Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most komolyan ennyire durván megváltoztak a párkapcsolati szokások?
Sziasztok!
A minap belefutottam egy kérdésbe, ( http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
és kicsit ledöbbentem....
Ugye adott a lány,akinek a párja biszex.
Oké semmi bajom a melegekkel,biszexekkel,de kapcsolatra soha.... mert ez azért durva!
A csaj gyereket tervez a biszex pasival,viszont a pasi a csaj mellett eljárkál más pasikkal szexelni...
Ez így normális kapcsolat?
Én vagyok maradi,és ez az új divat,mert olvastam ott olyan választ is,hogy családos apuka,a feleség tud a férje meleg ügyeiről,van egy állandó szexpartnere,aki szintén gyerekes,házas férfi,de szerinte ő egy kulturált ember,mert ez így a lehető legtermészetesebb dolog.....
Mi van?!
Ez természetes lenne?
Ezek az emberek normálisak.
Eddig sosem ítélkeztem,de kezdem érteni hogy sokan miért nézik le a bi/meleg embereket....
Ha nekem lenne egy párom,benyögné hogy ő bi,és szeretne mellettem más pasikkal lenni,szerintem ott egyből le is zárnám a kapcsolatot.
Érdekelnének a véleményeitek.
Ti mit gondoltok erről?
Az meg, hogy a gyerek ilyen környezetben nő fel... elég álszent mondat, tudva, hogy mennyi gyereket bántalmaznak, rengeteg gyerek éhezik. Míg egy ilyen alternatív családmodellben lehet, hogy mindent megkap, és mindennél jobban szeretik, mert a szülők harmóniában élnek. Az a meleg pár például, akikről fentebb írtam, nagyszerű szülők lennének.
Hogy milyen példát mutat a biszexuális szülő? Szexuális szempontból lehet csak ellene kifogás. De a szexuális irányultság nem azon múlik, hogy milyen példát mutatnak a szülők. Különben minden meleg heterová nevelkedne, mert a szüleitől ezt a példát látta.
ma 13:34
Igen,de mint tudjuk,hogy milyen rosszindulatúak az emberek,szegény gyereket megbélyegeznék,kiközösítenék,neked van róla fogalmad hogy ez a borzalom hogyan játszodna le egy gyerek lelkében?
Ez minden,csak nem egészséges....
Szerintem (ebben a témában) nem negatív irányú ez a párkapcsolati változás.
Ugyanis régen is sok bi férfi élt házasságban, legfeljebb nem beszélte meg a partnerével, hogy munka előtt vagy után lesz egy "kitérője" a Népligetbe vagy egy meleg helyre. Ezzel szerintem becsap egy feleséget, a gyerekeit, ha vannak, és egy másik embert is, akihez a házasság mellett eljárkál.
Hozzáteszem, hogy a melegek többsége sem rajong a biszexekért, hiszen egy komoly kapcsolatra vágyó melegnek sem opció, hogy a felesége mellől titokban jár hozzá a férfi, és nem vállalja fel.
Sok hapsi meg iksz év házasság után borít mindent, és kezdi negyven-ötvenévesen a meleg életet, amikor már egy férfinak sem kell.
Mások öregkorukban jönnek rá - miközben mindenki el volt ájulva, micsoda "mintaházasságban" éltek az asszonnyal -, hogy valójában melegek. Szerintem az sem jobb egy gyereknek, ha ilyesféle frusztráltságban, elfojtásban élő apa neveli.
Én azt tartanám tisztességesnek, hogy ha valakiben ilyen hajlam van, az világossá teszi ezt a leendő partnere előtt, ha férfi, ha nő az illető. Így csak azok maradnának együtt, akik ezt el tudják fogadni, és nincs sem vívódó biszex, sem átejtett feleség/férj, sem hiába várakozó másik ember. Számomra a fel nem vállalt biszexualitás nem más, mint egy szeretői viszony, nem különbözik a heteró világban szokásostól.
