Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alkoholfüggőség. Hogy segítsek neki? Ki lehet belőle gyógyulni ha nem fordul szakemberhez?
Barátom elég bunkó tud lenni velem, ha iszik. Ez az egyik. Pár év ismeretség után és ismerve a piálási szokásait kicsit utána olvastam az alkoholista/alkoholizmus fogalmának.
Kiderült, hogy a barátom alkoholfüggő. "Azt az embert tekintjük ugyanis függőnek, aki ivása fölött elvesztette a kontrollt." Ha elkezd inni, nem bír megállni, addig amíg be nem rúg. Az a fajta ember, aki nem szokott rosszul lenni az alkoholtól (egyik feles után, jön a másik, szó szerint) és hányni sem szokott, tök mindegy mennyit iszik, így meg végképp nem tudja mikor kell megállni.
Nekem ezzel úgy nem is lenne nagy gondom. Nagyfiú már, igyon. Nem is érdekel annyira mennyit iszik, ha a haverjaival van. De ha ilyen bunkón viselkedik velem (bulikban otthagy, k*rvának szólít, megszorítja a kezem, flegma és még sorolhatnám), akkor jó lenne változtatni.
Tudtam, hogy észérvek nélkül nem fog nekem hinni, ezért utána olvastam és a fontosabbakat bemásoltam neki, hogy elhiggye, tényleg alkoholfüggő. Belátta, hogy az. Ez már jó jel, ha belátta. Mondta is hogy most már nem fog csak sört inni, és kontrollálni magát.
Én bíztam benne, de megint ivott. Nem tudom mennyit, mivel nem voltam ott, csak feljött face-re, én meg még pont fenn voltam (most történt) és megint olyan flegmán bunkó volt, megkérdeztem, hogy mennyit ivott, azt válaszolta, hogy "amennyi jól esik" ergo jó sokat..
Mit tegyek? Szeretnék neki segíteni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!