Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötnétek ilyen házassági szerződést?
A vőlegényem szülei azt szeretnék, hogy amikor összeházasodunk, akkor kössünk házassági szerződést.
A szerződésben csak az álljon, hogy a házasság kimondásakor minden vagyon legyen közös tulajdon. Egy jó házasság nem tűri el a külön vagyont.
Azt hozzá teszem. hogy nekem van egy családi házam, autóm, üdülőm, és tulajdonképpen mindenem megvan, mert örököltem az egészet. A fiúmnak pedig van egy 29 négyzetméteres garzon lakása. ami albérletbe van kiadva egy rokonának határozatlan ideig. Nem nagyon fűlik a fogam egyáltalán a házassági szerződéshez, mint intézményhez. Szerintem, ha együtt maradunk, akkor amúgy is közös lesz egy idő után minden. Miért kell ezt azonnal papírra vetni? Disznóság, ha nem kötök szerződést?
Totál hülyeség az egész.
Mindenki jól jegyezze meg: a házasság első percétől kezdve halál esetén a házastárs a kedvezményezett, azaz ő lesz a haszonélvezője. Ezzel még jobban jár, mintha a tulajdonosa lenne, mert fizetni semmiért nem kell, de mégis minden az övé.
Ha a felek együtt élnek, a vagyon közös, ezért is házasság. Ezért nincs is szükség ilyen szerződésre.
Hogy ki mit hozott a házasságba, azt válás esetén elég nehéz bebizonyítani, ezért szoktak házassági szerződést kötni, amelyben leírják, hogy válás esetén ki mit vihet. De azt leírni, hogy válás esetén mindennek a fele az övé? Hát, ez nekem is egy kicsit kihasználásnak tűnik. Arról nem beszélve, hogy házassági szerződéssel indítani a közös életet enyhén szólva bizalmatlan, nem sok jót jósolok az ilyen házasságoknak.
Nálunk az volt, hogy a szüleim vettek egy házat, és abban lakunk. Nekem is mondták az ismerőseim, hogy kössünk szerződést. Mert mit szólok, ha 10 év múlva lelép a férjem egy 18 éves csajjal, és viszi a házam felét? Nem mondom, hogy nem történhet meg, mert ilyenre nincs biztosíték. De ha belegondolok az ő helyébe elég megalázó lenne, ha nekem az orrom alá dugnának egy ilyen szerződést. És mégis hogy dolgozzon egy olyan házra, amiről tudja, ha kidobom, egy fillért nem kap belőle?
Szerintem hülyeség, én semmilyen formában nem kötöttem, és most sem kötnék házassági szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!