Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol lehetne agnosztikus lányokkal ismerkedni?

Figyelt kérdés
Tudom, fura a kérdés, de nálam nagyon sokat számít a világnézet, és nem tudnám olyannal elképzelni az életemet, aki vallásos, de olyannal sem, aki megrögzött ateista... Sokkal inkább legyen gondolkodó, nyitott, kissé racionális.

2013. ápr. 24. 11:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
26%
Tökmind1, egy filozófus csávó egynek sem kell.
2013. ápr. 24. 12:07
 2/18 anonim ***** válasza:

Valahol hallottam:

Régen a filozófusok a társadalom legaktívabb részét képezték, ezért volt egzisztenciájuk...

Manapság, ha csak agyalsz (filózol), de nem teszel, akkor nevetségessé válsz, mert a tetteid nem tükrözik az értékeidet, csupán ezzel akarsz "halászni", hogy te milyen jó ember vagy odabenn... Ha jó ember lennél, akkor nem kellene reklámoznod magad ilyen módon...

Ezért kellene elgondolkodnod olyan dolgokon is, amik hasznodra lehetnek... Az, hogy vallásos a nagy Ő-d, az téged nem tesz értékesebb emberré...

2013. ápr. 24. 12:20
 3/18 anonim ***** válasza:
ettől még nem lesz filozófus :DD
2013. ápr. 24. 12:23
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom, h miből vontatok le ilyen következtetéseket rólam kedves első két hozzászóló, de egyáltalán nem csak agyalok, hanem cselekszek. Arról beszélek pusztán h milyen értékrend az ami nálam számít, és ez is csak szűk hányada volt annak. Most a kérdésem konkrétan erre irányult, de nem vagyok afféle filozófus, aki állandóan csak ül és agyal... Ez pontosan olyan kérdés, minthogy különböző politikai nézetű nővel sem tudnék nagyon együtt lenni.
2013. ápr. 24. 12:54
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nagyon könnyű dolgod van, a legtöbb ember agnosztikus. Csak kérdezd meg hisz-e Istenben és biztos vagyok benne, hogy 10-ből 7-nek kétségei vannak afelől, hogy létezik. Mellékes megjegyzés: Az ateizmust szerintem kissé félreérted. Olyan, hogy megrögzött ateista nincsen. Akkor az már teista, hisz dogmatikus elvek alapján él, mert nem fogad el a saját igazán kívül mást. Az ateizmus pont a nyitottságon, kritikus gondolkodáson, racionalizmuson alapszik. Az agnoszticizmus inkább csak a vallás, mint probléma teljes kizárása az életedből. Nem akarsz vele törődni, mert nem esszenciális része az életednek. Ha ilyen embert keresel, könnyű dolgod van.
2013. ápr. 24. 12:57
 6/18 A kérdező kommentje:

Az ateizmus definíciójában nem értek egyet, mert biztos, hogy léteznek ilyenek, bármennyire is hihetetlennek tartod. Nyilván vannak racionális ateisták, de nem kizárólag (hadd ne mondjak arányt, mert nem tudok); bizony léteznek dogmatikusan Istent tagadó ateisták. Szóval a dogmatizmus nem csak a valaminek a létezéséről szóló HIT-et jelenti, hanem a valaminek a nemlétezéséről szóló HIT-et is jelentheti. De ebbe ne menjünk bele, mert ez kissé távol áll a szerelem-szex témakörtől. :D

Amúgy nem azért vagyok agnosztikus, mert nem foglalkozok a kérdéssel, hanem nagyon is foglalkozok a kérdéssel, csak jelen pillanatomban nem tartom a kérdést (h létezik-e Isten) eldönthetőnek.

2013. ápr. 24. 13:01
 7/18 anonim ***** válasza:
#6 dehogy léteznek :(
2013. ápr. 24. 13:03
 8/18 A kérdező kommentje:
Miért, te minden egyes ateistát megvizsgáltál? Elég ha egy példát hozok, és már megdől az elved, és tudok olyanról, aki akkor sem hinne, ha látná őt. Na ez a dogmatikus (megrögzött) ateista.
2013. ápr. 24. 13:04
 9/18 anonim ***** válasza:
Igen, léteznek olyan emberek, akik ateistának tartják magukat és radikális elveket hagoztatnak. Ehhez meg kell érteni, hogy Isten létezésének kérdése nem 50-50%-os eldöntendő kérdés, nem az a kérdés, hogy létezik-e, igen vagy nem. A vita nem 50%-ról indul, hanem 0-ról. Állítasz vmit, ami szerinted létezik, bizonyítsd be!(Most nem hozzád intézem ezt a felhívást konkrétan, hanem csak általánosságban fejezem ki az ateizmus álláspontját a teizmussal szemben. Az előző hozzászólásomban sem hozzád intéztem az 1-es szám 2. személyű felszólításmat, hanem általánosítva értettem) 0-ról emeld fel a hitemet 100-ra. Itt nem 50-ről kell felvinni 100-ra, a puszta lehetőség, állítás, hogy vmi létezhet, nem vonja maga után egyből azt, hogy az esély 50% a létezésére. Például a Télapó is létezhet, nem igaz? Sok évig hiszünk is benne, aztán kinőjük. Ebből a szempontból nézve az agnoszticizmus nem a racionális kifejeződése a vallással szembeni álláspontnak, hanem az önmagunk kizárása a vitából, az álláspontunk neutralizálása, hogy mindkét oldalnak kedvezzünk, ami nem feltétlenül rossz. Az agnoszticizmus a vallás és ateizmus közötti háború Svájc-a, ha úgy tetszik. Születésekor mindenki ateista, hisz még értelmezni sem tudja az Isten fogalmát, koncepcióját a kiindulópont nem a vallás és nem is az agnoszticizmus, a hit 0%-ról emlkedik. Az emberek felháborodása tehát jogosabb, mikor valaki le akar nyomni a torkán egy teóriát, aminek semmiféle tudományos bizonyítéka nincsen.
2013. ápr. 24. 13:36
 10/18 anonim ***** válasza:

#8 nem hinném el ha látnám, mert valószínűleg hallucinálnék

(például egy oxigénhiányos halálközeli érzékcsalódástól még nem lesz mennyország)

2013. ápr. 24. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!