Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megcsalás esetén melyik lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás esetén melyik lenne az erősebb nálad: a tisztelet, vagy az önérdek?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy te vagy a megcsaló. Nem kellett volna, te sem helyesled, de mégis megtörtént. A becsület ugye azt kívánja, hogy elmondd a párodnak, akivel komoly kapcsolatban élsz, és valószínű, hogy a párod is elvárja tőled az őszinteséget minden szempontból. Viszont nem tolerálja a megcsalást, és nagy rá az esély, hogy azonnal megszakít veled minden kapcsolatot, ha kiderül. De ugye te nem szeretnéd elveszíteni. De ha meg nem mondod el, akkor téged is emésztene a dolog belülről, és lényegében becsapnád a párodat, de valószínű hogy nem derülne ki. És amiről nem tud, az nem is fáj neki. (és így neked sem)

Te mit választanál ebben a helyzetben? Elmondanád, kockáztatva azt, hogy elveszíted azt az embert akit szeretsz? Vagy eltitkolnád, együtt maradnátok, de ezzel együtt be is csapnád?

(nem személyes dolog, csak kíváncsi vagyok, hogy az emberek melyiket választanák)

2013. máj. 31. 21:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Bár nem tenném,mivel,akkor inkább szakítás,de ez egy elméleti kérdés szóval:

Elmondanám.

2013. máj. 31. 21:16
 2/13 anonim ***** válasza:
21%

Úgy érted tisztesség vagy önérdek?

Nem tudom. Még sosem csaltam meg senkit, nem voltam ilyen helyzetben.

2013. máj. 31. 21:16
 3/13 anonim ***** válasza:

Azt tenném, amit Popper Péter is mondott anno.

A megcsalás okozta bűntudat csakis a megcsaló fájdalma lehet, ne könnyítsen magán azzal, hogy a fájdalmat megosztja a megcsalt féllel. Marcangolja őt a bűntudat, fájjon neki, eméssze fel őt. Az érzés vagy elmúlik idővel, vagy pedig ő is rájön majd, hogy az, amiért a megcsaláshoz eljutott, okkal történt...és valami nincs rendben a kapcsolatában. El kell gondolkozni a miérteken, és aszerint cselekedni.

23L

2013. máj. 31. 21:17
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen, pusztán elméleti kérdés :)

Köszönöm, minden értelmes válaszra megy a zöld kéz!

2013. máj. 31. 21:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Érdekes felvetés, de ha velem történne ilyen, akkor ez esetben elmondanám, mert a lelkiismeretemmel nem tudnék elszámolni. Mi lenne, ha mástól tudná meg? Az még rosszabb lenne. Egy kapcsolatban az őszinteségre és a bizalomra épül minden, viszont valószínű, hogy így elveszíteném azt az embert, de akkor is tudná az igazságot és nem emésztene belülről. Nem csapnám be, mert hazugságra nem lehet kapcsolatot építeni és alapozni. 31N
2013. máj. 31. 21:18
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
én megcsaltam már a barátomat 2 alkalommal de ugyanazzal a pasival és elmondtam neki és megbocsájtott igaz egy hétbe telt de nem tudunk élni egymás nélkül és már helyre jött a kapcsolatunk újra szeretem nagyon és ő is boldog velem igaz féltékeny de ez érthető.
2013. máj. 31. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:
egyből a pofámra van írva, így azonnal el kéne mondanom, de ez lenne a legértelmesebb lépés, N
2013. máj. 31. 21:43
 8/13 anonim ***** válasza:
naná hogy elmondanám ez nem kérdés az őszinteség a legfontosabb nem tudok és nem is akarok hazugságban élni. Én egy sokkal találtam meg anno az egyik paromat de elmondtam és megbocsátott. szamomra mindig az egyenes út a követendő akkor is ha rám néz e fájdalmas ko következmenyekkel jár. A tetteikért vállaljuk a felelősséget.
2013. jún. 1. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elirtam. Csókkal csaltam meg.
2013. jún. 1. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Engem megcsaltak.El is mondta.Rosszul sült el.Nagyon szerettem ezért 1 hét mosolyszünet után megbocsátottam.Legalábbis szóban,mert folyamatosan őrlődtem belül.Odáig fajult a dolog,hogy elkezdtem kötekedni,fejéhez vagdostam a dolgot.Szakítás lett a vége,a csúnyábbik fajtából.Én az az ember vagyok akinek nem kellett volna elmondani.
2013. jún. 3. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!