Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már drogossal párkapcsolatotok? Hogy alakult? Hogy éltétek meg? Egyeltalán összejönnétek vele?
Nem, de egyik ismerősömnek volt egy heroinista pasija, és nagyon sokat sírt miatta, mert egy idő után már azt sem érdekelte ha éhezik, csak heroinhoz jusson. szexuális téren is voltak gondok.. de a csaj nagyon szerette ezért maradt vele, és hiába könyörgött hogy hagyja abba, esze ágában sem volt. Sőt, próbálta rábeszélni a csajt is. De ő tényleg keményen csinálta (meg még csinálja is), 30 éves létére 50-nek nézett ki, a személyisége teljesen eltűnt, csak a heroinnak élt. meg él is.
de aztán a csaj szakított vele, pont ez miatt, mert már a drog fontosabb volt neki mint ő. szóval lehet vannak lightosabb drogok ahol még oké, de szerintem.. ez tényleg durva lehetett.
" vannak lightosabb drogok ahol még oké,"
Nincsenek lygtes lightosabb drogok!
" vannak lightosabb drogok ahol még oké,"
Nincsenek lightosabb drogok!
Ez olyan mint az alkohol. Nem véletlenül tilos az alkohol fogyasztása autóvezetéskor. Iszik egy sört és nem történik semmi. Ragyogó. Miért nem ihatnák még egyet. Iszik még egyet, de ez már egy kissé szabadabbá teszi, és lecsökken a kontroll. Á, csak ide megyek a szomszéd kerületbe, nem veszi észre senki, és bedob még egy sört. és ez már bizony káros. mérések alapján nagyon nagy figyelemkieséssel jár. Ezt nem részletezem de a mérésen jelen voltam és gyakorlott sofőrök buktak el a vizsgálaton.
Ugyan ez van a drogokkal is. A különbség annyi, hogy itt olyan nagymérvű lesz a függőség, hogy szinte visszafordíthatatlan a szellemi és egzisztenciális lecsúszás. Rengeteg ismerősnek, hozzátartozónak keseríti meg az életét. Észre sem veszi, hogy leépült szellemileg. és képtelenség hatni rá. A drogosok igen kicsi százaléka tud csak kikecmeregni ebből. Ráadásul a fiatalok még kialakulatlan felelősségérzete sem lép fel kontrollként. Mert minden újat ki akarnak próbálni, amit a haver tesz, mert mint a cigarettánál sem azért szoknak rá, mert szükségük van rá, hanem ettől nagyfiú, vagy nagylány leszek a haverok előtt. eleinte minden rosszat éreznek, büdös, köhög tőle, de a haver előtt csak nem mutathatom, hogy én nem bírom! Ezért aztán meglehet nézni az iskolák előtt mekkora csikkhalmaz van reggelente, amikor a még gyerekek iskolába mennek. Szinte minden harmadik gyerek kezében ott a cigi. És mire végeznek, az általános iskolával, már erős dohányosok. Ahelyett, hogy az egészséges életmódot választanák, egyre többen gyújtanak rá. Én most kezdtem az egyetemet, és szétnéztem a diáktársaim között. négyen vagyunk akik nem dohányzunk.
legalább öt társamra mondhatom, hogy erősen alkoholfüggő, és van kettő akin látszik, hogy drogos. Ettől többen próbálják ki a drogot hétvégeken. Így fordulhatott elő, hogy két osztálytársnőm bugyi nélkül ment haza, és az édesapja előtt táncolt meztelenül. Négyen vittük haza őket, és úgy takargattuk őket. A szülei pedig bennünket hibáztattak, hogy ilyen mocsok társaságba nem engedi többet a gyerekeit. Sajnos nincs megállás a drogfüggőségben, legalábbis ritkán. És ezt észre sem veszi az, aki belekerül. Ezért nem szeretnék ilyen társaságba járni, és ilyen fiúvak kapcsolatot tartani. 19 évesen egészséges és szépnek mondott lány vagyok és szeretnék is az maradni. Nem akarom, hogy a cigitől büdös legyen a leheletem, a drogtól ráncos legyen a bőröm, és buta legyek, mint a tök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!