11 hónapos kisfiam, még sokszor lábujjhegyen (magas féltalpon) áll. Normális ez, vagy vigyem el vmi szakemberhez?
Figyelt kérdés
2013. máj. 29. 09:56
1/4 anonim válasza:
Lehet még 1,5 évesen is úgy fog menni!
Ilyenkor szoktak nehéz, merev talpú cipőt javasolni, az arra készteti, egyenes talppal járjon.
2/4 anonim válasza:
Lehet, hogy az achilles-ín feszesebb, mint kéne- ortopéd szakorvos tudja megmondani, alapvetően nem normális. Lehet, hogy akár gyógytornára is elküldene. Szerintem vidd el dokihoz, ha tornáztatni kell, jobb mielőbb elkezdeni, ha nincs gond akkor meg megnyugszol.
3/4 anonim válasza:
3 éves korig teljesen normális, de te látod a gyerekedet, ha jónak látod, vidd el szakemberhez és mutasd meg neki. Csak egy kukkantás erejéig.
Puhatalpú cipőt javasolnék bent a szobában és kint egyenes aszfalton is. Sok mezit lábazást a kertbe (ha van) nyáron.
egy szakember:)
4/4 anonim válasza:
Én kislányomat ezért vittem el orvoshoz 11 hónaposan! Ott azt mondták,hogy ez egy rossz szokás a gyerekeknél! Végül aztán azt javasolta,hogy vegyek neki szupinációs szandit! Salus szupi szandit vettem neki,zselé van benne,nagyon klasszul tartja a bokáját, kemény a talpa és egy hét alatt leszokott a lábujjhegyezésről! Most 15 hónapos és állandóan rohan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!