Egyébként léteznek monogám biszexek is. Erre újabban a "pánszexuális" szó használatos. Azaz olyanok, akik az emberbe szeretnek bele, csak ez független attól, hogy az illetőnek milyen nemi szerve van.
Szerintem szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy adott esetben megmarad egy biszexszel való kapcsolatban, vagy lezárná azt, viszont fair dolog, ha ez kiderül. Sokkal inkább az, mint ha létező dolog, de titokban marad. Ilyen szempontból én az ilyesfajta felvállalást pozitívként értékelem, mert így a partnernek legalább van választási lehetősége, hogy mellette marad vagy továbblép.
ma 14:05
Magyarázhatjuk,szépíthetjük a dolgot,és persze aki meleg,biszex,az nyilván nem fog önmaga ellen beszélni :)
Az ilyen kapcsolatokban nem a szeretet,illetve a hűség (mert ugye az nincs...)dominál,hanem az öncélú szexuális vágy/éhség kielégítése ajándékcsomagolásba burkolva....
ilyenkor azzal védekeznek,hogy ez pánszexualitás,liberálisság,de erre nincs semmilyen magyarázat....egy kapcsolat két emberről szól,ha összeházasodok valakivel,összekötöm az életemet,nem járok el még ide-oda egy kis potya szexért...tudom tudom manapság már tényleg az a módi,hogy felejtsük el a hűség fogalmát,lényegét és szexeljünk fűvel fával,hisz megtehetjük....ezeknek az embereknek nincs önuralmunk,talán a falánksághoz tudnám hasonlítani ezt a dolgot,a falánk ember megeszi azt amit megkíván,még ha nincs is rá szüksége,csak mert megteheti hogy annyit zabál,amennyit csak akar...
hát én sosem tudnék így élni,vagy ilyen ember mellett élni....
"Igen,de mint tudjuk,hogy milyen rosszindulatúak az emberek,szegény gyereket megbélyegeznék,kiközösítenék,neked van róla fogalmad hogy ez a borzalom hogyan játszodna le egy gyerek lelkében?
Ez minden,csak nem egészséges...."
Igen, nekem nagyon is van róla fogalmam, milyen, ha kiközösítenek egy gyereket, magam is ilyen voltam. Én épp azért, mert szegény családból származom, de valami úton-módon mégis bekerültem egy elit gimnáziumba, ahol mindenkit Audival hoztak iskolába. Szóval nem kell ehhez meleg szülők gyerekének lenni. BTW pont az ilyen emberek, mint akik itt véleményt nyilvánítottak, hogy ez undorító, az ilyenek bélyegzik meg ezeket a gyerekeket. Pedig lehet, hogy nagyobb szeretetben van része otthon, mint bárki másnak, és kiegyensúlyozottabb. Ennek köszönhetően pedig tán még azt is tudni fogja kezelni, ha mondjuk csúfolják az iskolában.
"Magyarázhatjuk,szépíthetjük a dolgot,és persze aki meleg,biszex,az nyilván nem fog önmaga ellen beszélni :) "
Nem vagyok egyik sem, egyszerűen nyitottan állok a világhoz. Ha többen gondolkodnánk így, sokkal békésebb hely lenne a világ. Például nem közösítenének ki egy gyereket, csak azért, mert valamelyik szülője néha mással is ágyba bújik. Különben sincs senkinek semmi köze hozzá, hogy mi történik mások hálószobájában. Ha nekik ez így jó, működik, akkor mi a gond?
Anas pedig akkor is ilyen elfogadó lesz, ha az ő párjával történik ilyen. Bár mint fentebb is írtam, magam is monogám típus vagyok, de ez a heteroszexualitással többnyire együtt jár. A biszexuálisoknál és a homoszexuálisoknál pedig nem feltétlenül, ennyi az egész.
