Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, mennyit keressen egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, mennyit keressen egy pasi?

Figyelt kérdés

Szintén kapcsolódó kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

2013. ápr. 28. 19:07
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Egyetértek azzal, hogy nem a nemtől függ, hogy ki mennyit keres. Ez csak egy könnyű kifogás a nőktől. Mint a férfiaktól az, hogy "én nem foglalkozom a gyerekkel, mert ahhoz a nők értenek" vagy az "én nem főzök, mert nem tudok olyan finomat". Ez csak a bizonyítvány magyarázása.
2013. jún. 12. 18:53
 32/43 anonim ***** válasza:
A 234e nettó az minek számít?
2013. jún. 13. 08:52
 33/43 A kérdező kommentje:

"A 234e nettó az minek számít?"

Alsó középkategóriás technikus fizunak ha engem kérdezel. :D De szerintem a konkrét összeg mellett az sem mindegy hogy mivel foglalkozik az ember. Egy izgalmasabb foglalkozásért esetleg megéri kevesebbet keresni.

2013. jún. 13. 09:07
 34/43 anonim ***** válasza:
Szerintem a 234 nettó az már jó fizu, hisz az átlag 160-180 körül van.
2013. jún. 13. 12:04
 35/43 A kérdező kommentje:

Persze, nincs azzal semmi baj, a nett 160-al se.

Csak a szakmák között nem csak annyi a különbség, hogy ki mivel foglalkozik. Pontosabban, van ennek más hozadéka is. Kisegítő szakmára nem lehet családot alapozni, egy ápolónak, vagy pl. gyári munkásnak mindig is anyagi gondjai lesznek, ha családot vállal, akár itt Magyarországon, akár külföldön. Miközben ezek is becsületes szakmák, és egyedül meg is lehet élni belőlük. De mást fenntartani nem lehet, és ez logikus is és így van rendjén. Nem várhatja senki, hogy ebből váltja meg a világot. De ezt akkor is tudhatta, amikor elkezdett ilyen szakmát kitanulni.

Tehát persze nincs semmi baj azzal a fizuval, csak az nem mindegy mire. Ha valaki magánrepülőgépről meg 200 köbméteres jakuzziról álmodik, akkor ne ápolónak menjen. Aki meg van elégedve azzal, hogy nincs családja, egyedül, szerényen de tisztességben él, annak miért ne lenne teljesen tökéletes az a fizetés?

Szerintem fontos meghatározni, hogy mi a cél. Ami nekem a cél, ahhoz kevés az a pénz, de nem is magamra akarom elkölteni, amit megkeresek, hanem értéket szeretnék teremteni. Olyan értéket, amihez tőke kell. (Ne gondolj vagyonokra)

2013. jún. 13. 12:24
 36/43 anonim ***** válasza:
Most jöttem rá hogy a kérdező más dimenzióban él. Egyébként érdekes hogy a munkásokat is meg lehet fizetni, csak ez M.o.-on nem divat...
2013. jún. 13. 12:44
 37/43 anonim ***** válasza:

Te tényleg azt látod, hogy a szakmunkásoknak, gyári munkásoknak nincs gyerekük? Mert az elég nagy baj.

A szüleim szakmunkások és mégis vagyunk én is, a húgom is. Szerény fizetésből, felneveltek tisztességesen, mindkettőnket. Az igaz, hogy az egyetemi tanulmányaimat már magamnak kellett állni, de addig tisztességesen éltünk. Az már másik kérdés, hogy hónap végén, csak zsíroskenyérre futotta, és lehet, hogy én nem akarom így felnevelni a gyerekemet. Nagyon sok ember él létminimum alatt, és nevelnek gyereket. Persze az igazi az lenne, ha nálunk is tisztességesen megfizetnék a gyári munkásokat is. Ez mondjuk az én szótáramban minima calcula 150 nettó lenne. Ehhez képest keresnek 64-et, ami a röhej kategória. De vidéken, két keresővel megélnek belőle a családok.

