Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok! Igénylitek még a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Igénylitek még a fútól az udvarias előzékeny magatartást, vagy ez konzervatív a számotokra?

Figyelt kérdés

Most igazából nem a tinikre gondoltam, hanem a 22-25 éves korúakra. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a hagyományos udvarlás, az első randin való udvarias viselkedés valahogy a háttérbe szorult. Nem segíti le, vagy fel a kabátom, nem tolja a széket alám, amikor meghívott egy elegánsabb étterembe vacsorázni, egy szál virágot sem hozott a találkozásunkra, stb.

Ez már csak hiú ábránd?

2013. febr. 17. 17:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Hát férfiként az első randira nem vinnék ajándékot, a többivel egyetértek, hogy lehet, és jó is lenne csinálni. Nagyrészt valószínűleg csinálnám is, de valószínűleg nem lennék 100%-os vizsgás. Ez szerintem egyszerűen nevelés. Nem lenne rossz iskolában tanítani. Nem is tudom, én honnan tudom ezeket. Filmekből talán, részben nevelésből.
2013. febr. 18. 20:23
 22/28 anonim ***** válasza:
Úristen a kezedbe adta a ruhatárjegyet! Te jó ég! Micsoda dráma, még elképzelni sem merem ezt a tettet!:D
2013. febr. 19. 08:09
 23/28 A kérdező kommentje:

A húszasnak írnám, hogy nem vagyunk egyformák. Neked magad vagy az első. Ha érzem, hogy egy ilyen fiúval kerülnék össze, akkor messzire elkerülném. Azért biztos találsz magadhoz illőt. Bár sajnálnám azt a kislányt.

A ruhatárjegyről pedig csak annyit, hogy ha egy fiú látja, hogy egy tömeg áll a ruhatár előtt és sorba kell állni és a kezembe nyomja a ruhatárjegyet és csak végignézi, hogy én megyek oda és hozom el a kabátokat, köztük az övét is,

hát meg van a véleményem róla. hasonló kicsi dolgok keseríthetik meg két ember együttlétét. Én alapvető udvariasságnak tartom, hogy nem csak hogy elhozza a kabátokat a fiú, de még fel is segíti nekem. Azzal kezdtem, hogy lehet, hogy maradi vagyok, de én igénylem az udvarias magatartást. Nem kellene szó szerint venni amit leírtam. Nem feltétlen étterembe kell menni randin. De ha meghív oda, akkor viselkedjen is úgy, ahogy a hely és a partnere igényli. Én még sosem láttam, hogy például Apu ne segítette volna fel anyura a kabátot .

Minden helyzetben lehet figyelmes mindenki, nem csak étterembe, de bizonyára másképpen viselkedik egy tini, másképpen egy huszon éves, és másképpen egy étteremben és másképpen egy kempingben. Minden helyzetben azonban én legalább is elvárok egy alapvető udvariasságot a partneremtől. Ne kiabáljon velem sem otthon, pláne ne az utcán, ne legyen goromba, figyelmetlen, stb. Természetesen a lányól, nőtő is elvárható a viszont udvarias kedves, tisztességes viselkedés.

Bármennyire ódivatúnak éreznek páran, én ezt elvárom attól,akivel együtt akarok élni.

2013. febr. 19. 16:30
 24/28 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jó, legalább megvannak a konkrét határok, szabályok. Csak sajnos nem mindenki részesül olyan nevelésben, hogy tudja, mit hogyan. Legalábbis szerintem. Nem véletlenül alakult ki etikett minden kultúrában. (Igaz, mindenhol más), de megvan a célja, csak talán kéne tanítani iskolában is mondjuk vagy ilyesmi.
2013. febr. 19. 17:55
 25/28 anonim ***** válasza:

Nézd... én leírtam a véleményemet (az utolsó előtti kommented nekem szólt), én értem miaz az udvariasság, előzékenység, stb. és mint írtam, bizonyos szinten én is elvárom. Viszont te ezeket úgy írtad le, mint valami katonás szabályokat, amiket árgus szemmel figyelsz és húzogatod a strigulákat, hogy a randipartnered hányat szegett meg eddig a TE elvárasaidból, alapvető "szabályaidból". Én csak azt mondom nem kéne ezt ennyire komolyan venni, mert a hosszú listád 5. mondata után már kb megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy "nem is csodálom, hogy ennek nincs párja".

