kezdeni. Becsapnám a lányt is és magamat is. De inkább az izgat, hogy a lánynak rossz lenne. Az első nagy szerelem nyilván nyomot hagy az emberben, a szakítás is rossz tud lenni, de gondolom az lehet itt a gond, hogy ez egy baleset volt, hirtelen vesztettem el, egyáltalán nem voltam rá felkészülve. A környezetem most örül, hogy végre próbálkozom, de közben meginogtam, érzem, hogy még mindig nem megy.
Állítólag 1 év a gyászidő - de szerintem mindenkinél más - viszont szerintem ez a 3 és fél év már bőven túl megy minden egészséges határon.
Ismertek olyasvalakit, aki sosem tudott túllépni a társa elvesztésén?
Sajnálom amit át kellettt élned:(
Mindneképp keress fel egy szakembert ha edddig nem tetted. A multon már nem tudsz változtatni a jelneden igen. Őt már nem tudod visszahozni és ö sem akarná hogy utána sirj és elszalaszd az életedet. Ennek igy nincs értelme. Forditott esetben nem azt akarnád Te is hogy ö boldog legyen és tovább lépjen? Biztos igy gondolná. Ismerek egy nőt aki szintén ezen esett t. Neki is nehéz volt de tapra álllt ök esküvő elött voltak nem sokkkal, azóta már férjhez ment és babája is született. Hidd el Te is képes vagy rá és lehetsz még boldog. Persze elfelejteni sosem fogod de nem is kell, de muszáj tovább lépned hidd el ő is ezt kérné tőled. Soke rőt kivánok neked ehhez és higgy benne hogy sikerülni fog.
De gyorsak voltatok, köszönöm a válaszokat!
1. és 2. válaszadó: Járok szakemberhez. Szóval fogalmam sincs, hogy milyen megoldás lehetne még, mert ha nem segít ez sem, akkor már nem tudom, hogy mi.
3. válaszadó: Igen, tudom, hogy ami történt, azon már nem lehet változtatni és azt is tudom, hogy nem szeretné, ha Miatta bánkódnék. Éppen ezért is próbálok talpraállni, próbálok ismerkedni, stb. Szóval nem hagyom el magam, csak valami mindig visszaránt. Örülök, hogy az ismerősödnek sikerült továbblépni! Ügyes, hogy össze tudta szedni magát.
Köszönöm, próbálkozom.
2-s vok
Higgyél benne hogy segíteni fog. ha nem hiszel benne nem fog müködni.
Ezért is irtam hogy üdv a klubban. nekem is volt hasonlo sajnálatos kapcoslatom. 4évembe telt mire tulléptem rajta.
és közel 10 évbe hogy ne gondoljak már rá.
És ezek között volt egy agyturkászhoz járásos idöm is. aki szépen feloldotta ezt az egészet
2es vok re
Azért mert tul későn indultál el.. én 3vagy 4 évet vártam mire megtudtam beszélni dokival. közel 1,5 év volt mire aztmondta hogy viszlát (elkezdtem a pszhihiátria folyosoján flörtölni az egyik betegével és meglátta) azt mondta ugy érzi hogy meggyógyultam.. onnan szép lassan elindultam a lejtön fölfelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!