Az ápolókkal ugyanez a helyzet, őket is inkább megfizetni kellene, mint elkönyvelni, hogy hülye volt, hogy ápolónak ment. Hiszen tudhatta, hogy ebből nem fog megélni. Nincs kiírva az egészségügyi főiskola ajtajára, hogy aki itt tanul, ne akarjon gyereket. Mert nem így van. Különböző életszínvonalon lehet élni, kinek mire futja, kinek mi az elég.

A másik, hogy azt látom, hogy két keresővel lényegesen könnyebb, mint egyedül. Én egyedül élek, átlagfizetésből, és érzem, hogy nagyon nehéz albérletet fizetni stb. Mondjuk engem semmivel nem tudnak segíteni 18 éves korom óta a szüleim - a fent már vázolt okok miatt.

Summa summárum: nem mondjuk, hogy átlagfizetésből nem lehet gyereket nevelni. Van, aki nem tenné, de emiatt nem szabad lenézni, megvetni azt, aki igen.

2013. jún. 13. 12:57
 38/43 A kérdező kommentje:

"Most jöttem rá hogy a kérdező más dimenzióban él. Egyébként érdekes hogy a munkásokat is meg lehet fizetni, csak ez M.o.-on nem divat..."

A munkanélküli munkásokat valóban nem fizetik meg. De én úgy tudom, aki dolgozik az kap bért... Hol az ellentmondás? Én pont azt írtam, hogy keveset kapnak, erre a te válaszod: jó de én más dimenzióban élek, mert keveset kapnak.

2013. jún. 13. 14:12
 39/43 A kérdező kommentje:

"Te tényleg azt látod, hogy a szakmunkásoknak, gyári munkásoknak nincs gyerekük? Mert az elég nagy baj.

A szüleim szakmunkások és mégis vagyunk én is, a húgom is. Szerény fizetésből, felneveltek tisztességesen, mindkettőnket. Az igaz, hogy az egyetemi tanulmányaimat már magamnak kellett állni, de addig tisztességesen éltünk. Az már másik kérdés, hogy hónap végén, csak zsíroskenyérre futotta, és lehet, hogy én nem akarom így felnevelni a gyerekemet. "

Akkor nem idegen számunkra egymás helyzete. Az én szüleim is kisegítő szakmával rendelkeznek. Nem írtam, hogy azt látom, hogy a gyári munkásoknak nincsen gyermekük, hanem azt hogy nem lehet rá nagy családot alapozni. Nyilván a nyomor határán fel lehet nevelni egy vagy két gyermeket, hála a mindenféle családi pótlékoknak, de mi történik, ha az egyik szülő elveszti az állását? Gyakorlatilag éhezni fog a család. Én csak azt mondom, hogy akiben van felelősség tudat, az nem ilyen alapra tervezi a családot. És ha már ilyen alapra tervezte, akkor legalább ne panaszkodjon, hogy minden úgy történik, ahogyan az előre látható volt. Ha feltétlenül családot akar, akkor tanuljon és keressen pénzt. Ez csak a Mo. mentalitás, hogy nem indul mindenki egyenlő eséllyel, és hogy egyesek nem tudják a saját sorsukat formálni. Hát az nem tudja aki nem akarja.

"Ez mondjuk az én szótáramban minima calcula 150 nettó lenne. Ehhez képest keresnek 64-et, ami a röhej kategória."

Na jó, de egy emberi robot mire keressen többet? Ki fizetné meg? Ha nem éri meg foglalkoztatni többért, akkor mire keressen többet? Majd gondolod lesz olyan vállalat, aki jó kedvvel csődbe viszi magát, csak hogy lehessen gyereke annak, aki a saját gyávaságából, lustaságából elhatározta, hogy nem akar tanulni, és bármiféle értéket teremteni. Ez nem képesség, hanem döntés kérdése.

