Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kéne tennem? Szülő-gond.
A barátommal négy hónapja vagyunk együtt, imádjuk egymást, ott tartunk, hogy nem bírunk létezni egymás nélkül, sokat vagyunk együtt, összeköltöznénk. A probléma a családom. Anyukám képtelen elfogadni azt, hogy 21 évesen felnőttem és szidja a barátom és engem is, közölte, hogy szégyell, egy k*rva vagyok, leköpne. Apámat is ezáltal manipulálja, pedig rá jobban tudnék hatni. Igen erős szóváltások voltak köztünk, sosem volt egyszerű eset. Idős már, későn szült és nem bírja ezt. tiltani dolgokat, ésszerűen nem tudok rá hatni, mert elborul az agya. Egyedül apára tudnék, de rá sem egyszerű. Ő állt már mellém korábban. Most is távol voltam pár napig és jött a cinizmusával és elhordott mindennek. Elvagyok keseredve és tanácstalan vagyok, nem tudom, miért nehezítik meg ennyire az életem. Szeretnék végre kitörni, egyke vagyok. Imádom a barátom, de ez még nem jelenti azt, hogy ők nem érdekelnének, de egyszerűen anya kiborít, nem bírom ezt.
Mit kéne tennem? Néha úgy érzem, lehetetlen, mert annyira más a felfogása és úgy érzem, nem bírom ki ezt sokáig. Lépnem kell, de hogyan? Hogy kezdjem el?
21/L
a szüleid hány évesek? azért nem árt mindent Magad mögött felégetni, nem tudod mi lesz a vége
gondolom nem nagy városban laksz, mert ez nem gond, a legnagyobb gyerekem a haverjával él, engem nem zavar,én is ezt csináltam ennyi idős koromban, nem látok ebben semmi rosszat,
meg kellene valahogy higgadtan beszélni otthon, igaz ebből a leírásból nem lesz könnyű, de jó lenne mindenkinek, főleg Neked, mert ez zavar is gondolom
a Te szüleidnél egy ilyen beszélgetés, hogy odamész nem nyerő, érezned kell mikor van az a pont amikor beszéd közben meglehetne kérdezni, egy nyugodtabb pillanat kellene, sajnos nem lesz könnyű N
Utolsó: :D
Jaj, tudom... apával próbáltam, de azzal jönnének, hogy a tanulás legyen az első, ill. szerintük még túl önállótlan vagyok. Vannak előttem ilyen példák, amik elrettentenek. Ismerősöm is hasonlóképp összeveszett az édesanyjával, mert a nő nem fogadta el a társát, évekig nem beszéltek, aztán mikor már kezdett volna javulni a dolog, az anyja meghalt.
Én nem akarok így élni, ugyanakkor szeretném, ha elfogadnák, hogy most a barátom fontos lett nekem, tényleg komoly kapcsolat és valamit lépnünk kell.
A kapcsolatot a szüleiddel semmiképp ne szakítsd meg, mert sose tudod mi lesz később. Próbáld meg elmondani nekik, hogy te hogyan látod a dolgokat. Szerintem az is gond nekik, hogy 4hónap után te rögtön össze is akarsz vele költözni. Jól hangzik, én is sokszor eljátszadoztam a gondolattal, de eddig sokkal több negatív esetet láttam mint pozitívat.
Lehet, hogy az anyagi részét sem tudnák vállalni a dolgoknak.
Amúgy ismerik a barátodat?
Persze, ismerik. Kedvelik is, semmi bajuk vele. Illetve apával jobban kijönnek, anya nehezebb eset.
Beszéltem apával nemrég, de hajthatatlan, nagyon elutasító volt velem szemben.
Azzal én is tisztába vagyok, hogy bármi lehet, én barátságosan közeledek feléjük, de ők sajnos nem igazán így látják. Szerintük még önállótlan vagyok a különéléshez, és nem értik meg, hogy lehetünk ennyit együtt, konkrétan minden baj, mindenbe beletudnak kötni, pedig próbáltam emocionálisan hatni apára, összeszedtem magam, és mégis semmi jó... anya még ennél is rosszabb. Őrjítő a helyzet és nehezebb, mint bármikor hittem.
7-es vagyok.
Ha ismerik és kedvelik is akkor nem értem miért vannak ennyire ellene.
Az semmiképp nem normális ahogy viselkednek veled. Ha nem tudod megbeszélni velük a dolgokat úgy, hogy mindenkinek jó legyen, akkor próbálj meg valamit a barátoddal kitalálni.
Az lassan egyértelművé válik, hogy a szüleid nem fognak támogatni. Vagy meg tudjátok oldani, hogy önállóak legyetek, vagy legalább a te szüleidtől függetlenek, vagy megpróbálsz esetleg apukáddal kéne beszélned, négyszemközt, vagy egyelőre leteszel arról, hogy elköltözöl otthonról.
Szerintem próbálkozz még egy kicsit a szüleiddel, hátha közösnevezőre juttok, közben pedig gondolkozz más megoldásokon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!