"Az ilyen kapcsolatokban nem a szeretet,illetve a hűség (mert ugye az nincs...)dominál,hanem az öncélú szexuális vágy/éhség kielégítése ajándékcsomagolásba burkolva....
ilyenkor azzal védekeznek,hogy ez pánszexualitás,liberálisság,de erre nincs semmilyen magyarázat....egy kapcsolat két emberről szól,ha összeházasodok valakivel,összekötöm az életemet,nem járok el még ide-oda egy kis potya szexért..."
És ki vagy te, hogy ezért bárkit elítélj?
Nem mai, de az ott lévő linkeken minden válasz adott, igaz angolul. [link]
A mai magyar társasdalom szexkultúrája sacc per kábé a Savonarola korabeli Olasz köznépével vetekszik!
Ez sajnos még az orvosi társadalomra is igaz:(
Az a baj, hogy egyre üresebbek a kapcsolatok. Az emberek egyre kevésbé mernek őszinték lenni, mert attól paráznak, hogy a másik hülyének nézi őt emiatt. Nagyon sok kapcsolat van körülöttem, ahol ezt látom. Nem boldogok, sőt, sok esetben visszahúzzák a másikat, mert egy kapcsolatban azért vannak korlátok, amit nem ajánlott átlépni, de, ha egyedül vagy, ezeket minden gond nélkül megteheted!
A másik része, meg, egyre érdektelenebb lett a kapcsolat, ha nem megy, nem gond, mint valami garanciális kütyüt fogjuk és visszavisszük, hogy nem kell, majd lesz helyette másik. Elbaszott egy világ lett a miénk. A biszex részét, szerintem meg csak meg kell beszélni, ha a másik felet izgatja, vagy tetszik neki, akkor az csak jó.
1. Azért mert találkoztok pár olyan meleggel bivel,aki nyitott kapcsolatban él, vagy csalja a párját, miért kell az összeset megbélyegezni? A heterók talán szentek. Köztük nincs ilyen, mi? Rengeteg olyan meleg van, aki monogám kapcsolatban él, vagy arra vágyik, és inkább egyedül marad, de nem hajlandó megalkudni.
2. A világ afelé megy, hogy az emberek felvállalják magukat, nemcsak azt, hogy melyik nemet részesítik előnyben, hanem azt is, ha esetleg nem működik náluk a monogámia. Ilyen emberek mindig is voltak és lesznek - teljesen függetlenül a nemi orientációjuktól. Csak a hagyományos értékrend képmutatásra kényszeríti őket. Szerintetek mi a jobb, ha titokban mennek félre, és ha később kiderül összeomlik a párja és a gyereke, vagy, ha előre megbeszélik a társukkal, és mindenki eldöntheti, hogy ezt tudja vállalni vagy sem? Nem kell ám mindig a gyerekekkel takarózni. A gyerekek kicsik, de nem hülyék. Ha szentnek mutatjuk magunkat, és közben egész másképp élünk, nagyon hamar észreveszik, de azt is, ha elfojtjuk a vágyainkat. Ezzel mutatunk nekik rossz példát. Meg azzal, hogy azt hiszik muszáj tökéletesnek lenni, vagy legalább annak látszani. Attól lesznek ők is sunyik hazudósak, vagy frusztráltak, depressziósak. Mert azt tanulják, hogy nem szabad másnak lenni semmiben. Szépen megrajzolják nekünk, hogy hogy kell élni és viselkedni, és ha kilógsz a sorból akkor annyi neked.
A világ abban változik, hogy merhetsz más lenni - itt nem csak a melegségről van szó - és ez jó. Nem kell úgy csinálnod mintha - és ez nagyon jó.
Miért kell úgy csinálni, mintha tökéletesek lennénk? Nem vagyunk azok. Akik a legjobban kiabálnak ez ellen, azoknak van a legnagyobb takargatni valójuk. Ne akarjatok széllel szemben pisilni! Egyet tehettek: nézzetek magatokba, és fogadjátok el magatokat. Mert aki mások fölött ítélkezik, az saját magát ítéli el a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!