"Az ápolókkal ugyanez a helyzet, őket is inkább megfizetni kellene, mint elkönyvelni, hogy hülye volt, hogy ápolónak ment. Hiszen tudhatta, hogy ebből nem fog megélni."

Oké, és te hajlandó vagy megfizetni? Vagy ki fizetné meg? Ez egy kisegítő szakma.

"A másik, hogy azt látom, hogy két keresővel lényegesen könnyebb, mint egyedül. Én egyedül élek, átlagfizetésből, és érzem, hogy nagyon nehéz albérletet fizetni stb. Mondjuk engem semmivel nem tudnak segíteni 18 éves korom óta a szüleim - a fent már vázolt okok miatt. "

Engem se, de jobban élek mióta elköltöztem pedig egyelőre csak egy érettségim van. Igazad van, hogy két keresővel könnyebb. De nem lehet teljesen egymásra támaszkodni anyagilag, hiszen mi van, ha valaki meghal, megbetegszik, vagy úgy dönt, hogy kiválik a családból? Akkor komoly anyagi gondok lesznek, és az egész széthullik.

"Summa summárum: nem mondjuk, hogy átlagfizetésből nem lehet gyereket nevelni. Van, aki nem tenné, de emiatt nem szabad lenézni, megvetni azt, aki igen."

Igazad van. Én nem nézem le azokat, akik kisegítő szakmát végeznek. Szerintem a helyes út, ha kisegítő szakmán keresztül jut el valaki komolyabb szintre. De ezt kevesen követik, mivel feladják, úgy gondolják, jó lesz ez így nekik, meg legalább lesz miről panaszkodni. Én tisztelem, ha valaki kisegítő munkát végez, mert ez vezet el a legtöbb szakmában a komoly szakmai tudáshoz, tapasztalathoz. Magam is hasonlóan vezetem a szakmai előmenetelem. De arra nem tudok felnézni, aki nem hajlandó keresztbe szalmát sem tenni, aztán Ő van felháborodva, hogy semmit sem keres, mert nincs esélye fejlődni. Közben olyan munkát végez, ami egy 18-20 évesnek való. Megvetni nem vetem meg az ilyet, a szüleim is ilyenek, egyszerűen csak nem tartom követendő példának, és nem tudom azokat sajnálni, akik a saját lustaságuk, butaságuk áldozatai.

2013. jún. 13. 15:03
 40/43 anonim ***** válasza:

"Oké, és te hajlandó vagy megfizetni? Vagy ki fizetné meg? Ez egy kisegítő szakma."

Az ápoló nem kisegítő szakma, oda sem való mindenki. És tanulni sem keveset kell érte. A diplomás ápolók sem keresnek többet 120 nettónál. Igen, inkább ők kapjanak több fizetést, minthogy épüljön még egy semmire se jó szökőkút.

"Majd gondolod lesz olyan vállalat, aki jó kedvvel csődbe viszi magát, csak hogy lehessen gyereke annak, aki a saját gyávaságából, lustaságából elhatározta, hogy nem akar tanulni, és bármiféle értéket teremteni. Ez nem képesség, hanem döntés kérdése."

Gondolom, hogy lehet úgy is vezetni egy gyárat, hogy tisztességesen fizetjük az összeszerelőket is. Külföldön működik. Innentől lehetséges. Az, hogy az előrejutás döntés kérdése, szerintem csak félig igaz. Nagyrészt a szellemi képességek, a tehetség behatárolja, hogy ki mire alkalmas.

"Engem se, de jobban élek mióta elköltöztem pedig egyelőre csak egy érettségim van."

A gyári összeszerelőből sosem lesz gyárigazgató, ez csak álom. Tanulni kell. És nem azt, amivel a legtöbbet lehet keresni, hanem azt, amiben igazán tehetségesek vagyunk.

2013. jún. 13. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!