Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötnétek ilyen házassági szerződést?
A vőlegényem szülei azt szeretnék, hogy amikor összeházasodunk, akkor kössünk házassági szerződést.
A szerződésben csak az álljon, hogy a házasság kimondásakor minden vagyon legyen közös tulajdon. Egy jó házasság nem tűri el a külön vagyont.
Azt hozzá teszem. hogy nekem van egy családi házam, autóm, üdülőm, és tulajdonképpen mindenem megvan, mert örököltem az egészet. A fiúmnak pedig van egy 29 négyzetméteres garzon lakása. ami albérletbe van kiadva egy rokonának határozatlan ideig. Nem nagyon fűlik a fogam egyáltalán a házassági szerződéshez, mint intézményhez. Szerintem, ha együtt maradunk, akkor amúgy is közös lesz egy idő után minden. Miért kell ezt azonnal papírra vetni? Disznóság, ha nem kötök szerződést?
Kössél de ne ilyen feltételekkel. Tessék mindent pontosan, mondom pontosan felsorólni, melyik kié, ki mit vitt a házasságba. A házasságkötés után szerzett javak kerűlnek közös tulajdonba ezek után. Ha válásra kerűlne sor, akkor a korábban hozott dolgok visszakerűlnek korábbi tulajdonosukhoz, és a közösen szerzett dolgok kerülnek felezésre.
Ez persze csak válás esetére érvényes. Mekönnyíti ha arra kerűlne sor. Ha nem kerűl rá sor akkor csak egy papír a szekrényben. De jó ha van!
A HELYEDBEN ÉN KÖTNÉK HÁZASSÁGI SZERZŐDÉST DE ÉPPEN ELLENKEZŐ KITÉTELEKKEL!!!
VÁLLÁS ESETÉN MINDENED MARAD A TE TULAJDONODBAN ANNAK ESETLEGES VAGYONI HOZADÉKÁVAL EGYÜTT!!! TEHÁT SEMMIFÉLE OSZTOZKODÁSNAK HELYT NEM ADNÉK.
UGYANIS A HÁZZASSÁG MÁR MAGA EGY SZERZŐDÉS AMI OSZTOZKODÁS TÁRGYÁVÁ TEHETI A TULAJDONODAT. áLLJ A SARKADRA ÉS ÍGY KÖSD MEG A SZERZŐDÉST!
így ne köss
azért szép hogy már a temetésednél tartanak
a házasság előtti vagyon nem osztódik az új törvények szerint de nézz utána
keress fel 1 ügyvédet sos
Természetesen elmegyek majd ügyvédhez. Most csak azért kérdeztem itt mert olyan váratlanul ért ez az egész. Locsolkodás helyett ezt dobta az apósjelölt.
Közeli rokonaim meg nincsenek. Azért örököltem meg mindent, a házat, a nyaralót, kocsit vitorlást meg mindent. A legközelebbi rokonom Amerikában él, sosem láttam.
igenis KÖSS házassági szerződést!
amiben az van benne, hogy a házasságra lépés pillanatában ki,milyen vagyontárgyakkal rendelkezik!
egy esetleges váláskor az ebben felsorolt vagyontárgyak NEM számítanak közös szerzeménynek, ezért azok a annak tulajdonát képeik, aki "bevitte". minden más a közös szerzemény, amin osztoznak.
de ezt egy ügyvéd sokkal szebben megfogalmazza
ja,ha szülei ezt elutasítják, akkor ott lehet valami hátsó szándék....
és legjobb tudomásom szerint sose vesztik érvényüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!