Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kötnétek ilyen házassági...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kötnétek ilyen házassági szerződést?

Figyelt kérdés

A vőlegényem szülei azt szeretnék, hogy amikor összeházasodunk, akkor kössünk házassági szerződést.

A szerződésben csak az álljon, hogy a házasság kimondásakor minden vagyon legyen közös tulajdon. Egy jó házasság nem tűri el a külön vagyont.

Azt hozzá teszem. hogy nekem van egy családi házam, autóm, üdülőm, és tulajdonképpen mindenem megvan, mert örököltem az egészet. A fiúmnak pedig van egy 29 négyzetméteres garzon lakása. ami albérletbe van kiadva egy rokonának határozatlan ideig. Nem nagyon fűlik a fogam egyáltalán a házassági szerződéshez, mint intézményhez. Szerintem, ha együtt maradunk, akkor amúgy is közös lesz egy idő után minden. Miért kell ezt azonnal papírra vetni? Disznóság, ha nem kötök szerződést?

2013. ápr. 1. 21:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kössél de ne ilyen feltételekkel. Tessék mindent pontosan, mondom pontosan felsorólni, melyik kié, ki mit vitt a házasságba. A házasságkötés után szerzett javak kerűlnek közös tulajdonba ezek után. Ha válásra kerűlne sor, akkor a korábban hozott dolgok visszakerűlnek korábbi tulajdonosukhoz, és a közösen szerzett dolgok kerülnek felezésre.

Ez persze csak válás esetére érvényes. Mekönnyíti ha arra kerűlne sor. Ha nem kerűl rá sor akkor csak egy papír a szekrényben. De jó ha van!

2013. ápr. 1. 21:31
 12/22 anonim ***** válasza:

A HELYEDBEN ÉN KÖTNÉK HÁZASSÁGI SZERZŐDÉST DE ÉPPEN ELLENKEZŐ KITÉTELEKKEL!!!

VÁLLÁS ESETÉN MINDENED MARAD A TE TULAJDONODBAN ANNAK ESETLEGES VAGYONI HOZADÉKÁVAL EGYÜTT!!! TEHÁT SEMMIFÉLE OSZTOZKODÁSNAK HELYT NEM ADNÉK.

UGYANIS A HÁZZASSÁG MÁR MAGA EGY SZERZŐDÉS AMI OSZTOZKODÁS TÁRGYÁVÁ TEHETI A TULAJDONODAT. áLLJ A SARKADRA ÉS ÍGY KÖSD MEG A SZERZŐDÉST!

2013. ápr. 1. 21:33
 13/22 anonim ***** válasza:

így ne köss

azért szép hogy már a temetésednél tartanak

a házasság előtti vagyon nem osztódik az új törvények szerint de nézz utána

keress fel 1 ügyvédet sos

2013. ápr. 1. 21:35
 14/22 anonim ***** válasza:
És mi a biztosíték, hogy nem lesznek utódaitok? Ha veled és a sráccal valami történne, akkor valószínűleg a gyerekeitek örökölnének. De ha nincsenek utódaitok, akkor is a legközelebbi rokon örököl, legalábbis tudomásom szerint, a távoli rokonok szerintem csak akkor örökölnek, ha nincsenek közeliek. Mondjuk egy ügyvéd nyilván értelmesebben és pontosabban el tudná ezt magyarázni, én nem akarok hülyeséget mondani.
2013. ápr. 1. 21:41
 15/22 A kérdező kommentje:

Természetesen elmegyek majd ügyvédhez. Most csak azért kérdeztem itt mert olyan váratlanul ért ez az egész. Locsolkodás helyett ezt dobta az apósjelölt.

Közeli rokonaim meg nincsenek. Azért örököltem meg mindent, a házat, a nyaralót, kocsit vitorlást meg mindent. A legközelebbi rokonom Amerikában él, sosem láttam.

2013. ápr. 1. 21:45
 16/22 anonim ***** válasza:
ha összeházasodtok, a legközelebbi rokonod ebben a szituációban a férjed lesz. Ez a házassági szerződés egy nagy baromság, ép eszű embernek ilyen eszébe sem jut.. A legtöbb házassági szerződés pont arra szolgál, hogy váláskor a hozott vagyont mindenki viszi tovább, nem arra, hogy közös lesz...
2013. ápr. 1. 23:13
 17/22 anonim ***** válasza:

igenis KÖSS házassági szerződést!

amiben az van benne, hogy a házasságra lépés pillanatában ki,milyen vagyontárgyakkal rendelkezik!

egy esetleges váláskor az ebben felsorolt vagyontárgyak NEM számítanak közös szerzeménynek, ezért azok a annak tulajdonát képeik, aki "bevitte". minden más a közös szerzemény, amin osztoznak.

de ezt egy ügyvéd sokkal szebben megfogalmazza

2013. ápr. 2. 00:32
 18/22 anonim ***** válasza:

ja,ha szülei ezt elutasítják, akkor ott lehet valami hátsó szándék....

és legjobb tudomásom szerint sose vesztik érvényüket!

2013. ápr. 2. 01:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de amiket leírtál nekem abból nagyon az jön ki, hogy csak ki akarnak zsebelni téged, akár milyen szerelmes vagy ne hagyd ezt, milyen szülők azok akik azon gondolkodnak a házasság elött, hogy mi történik a vagyonnal ha meghalsz, nekem ez elég morbid, főleg egy ilyen beteg világban. Ahogy elöttem írták, CSAK OLYAT KÖSS AMIBEN LEFEKTETED? HOGY AZ EDDIG MEGVOLT VAGYONOD (HÁZ KOCSI ÜDÜLŐ) MARAD A TIED. Ha erre húzzák a szályukat meg jön a durci marci a helyedben elgondolkodnék ezen a házasság dolgon ezzel a palival.
2013. ápr. 2. 12:35
 20/22 anonim ***** válasza:
*szájukat
2013. ápr. 2. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!