Lehet én fogalmazok rosszul, szerintem viszont ugyan tárgyilagos dolgokat ragadtam ki, de TE ezeket soroltad, én pedig erre reagáltam.

Hogy a kedvedért ismét kiragadjak egyet: mi lett volna, ha a nyamvadt kabátokért ketten álltok sorba és közben még talán esetleg beszélgethettek, nevetgélhettek is? Utána még mindig felsegítheti a kabátodat. Etikett meg illem ide vagy oda, de én kicsit sznobizmusnak érzem ezt az állandó "lesi a párom minden kívánságom, papucs, jön megy, csettintésre hozza, amit kérek, húzza tolja a széket, adja a kabátot, nyitja az ajtót, rohan a kocsi ajtóhoz, nyújtja a kezét, hogy kisegítsen belől, hápháp...". Persze mértékkel ez oké és ismétlem valamilyen szinten én is elvárom, de azért halálra idegesítene, ha folyton ezt csinálná a párom. Kinek a pap, kinek a paplan. Egye fene, jó lesz nekem a paplan, tiéd lehet a pap! :)

2013. febr. 19. 19:43
 26/28 A kérdező kommentje:

Igen abban igazad van, ha valaki mindig lesi, hogy mit miért és hogyan. Nem szerettem volna, hogy olyan katonásra sikeredjen a kérdés, és az elvárásaim sem olyanok. Sajnos ahhoz, hogy elmondjam, mik az elvárásaim, fel kellett sorolni egy párat. Mindegyikre kaptam is hideget, meleget.

Kaptam a virágra, amit történetesen nagyon szeretek. Kaptam a ruhatárra. Ha a fiú azt mondja, hogy gyere álljunk sorba, meg sem fordult volna a fejembe, hogy udvariatlan, de odanyomva a kezembe, hogy állj te a sorba és cipeld te ide a kabátokat, az udvariatlanság. Természetesen kisarkítva mindent lehet kritizálni. Tudom, hogy sok mindent lehetne lazábban csinálni. De ha elegáns helyre hív, viselkedjen úgy, ahogy illik. Ha egy kemping büféjében vagyunk és fürdőruhában, természetes a lazaság.

Ha egy céges estélyen, ott már kirívó. Nem akartam senkit kritizálni, mert másképpen gondolja a dolgot, csak kíváncsi voltam, hogy csak nekem vannak elvárásaim, vagy mások is igénylik a helyhez és alkalomhoz illő Megértem, hogy többen másképpen gondolják, de én szeretem, ha elegáns helyen elegánsan viselkednek velem.

Azért is írtam , hogy nem a tiniktől kérek elsősorban véleményt. Lehet, hogy még is csak én vagyok egy kicsit konzervatívabb a korosztályomnál.

2013. febr. 19. 20:05
 27/28 anonim ***** válasza:
Hát kérdező, belőlünk se lenne egy pár, én hülyeségnek tartom a te gondolkodásmódodat te meg az enyémet, na mindegy sze lá víí:D
2013. febr. 19. 22:45
 28/28 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha nem vagyunk egyformák és nem leszünk egy pár. A különbség az köztünk, hogy én nem tartom hülyeségnek a te elképzelésedet, ha a párod úgy elfogad, ahogy vagy. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy Istentől elrugaszkodott dolog e, amit én kívánok. Azért remélem lesz nekem is párom, és olyan, amilyent én szeretnék.
2013. febr. 20. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!