Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a barátom lop?
Kiderült a barátomról (15 éves) hogy már lopott el régebben vagy 10ezer forintot egyik osztálytársától, és már vagy 4 mobilt is, és eladta őket. Tény és való, télen majd meg fagy, annyira nem ad neki anyukája ruhát. Meg télleg elég szegényes...
De hogy lop... Úristen, hát kiakadtam! És kitalálta, hogy most is ilyenre készül, mert "éhen fog halni" hogy sosincs otthon kaja, és enni sem kap.
Szerintetek mivel beszéljem le róla? Mert hogy valaki lopjon... Hát még csak meg se fordult a fejemben, pont róla, totál kiábrándított!

Hát megeskettem, hogy többet nem lop. LEnyúlta az osztálytársai (akik irtó gazdagok) 70ezer körüli mobiljukat...
Azért én is mondtam neki, hogy ez gáz, mert hogy a francba van 15ezer forintos cipője? Azt az anyja megvette? Mért nem jó egy 5ezres, és abból még vehetne jópár ruhát magának?
Erre azt felelte, hogy már alapból megvolt az a cipő, csak tönkrement, és lecserélték... és úgy lett új. De valamikor akkor is leperkáltak 15ezret!
Hát... Valahol mindenkinek igaza van. De azért én leszeretném erről szoktatni.
Azt mondta, ő nem szégyelli, hogy lop, hiszen nem azért teszi mert élvezi, hanem mert muszáj. És nem mer anyukája elé állni azzal, hogy valami kell, mert a múltkor is leordította érte. :S
Lehet én vagyok ilyen érzékeny csak, de... hát totál kiábrándultam emiatt belőle... Nehéz ilyet megbocsájtanom neki.

Véletlenül nem barnabőrú a gyerek?
Amúgy a lopásra rá lehet szokni. Én ált iskolás koromban loptam haverokkal a közértből poénból meg ugye ingyen cucc. Lebuktunk, egy életre megtanultam a leckét. de nem mindneki tanul belőle.
Ez elég nagy kamu, hogy kajára kell. Ha éhes lenne, akkor nem értékeket lopna, hanem ételt, pl egy almát, vagy egy zsömlét, stb. Az pedig, hogy az oszt társa kőgazdag az nem hatalmazza fel arra, hogy lopjon tőle.
Egy kis aljadék és lapátra tenném a helyedben, mert bizony előbb-utóbb tőled is lopni fog. Sőt ha most csak 15éves, később már nem csak lopni fog, hanem rabolni is.

Már egy éve hogy lopott. Akkor még nem ismertem.
És fehér srác. :\
Télleg anyja elég szemét, pl. most beteg, és egy rohadt gyógyszert nem ad, egy orvost nem hív, mert minek az?
De én nem elhagyni akarom ezért. Csak... Félek, hogy újrakezdi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!