Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megalkuvásból kialakult kapcsolatok minősége milyen lehet?
A tökéletes külső értelmes embert egy adott koron túl már nem hoz lázba, szerintem...Ellenben ha szerelmes vagy, akkor a másik minden esendőségével, mások számára idegesítő szokásaival/tulajdonságaival/hibáival együtt tökéletes számodra, de legalábbis tojsz ezekre magasról, mert szereted, és vele akarod leélni az életed.
Nekem az kurv@ra kevés lenne, hogy pontos számítások szerint kb. egy szinten vagyunk minden téren, és senkit nem ér "kár" a kapcsolatban. Holott dehogynem, az ilyen "kapcsolat" lelkileg megnyomorít csak, de boldoggá soha nem tesz, ez biztos.
Nálunk kb. mindenki megalkuvásból/pénzért/manipuláció révén/menekülésből/kényszrből házasodott - ebből lettem én.
Szerintem ez elég indok arra, hogy SENKI ne jöjjön össze megalkuvásból mert annak eredménye egy újabb torzszülött lesz.
a szerelem csak egy dologban tér el a legjobb barátságtól és ez a sex.
ha nem kívánod, minek dugod? legyetek csak legjobb barátok, szövetségesek, tudomisén, de dugni azzal szokás aki felizgat, mint férfit/nőt.
"de dugni azzal szokás aki felizgat, mint férfit/nőt."
Na ja, de találni egy olyat akinek viszont Te jössz be ilyen tére - igen alacsony esélye van.
Tapasztalatból mondom, lehet jó vége.
Az én kapcsolatom is megalkuvásból indult, pocsék volt az előző, szerelmen alapuló kapcsolatom (elmúlt a szerelem), utáltam az egészet, látni se nagyon bírtam. Szakítani nem tudtam, mert nem volt munkám, nem tudtam volna egyedül fenntartani magam.
Aztán jött a párom, ugyan soha nem egy alacsony, kopasz, csúnya pasiról álmodtam, de először csak annyi volt, hogy jó volt valakivel beszélgetni. Ő se olyan csajról álmodott, mint én, rengeteg pluszt szedtem ugyanis fel. De azért csak összehoztunk egy randit, és szexeltünk egy jót. Nem is a másik volt a lényeg, egyszerűen neki nem volt partnere és hiánya volt, én meg nem bírtam már a barátommal szexelni, mert már a látványától is görcsbe rándult a gyomrom.
Summa summárum szakítottam, összejöttünk, és jobb híján oda is költöztem hozzá. Hát nem volt egyszerű. Pontosan tudtuk, hogy nem vagyunk szerelmesek, és ez amolyan "ha nincs ló, a szamár is jó" kapcsolat. Néhány hónap után, amikor elmúlt a szex újdonsága és drasztikusan csökkent az együttléteink száma, nem sokon múlt, hogy szétmenjünk. De egyikünk se mert szakítani.
Aztán teltek a hónapok, és mostanában azt veszem észre, hogy egyre jobban szeretjük egymást. Este lesek ki az ablakon, alig várom, mikor parkol már le a ház elé. Amikor belép, rögtön engem keres. Nem tudok úgy elmenni mellette, hogy legalább a derekam ne simítsa végig. Egyre gyakrabban kívánjuk meg egymást.
Nála ráadásul kiderült, hogy alapvetően jó bizniszt csinált: amióta érzem a szeretetét, boldogabb és sokkal-sokkal szebb vagyok (igaz a mondás, miszerint a nő akkor szép, ha szeretik!) A depresszióm elmúltával pedig a kilók is megindultak lefelé.
Én mondjuk túl sok mindenre nem számíthatok, ő nem lesz se magasabb, se szebb. De nő vagyok, nem is különösebben érdekel.
Végső soron ha minden így megy tovább, olyan kapcsolatunk lehet, amiben egy-két év után alakul ki a szenvedélyes tűz. Mindent összevetve nem hangzik rosszul. Talán még az is lehet, hogy így tartósabb marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!