Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Lakva ismerszik meg az ember" ezt miért mondják?

Figyelt kérdés

mi a különbség ha együtt laksz valakivel? mintha mondjuk hetente együtt lennétek hétvégén?

mi "bajt" okozhatna akkor a másik?

2013. márc. 27. 19:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezer dolog kiderülhet. Pl. ha te költözöl hozzá, hogyan kezeli, hogy betelepedtél a lakásába? Egyenrangúak lesztek, vagy neked hallgass a neved, mert ez az ő lakása? (Ebből mindenképpen lesz probléma, hiszen az ő megszokott rendjét fogod gyökerestől felforgatni.) Ezért az ideális az lenne, ha egy teljesen szűz területen költöztök össze. Egy új albérletben. Nyilván ha van lakása, akkor ez nem így lesz.

A másik, amit sokan írtak, hogy hogyan osztjátok meg a házimunkát. Sok pasi teljesen elvárja, hogy mindent te csinálj, mellette meg rendetlen, nem vigyáz a rendre. Pláne, ha az édesanyja amolyan házi rabszolga volt, akkor neki ez lesz a természetes. Ez nevelhető, de már rögtön az elején szabd meg a határokat, mert a vége az lesz, hogyha gyermeket szülsz, akkor nem hogy nem segít a gyerek után pakolni, de még ő rámol jobban szét.

A költségmegosztáson gondolkodtatok már? Az is gyakori konfliktusforrás. Ki mit fizet? Van aki a külön kassza híve, de szerintem egy párkapcsolatban az nem járja. Viszont ha közös kassza van, akkor mit vehetsz, mit nem? Kell-e engedélyt kérned egy új cipőre? (Nálunk közös a kassza, új ruhát, cipőt bármikor vehetünk magunknak, de a nagyobb kiadásokat természetesen megbeszéljük. Viszont a férjem előző élettársa mindig elverte a pénzt új ruhákra, de ha ő vett magának valamit, abból balhé volt.)

Na, meg a hétköznapok. Mi van, ha fáradt, mi van, ha rossz napja van.

Sorolhatnám még. De szerintem is mindenképpen együtt kell lakni a házasság, gyermekvállalás előtt, mert különben meglepetések érhetnek.

2013. márc. 27. 20:17
 12/14 A kérdező kommentje:
albérletbe költözünk
2013. márc. 27. 20:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekünk elég speciális a helyzetünk, de alig vártuk, hogy összeköltözhessünk <3 5 éve járunk, és 1 éve élünk együtt, de ez idáig életem legszebb része :) (Előtte nála laktunk úgy egy évet, de akkor külföldön dolgozott, és konyhánk se volt...)

Nem mondom, hogy könnyű, de én szeretem nagyon. Utána szívesen takarítok, bár nem hagy kupit. Imádok neki főzni, szeretem, ha otthonos a kis lakásunk...

A különbség egyébként óriási. Más az, amikor egyikőtöknél "ott vagytok" és más, amikor mindketten egyszerre vagyok "otthon".

Gondolom azóta már összeköltöztetek, mi a tapasztalat? :)

2014. ápr. 6. 09:03
 14/14 A kérdező kommentje:
igen szerencsere, de alberletbol hazakoltoztunk a szuleimhez es most itt lakunk sajnos, alberletbem jobb volt, de egymassal nincs problemank, a szuleimmel annal inkabb
2014. júl. 31. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!