Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerelem az lényegében erről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem az lényegében erről szól?

Figyelt kérdés
Valakit idealizálnak, túlértékelik, alárendelődnek, másik pedig ha lekezel azzal eléri, hogy rá felnézzenek. Lehetnek ennek lelki okai viszont ez szerintem minden szerelemre jellemző.
2013. márc. 11. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Aha, csak az nem szerelem. Nem sokat tudsz róla, úgy látom.:D
2013. márc. 11. 15:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor írd le hogy látod. Nekem ezek az észrevételeim.
2013. márc. 11. 15:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Sok kapcsolatban lehet hogy így van, de az nem szerelem, és ott nem társ a két ember. A szerelem az, amikor úgy viselkedsz a másik jelenlétében, ahogyan akkor is tennéd, ha nem lenne ott. Mindkettőtöknek megvan az élete, aminek a nagy része közös, de nem korlátozzuk a másikat. Mindent meg tudtok beszélni, és adtok is a másik véleményére (az általad leírt esetben ez nem igazán fordulna elő).

Amit te leírtál, nem szerelem, hanem két ember függése egymástól, amit az egyik arra használ, hogy erősebbnek érezhesse magát, a másik meg arra, hogy ne legyen egyedül.

2013. márc. 11. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Mindannyian keresünk valakit, akiről általában elég szilárd és precíz elképzelésünk van. Ezalatt nem a külsőt értem, persze ott is meg kell felelni feltételeknek.

Ha olyan embert találsz, akiben elkezded látni ezt az elképzelt társat, aki kiegészíthet téged, megadhatja neked, amire szükséged van, mégbonyolultabban megoldhatja a te konfliktusaid, kipótolhatja a hiányod. Kicsit úgy is lehet értelmezni, hogy megvált téged, az az illető. Mindehhez társulnak közös dolgok, szimpatikus külső-ami elindítja többek közt a szexuális vonzalmat, akkor elkezdődik egy agyi-kémiai folyamat.

Ekkor érez az illető "szerelmet", amit már sokan sokféleképpen leírtak.

Ezt most a valódi romantikus szerelemről írtam, nem tinik apró fellángolásairól.

2013. márc. 11. 16:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem pont ezekre gondoltam. Inkább csak arra, hogy a kevésbé függő és aki "hatalmasabb" az teszi függővé a másikat. Természetes viselkedésre értettem. Szerelem maga egy teljesen elvakult dolog.

Arra irányult a kérdésem ahogy kialakul a szerelem magától.

2013. márc. 11. 18:59
 6/9 anonim ***** válasza:
A szerelem nem feltétlen elvakult; a tiniszerelem az, ami teljesen vak. Sokan azt hiszik, az a szerelem, ha feltétel és érdem nélkül imádnak valakit. Ez a rózsaszín ködfelhő általában elvakítja a embereket, és azt hiszik, az az őszinte szerelem, amikor meggárgyulnak a hormonjaid.
2013. ápr. 19. 12:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Miért, nem az? Szerintem meg az nem szerelem amikor csak akkor szeretjük a másikat ha minden szép mellette és ha boldog. Ahhoz, hogy kialakuljon fel kell nézni a másikra vagyis alárendelődni vagy túlértékelni magunkat vagyis értékesnek mutatni álszerénység mögé bújva.
2013. ápr. 20. 02:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Lényegében arról szól hogyan tudjuk eladni magunkat. Ha éreztetjük, hogy értékesek vagyunk, boldogok, úgy viselkedünk mintha lenne miért felnézni magunkra akkor belénk szeretnek. Csakis az illúziókeltés a lényeg és annak a fenntartása.
2013. ápr. 28. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, te szerintem álomvilágban élsz.

Én nem adom elő magam a páromnak, ha hisztis vagyok, hisztizek, ha szomorú, bőgök, ha nincs kedvem takarítani, koszban vagyok. Ugyanez fordítva is áll, és mégis oda meg vissza vagyunk egymásért, csak elfogadjuk a másik hibáit. Nem annyira rossz dolog a szerelem, mint amennyire beállítod...

2013. ápr. 29. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!