Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak köztetek körülmetéltek?
akárhogy nézzük, ez tök tipikus magyar korlátolt gondolkodás.
sok országban tök alap, és ott meg pont a metéletlentől idegenkednek a lányok ... (ismertem ilyet! amikor megtudta, rögtön abba is hagyta az ismerkedést)
de mi a gond vele? az hogy higiénikusabb és rengeteg preventív szerepe is van?
azért az a minden ötödik enyhe túlzás. sztem az 1% alatti az legrosszabb esetben is 100-ból max 1-et jelent!
nem tudom, honnan veszed, egy egészséges, higiénikus, férfias megoldás, amely remélhetőleg nálunk is egyre jobban terjed.
Szerintem ötből legalább egy elégedetlen valamiért, nekem ez a tapasztalatom, amit a neten és élőben is megfigyeltem már. Én magam is egy konkrét, ellenőrizhető személy vagyok, bárkinek bármikor megmondom és megmutatom, hogy milyen problémákkal küzdök, tehát nem légből kapott hülyeségeket osztok meg másokkal, arc nélkül.
Remélhetően nem fog terjedni nálunk se, amúgy az USA-ban és pár egyéb országban, ahol korábban egészségügyi okok miatt erőltették, már visszakozóban vannak. Pont ugyanazt lehet megfigyelni ennek kapcsán, amit a tömeges mandulakivételek esetében is. A 80-as években tetőzött, hogy mindenkinek, akinek bármi baja volt a torkával, azonnal kivették a manduláját. Ma már nem sietnek kivenni, amíg nem krónikus fájós, folyamatosan gyulladt, gennyes, addig nem veszik ki a mandulát, hiszen az immunrendszer része. A 90-es években kezdődött el nagyon lassan az USA-ban az észheztérés, ahogy azt
DR Spock (gyakorló anyukáknak nyilván mond ez a név valamit) világhírű gyermekorvos is megmondta, NEM AJÁNLJA a csecsemők rutinszerű körülmetélését.
Pont a nagy számban jelentkező problémák miatt, amik a legtöbb esetben nem orvosolhatóak, vagy soha nem teljesen.
Ez így nem érv, hogy doktor xy ezt mondta, a másik meg amazt mondta ...
akkor mondhatnánk, hogy dr. Martínez pedig kifejezetten ajánlja, hogy kötelezővé kellene tenni, és születés után rutinszerűen ugyan olyan természetességgel nyisszantani, ahogy a köldökzsinórt is elvágják. ez ellen csak az az érv ésszerű, hogy ha nagyobb korban teszik, akkor van egy nagy lelki hatása, valamint jobban lehet irányítani az esztétikai kritériumokat (kiskorban még nem annyira látszik, mi is lesz abból).
Más egyéb problémát nem hallottam még, és sok metélt embert ismerek. Én magam a fiatalkori metélés híve vagyok, mert így párosul a lelki férfivá válással is, és egyáltalán nincs visszaszorulóban se az usa-ban se nyugati országokban, sőt, az arány évről évre nő, ahogy kezdenek ezen a téren is megvilágosodni.
(és nekem is van arcom, most megnéztem direkt a tükörben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!