Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azért gyakoribb a megcsalások, egyéjszakás kalandok, elhagyások száma a mai világban, mert egy ösztönös szexközpontú társadalomban élünk, ahol az érzelem háttérben van?
Meg tudom, szüleim is nagymamám is, mamám testvére is csak házasság után szexeltek. Na már ilyen embert nem találunk.
Sőt mikrobiológiailag is bizonyítható, hogy most gyakoribb a szexuális együttlétek, partnerek cseréje, (nagyon jó indikátor :D ) pl nőnek a nemi betegségek száma, vírusok mutálódnak pl a vaginális herpesz ami csak vaginán volt jelen, mai világban érdekes módon megjelent a szájban is, mert mutálódott a gyakori orális szexek száma miatt
Igen, de szerintem nem teljesen úgy, ahogy gondolod. Szerintem is azért van több ilyen eset, mert a világ jelenleg ilyen, de ez csak a felszín, a valódi ok nem itt van.
A valódi ok az, hogy az emberek nagy része nem képes kezelni az ösztöneit, gyakorlatilag lakhatnának a fákon is. A sokat szajkózott erkölcs pedig tiltva nevel, azaz tulajdonképpen nem tanít semmit, csak korlátoz. A régi emberek nem azért nem léptek félre, mert az egy egészségesebb társadalom volt, hanem mert az elvárás nem engedte, így féltek meglépni.
Ezt nem tudom megértetni sok emberrel: a liberális felfogás nem hibás. Nem azzal van a gond, hogy minden embernek szabad úgy élni az életét, ahogy neki tetszik, hanem azzal, hogy az emberek többsége egyszerűen annyira birka, hogy addig megy el, míg meg nem rázza a villanypásztor. Ráadásul még kérik is az áramot, mert anélkül nem képesek eldönteni, hogy számukra meddig jó elmenni legelni, hanem csakis akkor érzik magukat biztonságban, ha ott van egy kerítés, vagy egy puli.
Azért lépnek félre ennyien, mert nincs meg az a félelem, hogy tilosban járna ezzel, így semmi nem korlátozza a pillanatnyi vágyakat. Az "erkölcsös" időkben egyértelműen bűnös dolog volt ilyet tenni. A társadalom lenézte, szájára vette az ilyen embert - faluhelyen legalábbis -, azaz a nyáj kiközösít, és magad leszel kerítés, puli és birkatársak nélkül.
Én nem azért nem lépek félre, mert attól félek, mit gondolnának rólam, hanem mert tudom, hogy a páromnak nagyon fájna, márpedig tisztelem annyira, hogy ne bántsam. Igyekszem úgy élni az életem, hogy nem követek el mással szemben olyat, amit magammal szemben ne tudnék tolerálni, számomra EZT jelenti az erkölcs! Ennek megfelelően megpróbálok olyan embereket magam körül tudni, akikkel képesek vagyunk ugyanazon dolgokat tolerálni, a többiekkel meg nem zavarni egymás köreit. Számomra EZT jelenti a liberális gondolkodás!
A gerinctelen emberek számára a felelősségvállalás szó annyit jelent, hogy a tetteiért fájni fog, amit kap, vagy sem. Jelenleg a megcsalásért járó büntetés nem elég fájdalmas, így megteszik. Csakhogy én nem lennék boldog egy olyan ember mellett, aki pusztán a rendszerhez való alkalmazkodás és a következményektől való rettegés miatt hűséges hozzám, azt AKAROM, hogy azért legyen hozzám hűsége, mert ő így AKARJA, teljesen szabadon. Ezért is tartom idiótának azokat, akik nem engedik el a párjukat sehová, hogy ne legyen lehetősége félrelépni. Ez - és az általánosan félreértelmezett erkölcs - kb olyan, mintha valaki egyfolytában beveri a fejét, az orvos pedig ezt aszpirinnal kezelné: a probléma nincs megoldva, de mivel a beteg feje nem fáj, soha nem is fogja megtanulni, hogy az ő fejére neki kell vigyáznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!