Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes?
Figyelt kérdés
A barátommal 4 éve vagyunk együtt.Édesapám 1,5 éve meghalt autóbalestben.A nagymamámal lakunk együtt,édesapám is egyháztartásban lakott velünk.Hitel van a házunkon amit azóta nem tudunk fizetni.Nagymamám nyugdíja van ami ahoz kevés,hogy fizesük a házat is.Hétvégente dolgozom,hétköznap tanulok.A barátom tudd a helyzetünkről.A bank folyamatosan zarkat minket és fenyegetőzik.A barátom édesapja felajánlotta,hogy kifizetti a házon a hitelt és a barátom nevére kerül a ház,ha együtt maradunk élünk ott a nagymama is biztonságban lesz.De én attól félek ha külön megyünk és a barátom megbolondul és kitesz minket mihez kezdek.A nagymamámnak mondtam és azt mondta ez nagyon jó lenne,de akkor is bennem van a félsz,hogy mi lesz ha.Jelenleg az elmaradás miatt havi 120-140-et kellene fizetni,de ha lemenne a fent lévő adósság felére csökenne,de ennyit semmikép nem tudunk elő teremteni havonta.Mamám nyugdíja 40.000ft,még ha én keresnék 100-120.000ft még élni is kellene mellette.Így is nehezen élünk nagyon is sokszor a barátom add pénzt a hónap végére,de ő sincs eleresztve.Ti mit tennétek?bele mernétek ebbe vágni?2013. márc. 27. 22:25
1/9 anonim válasza:
Én nem mernék. Esetleg csak a hitel összegéig lenne a barátod nevén a ház, de ha szétmentek, akkor is probléma van belőle. Nem próbáltátok meg eladni a házat?(és venni valami olcsó panelt)
2/9 anonim válasza:
ha lesz haszonélvező joga legalább a nagymamának akkor lehet, de jó lenne erröl egy jogásszal beszélned. Nekem most ez ugrott be elsőre, igy legalább a nsgymamát nem rakhatja ki késöbb meg majd elválik hogy alakul a Te életed.
3/9 anonim válasza:
a bank előbb-utóbb visz mindent ... ehhez képest a barát apjának ajánlata kánaán ... időt mindenképpen nyernétek ... és ha szerencsétek van, akkor együtt is fogtok élni később ... ha nincs akkor is nyertetek időt
4/9 A kérdező kommentje:
Ilyesmibe az apja nem megy bele,hogy a nagymamám maradjon a haszonélvező.Az a legrosszabb neki van pénze,nagyon sok,ha nem fogadjuk el neki az is mindegy,csak ezt azért akarja,végülis segíteni nekem meg a nagymamámnak és venni szeretne a fiának is egy házat, a lányának is vett.A barátomnak is venni fog,ha nem a mienkett akkor egy másikat.Eladni itt nem tudjuk,falun lakom és nem kelnek a házak,most 5 db eladó ház van.Van olyan ami már kb 4-5 éve üres.
2013. márc. 27. 22:34
5/9 anonim válasza:
Jah nekem is a 2-es által ajánlott haszonélvezet jutott eszembe, hogy az jó ötlet lehet. De ügyvéddel kell az egészet csinálni, nehogy nagy baj legyen belőle. De még így is necces a dolog.
6/9 anonim válasza:
a ház piaci értéke jelenleg mennyi?
mennyi van még a hitelből, ha kifizetik, akkor ennek az összegnek az erejéig lenne a ház tulajdonjoga az övé
tehát nem az egész, így elfogadható lenne és logikus is
nézd ha nem fizettek a bank megkezdheti az árverezést, akkor meg az utcára kerültök N
7/9 anonim válasza:
Akkor vegye meg a barátod tőletek a házat, fizesse ki nektek a különbözetet (ha van ilyen) és vállalja át a hitelt. Ahogy egy idegen tenné.
8/9 A kérdező kommentje:
És azt nem tudom a nagymamám,hogy viselni,hogy felujítanák a házat,tudom az lenne az első,hogy mondhatni mindent meg csináltatna raja Pl fűtés,fűrdő,konyha.Nem tudom mamám,hogy viselni,hogy nem lehet bele szólása,elég rossz természetű néha.Lehet két tűz közt lennék.Ezt csak azért tudom a lányának is olyan házat csinált ami kicsit túlzás szerintem,na de az nem az én dolgom.
2013. márc. 27. 22:38
9/9 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam,az apja ilyenekbe nem megy bele,hogy ennyi az értéke a háznak ha kifizetted csak a fele a fiadé.Hidjétek el ha 8millió forint egy ház gond nélkül kifizetti az apja neki.Semmi megegyezésbe nem fog bele menni.Ez is azért jött így fel,mert volt nálunk egy behajtó koma,30nap után végrehajtást kezdeményezhet. 5,5 millió van a házon,most pár év alatt nagyon romlott a házak értéke itt,mint mikor még édasapám felvette a hitelt.
2013. márc. 27. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!