Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem az lényegében erről szól?
Sok kapcsolatban lehet hogy így van, de az nem szerelem, és ott nem társ a két ember. A szerelem az, amikor úgy viselkedsz a másik jelenlétében, ahogyan akkor is tennéd, ha nem lenne ott. Mindkettőtöknek megvan az élete, aminek a nagy része közös, de nem korlátozzuk a másikat. Mindent meg tudtok beszélni, és adtok is a másik véleményére (az általad leírt esetben ez nem igazán fordulna elő).
Amit te leírtál, nem szerelem, hanem két ember függése egymástól, amit az egyik arra használ, hogy erősebbnek érezhesse magát, a másik meg arra, hogy ne legyen egyedül.
Mindannyian keresünk valakit, akiről általában elég szilárd és precíz elképzelésünk van. Ezalatt nem a külsőt értem, persze ott is meg kell felelni feltételeknek.
Ha olyan embert találsz, akiben elkezded látni ezt az elképzelt társat, aki kiegészíthet téged, megadhatja neked, amire szükséged van, mégbonyolultabban megoldhatja a te konfliktusaid, kipótolhatja a hiányod. Kicsit úgy is lehet értelmezni, hogy megvált téged, az az illető. Mindehhez társulnak közös dolgok, szimpatikus külső-ami elindítja többek közt a szexuális vonzalmat, akkor elkezdődik egy agyi-kémiai folyamat.
Ekkor érez az illető "szerelmet", amit már sokan sokféleképpen leírtak.
Ezt most a valódi romantikus szerelemről írtam, nem tinik apró fellángolásairól.
Nem pont ezekre gondoltam. Inkább csak arra, hogy a kevésbé függő és aki "hatalmasabb" az teszi függővé a másikat. Természetes viselkedésre értettem. Szerelem maga egy teljesen elvakult dolog.
Arra irányult a kérdésem ahogy kialakul a szerelem magától.
Kérdező, te szerintem álomvilágban élsz.
Én nem adom elő magam a páromnak, ha hisztis vagyok, hisztizek, ha szomorú, bőgök, ha nincs kedvem takarítani, koszban vagyok. Ugyanez fordítva is áll, és mégis oda meg vissza vagyunk egymásért, csak elfogadjuk a másik hibáit. Nem annyira rossz dolog a szerelem, mint amennyire beállítod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!