Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem a pénzes-dolgokat a barátommal?
Nálunk én vagyok az a fél akinek nincs pénze és mégsem kéri vissza tőlem a párom. Elég bunkó dolognak tartom, egy kapcsolatban mindennek kölcsönösnek kell lennie. Párom úgy fogja fel, hogy még diák vagyok és nem dolgozom, addig sokmindent ő áll, majd ha lesz munkám minden megváltozik, persze igyekszem minnél kevesebb dologra "meghívatni" magam.
Szerintem csak akkor jogos a párod felháborodása, ha mindent te fizetsz (bár nem értem miért kell beszólni). Alapból mivel van munkája, kellene lennie pénzének. Ha soha semmit nem vesz neked soha, nah, akkor van neked igazad.
szia, hát ez egy kényes kérdés. sajnos nem lehet így megállapítani, hogy egy lusta emberről van-e szó, hanem mondjuk rengeteg kiadása van. nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de ha ő pl egyedül él egy albérletben, akkor valószínű, hogy nagyon be kell osztania a pénzét. persze ez még semmiképpen nem indolkolja, hogy a tiédet költse( amiről nem tudom, hogy te is megdolgoztál-e érte, vagy a szüleid tartanak el)
tehát én egy ilyen esetben inkább kibírnám valahogy a randit éhesen és ennék otthon. de nem hívatnám meg magam. főleg ha én vagyok a fiú. nemhogy a magáét kéne kifizetni, hanem téged kéne, hogy meghívjon:)
először is szerintem ne hibáztasd, hanem derítsd ki a dolgokat pontosabban. ha tanuló és mondjuk diákmunkát csinál, abból nem szerez valami sok pénzt. a legfontosabb szerintem itt az, hogy neki irtó jó, hogy te kifizeted neki ezeket a dolgokat, vagy pedig tényleg elég rossz anyagi helyzetben van-önhibáján kívül.
hasonlo a helyzetem
én még tanulok,mellette diákmelo,albérlet,otthonrol null támogatás
párom fizetős másoddipi,normálmelo,kocsitörlesztő a fizuja 80%a,otthonlakik
félig nálam lakik...evidensnek veszi,hogy kaját mindig én veszem,csinálom,plusz neki melobavinnikaját,meg édesség,miegyéb,illetve ha megyünk valahoá,és előre kell pl jegyet venni,aztis én már,mert neki nincs ideje megvenni (még ha telonkell,és átutalós,akkorse)
meg cigit vegyek már neki,telot töltsem már fel,meg ez meg az
és suli mellett annyira sokat nem keresek
de nah
ezen veszekedni nem igazán akarodzik,max probálom ugy alakitani,hogy akkor legyen neki is "lehetősége" fizetni
de igy is kb 80% amit én
de amig megtudom oldani,addig nem csinálok semmit,ezen nem veszekszek,ezen kivül elvagyunk jol
(pénzt ne kér kölcsön)
22/L (24/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!