Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25 éven felüli férfiak! Nagyon idegen számotokra a házasság gondolata?
Lassan itt volna az idő, hogy megállapodjatok. Ha rátalálnátok a megfelelő társra, akivel X éve együtt vagytok, hajlandóak lennétek elvenni?
Mi kell ahhoz, hogy átkattanjatok és mondjuk 5 év "járás" után végre lépjetek? A mai világban sajnos az a tapasztalatom, hogy hiába adatott meg az aránylag biztonságos anyagi háttér, harmónia, szerelem, jó szex kényelmesen elvagytok a babérjaitokon és eszetekbe sem jut megkérni a hölgyeteket, aki már így is mos-főz-takarít rátok, mint egy feleség. :)
És egy bónusz kérdés: ha túl sokat tökölnél és végül a csajod kéri meg a te kezedet, azt hogy fogadnád?
Hű, ez aztán az elkeserítő felhozatal!
Köszönöm szépen az őszinte válaszokat!
A házassági szerződést megértem és elfogadnám. Bár legbelül bántana a dolog, hogy a párom ennyire nem bízik bennem, hogy máris felmerül a válás lehetősége.
Én azért szeretnék egyszer házasodni mert régimódi vagyok. Minden vágyam egyszer ott állni a szeretett férfi oldalán és örök hűséget esküdni neki. Persze tudom, hogy ezt anyakönyvvezető jelenléte nélkül is megtehetem, de na. Nem tudok parancsolni a vágyaimnak. :) Egy normális nő és egy férfi, természetesen, máshogy látják ezt. Egy nő szentimentálisabb, érzékenyebb. Jobban érdeklik a társadalmi konvenciók, a szokások.
Mindezek ellenére, ha én azt látnám, hogy a párom valamilyen formában retteg az elkötelezettségtől, (akár gyerekkori trauma miatt, akár más miatt) egyértelműen lemondanék erről az álmomról. De csak az elvei nem egyeznek vele és nincs kedve vesződni az előkészületekkel. Ez számomra gyengécske indok. :)
Kicsit megmásítom akkor a kérdést:
Ellenzitek a házasságot. Világos. Elfogadható.
De a szerelmetek kedvéért sem mutatnátok egy csöppnyi hajlandóságot rá?
Nem mert a házasságnak semmi köze a szerelemhez...
35 ffi
"Lassan itt volna az idő, hogy megállapodjatok."
Ezt mégis ki mondja, avagy miért is kellene? Mert a közvéleménynek ez tetszik? Én lesz@rom hogy másak mi a jó.
B, nincs olyan nő akit megéri elvenni feleségül, számomra nem létezik ilyen.
Szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ilyen hatással lesz rám egy lány valaha is. De ha mégis így alakulna, akkor persze az ő kedvéért mutatnék rá egy csöppnyi hajlandóságot. :) Magamtól csak akkor foglalkoztatna ez a dolog, ha akarnék gyereket. (ami nagyon nincs), magyarul csak, ha gyereket akarnék, akkor akarnék feleséget. Nem látom értelmét egyéb esetben. (Öltönyben bekoorni máskor is lehet >:D)
27/f
Nekem idegen. soa életemben nem akartam egy nőt sem elvenni, és lehet akármekkora időlegesen meghülyítős, el"vakítós" a szerelem, akkor sem fogok megdőlni.
Mert akik az érzelmeikre hallgatnak ,azok megütik a bokájukat, elvállnak párév gyötrődéses kiunódás után, utána ott topzódnak a válóperen. A mai világban ezerszer több ok van amin össze lehet ugatni, nehéz vacak élet, amibe "belefásulsz" és apartnered is, partneredet is hamarabb unod meg. A szerelem elmúlik, a felelősség és a pénznyelő viszony marad a nyomában! NEM JÓ!
Köszöntem nem kell.
Utódot sem akarok, utálom a gyerekeket.
Felsleges, a családos élet intézménye egy elavult mult századi tradíció, csak a legromantikusabb és legkonzervatívabb emberek sajátja mára.
A mai modern gondolkodású emberek inkább választanak maximum egy élettársi viszony, de még annál is jobb ha csak össszecsapódnak és kész. Mindenképpen jobban megéri, főleg pénzügyileg. Nem húznak le annyira a nők.
Én amúgy sem tudnék megmaradni tartósan egy nő mellett sem, mind unható kategoria.
Mai világban pénz, egzisztencia nélkül, letisztult jövőkép nélkül csak úgy ingoványosan, vaktába belevágni ilyenekbe nem túl nyerő ötlet véleményem szerint.
2 es válaszoló. Tehát ilyen elven akkor szüljék meg az utókor kicsi rabszolgáit, akik majd eltartják a vénállatokat. Olyan ostobaság ez. már nem is ebben a világban élünk.
Eleve a mai generáció egy link faszok gyülekezete, másrészt ezerszeres az emberekből a túlkínálat, nincs munkalehetőség, illetve a gépiesedő világ miatt egyre kevesebb munkásemberre van szükség. tíz- tizenőt év mulva már pultosokra se lesz szükség, meg sok sok egyéb munkásra sem. Az értelmiségi munkába beilleszkedő személyek köre is erősen limitált. Már nem a 80 as években vagyunk ,észre kéne venni.
Akik az alsó rétegbe vannak ,kitörés esélytelen.
Önellátónak kell lenni, meg úgy kell félrerakni a pénzt,hogy nyugger korra is jusson, és akkor nincs probléma.
Nem attól lesz érett vagy felnőtt vagy férfi valaki ha megházasodik, az csak egy gyűrű végeredménybe meg papírok.
Ha valamelyik lánynak nem tetszik ha nem házasodunk meg akkor nem tetszik.
Kedves utolsó, köszönöm a szavaidat.
Nagyon sokat jelentett mert eddig ez eszembe se jutott, de teljesen igazat adok neked.
Utolsó, ezt cáfolnám. Egyszerűen nincs olyan hogy megházasodjak. S már 36 leszek, nem tegnap kezdtem élni...
35 ffi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!