Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tehetném magam túl ezen?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tehetném magam túl ezen? Félek, hogy rámegy a kapcsolatom.

Figyelt kérdés
Sajnos gyerekként , 12-13 éves korom között molesztált szexuálisan egy családtagunk, amit sajnos nem mertem elmondani senkinek, tehát sokszor megismétlődött. Tudom, hogy akkor kellett volna beszélni róla, rögtön az első után és akkor most nem lennének problémáim. Évekkel később pánikbeteg lettem, a hajlamom még mindig megvan rá, valahogy nem tudtam kiheverni sehogy sem, pedig persze jártam pszichológushoz, szedtem gyógyszereket. Szóval elég nehéz időszakon vagyok túl, ha egyáltalán túl vagyok rajta egy kicsit is, tudat alatt persze soha nem leszek. Minden párkapcsolatomban előjön persze az a probléma, ahogy nagyon gyakran, a jelenlegiben is. Együtt élek a párommal már, bár nem tudom meddig bírja. Nagyon gyakran elutasítom a közeledését, a puszilgatásait. Azzal nincs bajom, ha én kezdeményezek, akkor el tudom engedni magam, és jó minden. Na, de ha ő, ha csak elkezdi puszilgatni a testem, néha sírni tudnék és ellököm, hogy hagyjon már békén. Ő tud arról az egészről, hogy mi történt, de mégis rosszul esik neki, és mostanában már rengetegszer veszekszünk emiatt. Sajnálom, mert persze megérdemli, hogy egy olyan lánnyal legyen akivel nem kell gyakran szenvedni, és tudom, hogy nem tudja megérteni egyik pasi sem, hogy nem nyúlhat a barátnőjéhez amikor csak akar. Pedig nagyon szeretem, de néha úgy érzem ez nem nekem való, és talán magányosan kellene élnem, mert nem vagyok megfelelő párkapcsolatra. ??
2013. márc. 20. 22:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Kezdeményezz gyakrabban, akkor te sem érzed kellemetlennek, meg ő is kielégül.
2013. márc. 21. 00:29
 2/2 anonim válasza:
Nagyon sajnálom, ami veled történt. Nem könnyű... Nem is tudom, mit tanácsoljak, de szeretnék hasznos lenni. Azzal a családtaggal meg volt beszélve a dolog így évek után, vagy egyáltalán szóba jött h bánja vagy hasonló, milyen a kapcsolatod vele? Mert szerintem ez sokat számít abban, hogy te hogyan állsz ehhez a dologhoz. Ami még sokat számít, hogy mennyire volt elfajult vagy súlyos ez a molesztálás. Ha ezeket tudom, többet tudok mondani. Addig is: sokban rajtad múlik, és nem lehet igaz, hogy képtelen egy ilyen nő párkapcsolatra. Meg lehet oldani, ha orvosi segítséggel, ha anélkül, de neked akarnod kell kigyógyulni. Ismerem a pánikbetegek jellemzőit, tapasztalom...hajlamosak magukat lengetni egy "el vagyok szúrva, tehetetlen vagyok, se így nem jó, se úgy.." és közben nem tesznek semmit, mert ugye azt hiszik tehetetlenek, pedig ez a pánik bénítja meg őket. Kell egy olyan ember melléd, aki meghallgat, megbeszél, van véleménye, és kitart hosszú távon, hogy te ezt kibeszéld, feldolgozd és főleg megértsd és tudatosan elfogadd és félretedd. Ez az ember nem kell a párod legyen, lehet egy másik nő vagy férfi, akivel tudnál beszélni. Ez az én véleményem, remélem nem bántlak semmivel, és remélem nem írtam butaságokat.
2013. márc. 21. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!