Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal össze akarunk költözni. De ő nem akar anyámhoz költözni én meg nem akarok albérletbe menni. Mi lenne a megoldás?
Az én párom is ezzel a hozzáállásával rontotta el a kapcsolatunkat. Én odaköltöztem anyósékhoz, 2 év múlva úgy távoztunk albérletbe hogy mindenkinek mindenkivel megromlott a viszonya, és a páromnak egyik napról a másikra kellett választania a családja és köztem.
Talán ezt akarod?
Bármi, csak ne anyukával együtt!
Biztos nagyon szuper anyukád van, de az ilyen együttélés ritkán sikerül jól, a legtöbb esetben valaki megszenvedi még akkor is, ha amúgy türelmes, jóindulatú emberekről van szó. A kapcsolat is könnyen rámegy.
Sokkal jobb, ha van egy kis saját teretek kialakítani a közös életeteket.
A párod valószínűleg nem véletlenül nem akar összeköltözni anyukáddal, valamiért nem érezné ott jól magát.
Én az albérletre szavaznék.
Szerintem a párod meg nem szeretne mindennap találkozni a családoddal. Itt ez az alapvető ellentét, ha ennyit nem tudtok megbeszélni, akkor kár összeköltözni.
Amúgy nem is biztos, hogy készen állsz rá, nem kéne siettetned a dolgot. Aki nem bírja ki, hogy pár napot a családjától külön töltsön, az nem érett még a leválásra. Az, hogy ez normális-e, az életkorodtól függ, de kamaszkoron túl már nem egészséges az ennyire erős ragaszkodás. Inkább ezen gondolkozz el, miért nem bírsz ki nélkülük pár napot vagy egy hetet, ne a párodat okold a konfliktusért - az ő hozzáállása a normális ugyanis!
"Mert akkor nem tudok mindennap találkozni a családommal."
Ilyen hozzáállással még szerintem hanyagoljátok az összeköltözést. Először fel kéne nőnöd.
Már az sem találkozik minden nap a családjával, aki valahol messzebb tanul, vagy dolgozik.
Ráadásul ha albérletbe mentek és nem túl messze, még akár naponta is beugorhatsz anyukádhoz.
Nem vagy már kisbaba!
A mai fiatalok nem tudnak alkalmazkodni az idősebekhez. Akkor sem, ha ez anyagilag jobb lenne.
Mi 8 évig éltünk az anyósoméknál, egy 3 szobás lakásban. Komoly vitánk nem volt soha. Viszont nagyok sok pénzt megtudtunk spórolni.
"Mert akkor nem tudok mindennap találkozni a családommal. "
De neki az anyukád nem az ő családja. Megértem, hogy nem akar odaköltözni, az a természet rendje, hogy a fiatalok saját családot alapítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!